Η Χρυσηίδα Δημουλίδου τώρα και σε έκδοση μοντέλου

Οι αναγνώστες μας με ιδιαίτερες ευαισθησίες θα έχουν ίσως υπ' όψιν τους τη κυρία Χρυσηϊδα Δημουλίδου. Πρόκειται για τη συγγραφέα αρκετών βιβλίων αισθηματικής λογοτεχνίας, ή κάπως έτσι, που από το 1997 πραγματοποιεί δεκάδες χιλιάδες πωλήσεων.

Εκτός από πολλά ρεκόρ πωλήσεων, η κυρία Δημουλίδου κατέρριψε και το γνωστό στερεότυπο που λέει πως δεν πρέπει να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο. Γιατί δηλαδή να μη κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο; Μήπως ο αναγνώστης αγοράζει το εξώφυλλο χωρίς λεφτά; Ιδού λοιπόν οι τίτλοι κάμποσων από τα βιβλία της Χρυσηϊδος, ώστε να μπορέσει το φιλοθεάμον κοινό να αποκτήσει μια εικόνα του τύπου της λογοτεχνίας που γράφει η κ. Δημουλίδου:

1. Τα τριαντάφυλλα δεν μυρίζουν πάντοτε (1997)
2. Όταν το χιόνι χόρεψε με την φωτιά (1998)
3. Πόθοι στα φτερά των αγγέλων (1999)
4. Το βαλς των πορσελάνινων άστρων (1999)
5. Άνδρες; Ευχαριστώ δεν θα πάρω (2000)
6. Η γυναίκα της σοφίτας (2001)
7. Ο γιος της βροχής (2002)
8. Τον άνδρα σου κεράτωνε και μάγια μην του κάνεις (2003)
9. Η σκοτεινή πλευρά του ήλιου (2004)
10. Τα δάκρυα του Θεού (2005)
11. Μην πυροβολείτε την νύφη (2006)
12. Το φιλί του Δράκου (2007)
13. Ένα κομμάτι ουρανού (2007)
14. Σουίτα στον Παράδεισο (2008)
15. Το σταυροδρόμι των ψυχών (2009)
16. Πόσο κοστίζει η βροχή; (2010)
17. Μερσέντες Χιλ (2010)
18. Οι αγγελιοφόροι του πεπρωμένου (2011)
       (η συνέχεια του βιβλίου Το σταυροδρόμι των ψυχών)

 

η Χρυσηίδα Δημουλίδου όπως τη γνωρίσατε και τη θυμόσαστε
και για του λόγου το αληθές:
Επίσημη κοινότητα <http://clubs.pathfinder.gr/chrysa_dimoulidou>

 

Πριν λίγους μήνες η Δημουλίδου έγινε ακόμα πιο διάσημη, ακόμα και σε ανθρώπους που μέχρι τότε δεν είχαν ακούσει γι' αυτήν. Και ο λόγος ήταν ένα απείρου κάλλους σημείωμα που έγραψε στη σελίδα της στο φάσε-δεφτέρι. Σ' αυτό διαμαρτηρόταν επειδή ...ορισμένες βιβλιοθήκες έχουν τα βιβλία της και τα δανείζουν ...πριν να κλείσει ο κύκλος των πωλήσεων τους....!!

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες
Κάποια στιγμή θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε μερικά πράγματα και επειδή το κακό παράγινε, θα το κάνω θέμα. Πρέπει λοιπόν να μάθετε πως η συγγραφή, τουλάχιστον από την πλευρά μου, είναι επάγγελμα και όχι χόμπι. Επομένως αφού είναι επάγγελμα και ο άλλος μοχθεί για αναπαράγει έργο, θα πρέπει και να αμείβεται γι αυτό. Κάποιοι λοιπόν αναγνώστες, μου δηλώνουν με ιδιαίτερη μάλιστα υπερηφάνεια ότι δανείζονται όλα τα βιβλία μου απο δανειστικές βιβλιοθήκες ή τα ανταλλάσουν γιατί δεν έχουν χρήματα λόγω της οικονομικής κρίσης.
Όμως αυτό δεν είναι τωρινό, γινόταν πάντα από τότε που άρχισα να πρωτογράφω. Ως ένα σημείο το καταλαβαίνω, όμως δεν καταλαβαίνω, πως είναι δυνατόν ένα βιβλίο να βρίσκεται στις προθήκες δανειστικών βιβλιοθηκών μια εβδομάδα μετά την έκδοσή του και μάλιστα χωρίς την άδεια του συγγραφέα; Ένα βιβλίο για να μπει στις βιβλιοθήκες πρέπει να εχει κάνει τον κύκλο του που είναι 5 με 10 χρόνια, όχι όμως βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν.
Επίσης σχολεία και αναγνώστες μου ζητούν να τους χαρίσω βιβλία. Δηλαδή να πληρώσω για να τα αγοράσω, και μετά να χρεωθώ τα έξοδα αποστολής και να τους τα στείλω. Χώρια το πήγαινε έλα. Τόσο θράσος.
. . .  . . .
Ενα βιβλίο για να μπει στις βιβλιοθήκες πρέπει να έχει κάνει τον κύκλο του που είναι 5 με 10 χρόνια, ή να βρίσκεται στα αζήτητα. π.χ. ένας Καζαντζάκης, ένας Ντοστογιέφσκι, μια Λιλίκα Ζωγράφου κλπ που τα βιβλία τους έχουν εκδοθεί εδώ και πολλά χρόνια.
. . .  . . .

ολόκληρο το πόνημα μπορεί να διαβαστεί στη σελίδα:
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21945:xrysiida-dimoylidoy-to-qfainomenoq-tis-ellinikis-logotexnias-se-neyriki-krisi&catid=70:cult&Itemid=104

 

Αλί!, αλί και τρις αλί! Το επαγγελματικό αυτό ξέσπασμα δεν βρήκε θετική ανταπόκριση. Η Ελενα Ακρίτα, φερ' ειπείν, απάντησε με το ακόλουθο:

Ελενα Ακρίτα, στα "Νέα", 26 Οκτ. 2012
http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4763213

 

Μια τέτοια συγγραφέας, ήταν επόμενο πως θα έκανε και διεθνή καρριέρα. Μάλιστα, πριν φτάσει στο εξωτερικό η φήμη της, έφτασε η εικόνα της. Και πράγματι, μετά την επιτυχία της στην Ελλάδα ως συγγραφέας, η κυρία Δημουλίδου κυκλοφορεί ήδη στο εξωτερικό και σε έκδοση μοντέλου:

Anahi Bilber
http://userserve-ak.last.fm/serve/_/42608187/Anah+i2010.jpg

Στη έκδοση αυτή μοντέλου προσέξτε εκεί που το μέτωπο συναντά τα μαλλιά. Συγκρίνετε επίσης την εργασία του αλλοδαπού εκδότη στο χρώμα του δέρματος και του προσώπου της Δημουλίδου.

 

Με έκπληξη, ομολογούμε, κι ενώ ετοιμάζαμε τούτο το σημείωμα, ανακαλύψαμε πως εκτός από το διαμέρισμά της, που είναι διακοσμημένο με σχέδια τιγρέ, σε έκδοση τιγρέ κυκλοφορεί και η ίδια:

 

http://www.theinsider.gr/images/stories/MEDIA/420469_thumb_medium635_516.jpg

 

Επίσης, η Δημουλίδου κυκλοφορεί και σε συσκευασία ανοιξιάτικη:

Χρυσηϊς (τέως Χρύσα)

 

http://poxe.ru/uploads/posts/2011-01/1295127876_tumblr_kuzcx8pilx1qza0oio1_500.jpg

http://poxe.ru/interesting/1166347739-pochemu-zhenshhiny-lyubyat-cvety.html

 

Εχει επίσης ξεκινήσει η κυκλοφορία και μιας έκδοσης με κρίνα:

 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbASYDKBH1JaKSMpH-bvVGiCtteGzLBQis93-kWBQA_bT13p13NByctEhYQYm_Ets_Oj5uOJWYcozu2-1DtDBvvA8qLJMYXxgpTlElogI9acBdsxeLEttyN2a76ggj-wIEVFWIUQ/s400/12+Sylvie+Meis+-+Van+Der+Vaart+da+Holanda.jpg

 

Αν και δεν είμαστε ανάμεσα στους φανατικούς οπαδούς των βιβλίων της, αναγγέλουμε εν τούτοις, με ανάμικτα αισθήματα γαλλικού φιλιού και λεβάντας, πως άρχισε ήδη να κυκλοφορεί και σε έκδοση τουρκικού σήριαλ:

Η Χρυσηϊδα όχι μόνο σε τιγρέ,
μα τώρα και σε τουρκέ
http://img1.loadtr.com/b-767692-tu%C4%9F%C3%A7e_nalc%C4%B1.jpg

 

Δοξάστε την!!

-.

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Λήδα Μαλά - Κολώνια είπε…
Κωσταντά, τι σου έκαμε μάνα μου η κοπελλούδα?
Επήραξεν σε? Άφηστην να γράφει τα άρλεκιν της τζιαι να λαλεί ότι θέλει.. Εντζιαι πλερώνουμεν φόρο για όσες μαλακίες φκάλλει το στόμα μας (τζιη πέννα μας).....
Ο χρήστης Unknown είπε…
Αγαπητέ,
διαβάζω την ανάρτηση σου ενάντια στην κ. Δημουλίδου, βασιζόμενο στο άρθρο της Ακρίτα, -όχι δεν θα την αποκαλέσω κυρία γιατί δεν είναι- και μετά λύπης μου, ακόμη μία φορά διαπιστώνω, πως κάποιοι Έλληνες όσο και οι Κύπριοι, δεν στέκονται στην «ουσία» των πραγμάτων, αλλά στην «ανουσία και ανοησία» και μάλιστα νοιώθουν και ιδιαίτερα υπερήφανοι γι αυτό. Η κ. Δημουλίδου δεν είναι μια απλή συγγραφέας, είναι μια καταξιωμένη συγγραφέας η οποία έχει εκδώσει απίστευτο αριθμό βιβλίων σε μικρό διάστημα, που όλα είναι best sellers και καλύπτουν διαφορετικές γκάμες αναγνωστών. Το face in Hole είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που υπάρχει πολλά χρόνια στο internet και στην ουσία προσφέρει κοστούμια μεταμφίεσης και όχι ταυτότητας. Δεν είναι κατακριτέο ούτε παράνομο από την στιγμή που δεν παραποιείται η ταυτότητα προσώπου και αν προσέξετε το πρόσωπο της κ. Δημουλίδου είναι πολύ πιο άμορφο από αυτό των επαγγελματιών μοντέλων. Η κ. Δημουλίδου εκτός από μια πολύ ωραία γυναίκα είναι και πετυχημένη επαγγελματικά και αυτό είναι καθώς φαίνεται αποτελεί θανάσιμο αμάρτημα για κάποιους αποτυχημένους και μικρόψυχους. Όσο αφορά το κείμενο επειδή παρακολούθησα τα γεγονότα, καμία σχέση δεν έχει με το πρότυπο, παραποιήθηκε από γνωστό έλληνα δημοσιογράφο-συγγραφέα του κώλου που την διώκει χρόνια τώρα σε άρθρα του σε free press εφημερίδα. Η συγγραφέας απλά παραπονέθηκε για το γεγονός ότι τα νέο-κυκλοφορήσαντα βιβλία μπαίνουν κατευθείαν στις δανειστικές πριν κάνουν τον εμπορικό τους κύκλο και ότι συγγραφείς σαν τον Καζαντζάκη, που τον θαυμάζει απεριόριστα και το έχει δηλώσει επανειλημμένα σε παλαιότερες αναρτήσεις της, έπρεπε να είναι σε βιβλιοθήκες και όχι να πωλούνται. Αυτά είπε ακριβώς.
Όσο για την Ακρίτα είναι γνωστό ότι δεν στέκει καλά στα μυαλά της , αναρτά συνέχεια ότι βλακεία της κατέβει, τα βάζει με τους χρυσαυγήτες βρίζοντας τους χυδαία δημόσια σαν νταλικέρης, τα βάζει με καταξιωμένους ηθοποιούς και γενικότερα αξιόλογους ανθρώπους και ενώ από την μια κατηγορεί την Δημουλίδου γιατί ζητάει να πληρώνεται για τα βιβλία της λέγοντας της πως η συγγραφή δεν είναι επάγγελμα, από την άλλη κλαίγεται γιατί δεν την πληρώνουν ο εκδότης της και οι παραγωγοί της. Εχει πλέον καταντήσει η ντροπή της δημοσιογραφίας, μια κιτρινίστρια και τα λόγια είναι περιττά..
Αντί λοιπόν να γράφετε όλες αυτές τις βλακείες καλύτερα να σταθείτε στο έργο της. Για μένα είναι πολύ λυπηρό που ενώ κάθισε και ασχολήθηκε με το θέμα της Κύπρου γράφοντας το βιβλίο της Οι τρείς υποσχέσεις, εσείς σαν Κύπριος αντί να διαφημίζετε αυτό το έργο της, ασχολείστε με μαλακίες. Μπράβο σας kαι εις ανώτερα. Και έχετε και λόγο να τον δημοσιοποιείται. Για αυτό πάμε κατά διαόλου. Εγώ σας εύχομαι καλή χρονιά και καλά μυαλά!!!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Επίσης πρόσφορα ο καταξιωμένος νομικός-επικοινωνιολόγος-συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης αναρτησε παρόμοιο άρθρο. Μήπως θα τον "κράξετε" κι αυτόν;

https://www.facebook.com/christos.chomenidis/posts/10151286290154523
Ο χρήστης Unknown είπε…
Επίσης πρόσφατα ο καταξιωμένος νομικός-επικοινωνιολόγος-συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης ανάρτησε παρόμοιο άρθρο. Μήπως θα τον κράξετε κι αυτόν;

https://www.facebook.com/christos.chomenidis/posts/10151286290154523
Ο χρήστης Unknown είπε…
Λήδα Μαλά όσα δεν φτάνει η Αλεπού τα κάνει μαλακίες....και αυτές τις γράφεις εσύ και όχι η Δημουλίδου
ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ και με μυαλό.

Τελευταία δημοσίευση