Οι φανατικοί παρεξήγησαν (...τάχα...) τους άλλους φανατικούς

Οι πιο πολλές από τις ένοπλες ομάδες που πολεμούν στη Συρία είναι ομάδες φανατικών Μουσουλμάνων, που έχουν σχέση με την Αλ-Γκάϊντα. Εξοπλίζονται από τη Τουρκία, και αυτός είναι και ο λόγος που περισσότερο πολεμούν εναντίον των Κούρδων στο Δυτικό Κουρδιστάν, μέσα στη Συρία, παρά ...εναντίον του Άσσαντ.

Για όποιον θεωρούν εχθρό τους, πολλές φορές με τρόπο αυθαίρετο, έχουν απέναντι του φανατισμό και έλλειψη ανοχής. Αυτό έχει σαν συνέπεια πως οι ομάδες αυτές κάνουν σφαγές και εκτελέσεις του κόσμου. Ομως, στα πιο πολλά από όσα γράφονται το καιρό αυτό για τη Συρία, έχει δυο σοβαρά λάθη.

Το πρώτο, είναι ότι οι σφαγές αυτές ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ. Οι σφαγές της Αλ-Νούσρα, της πιο μεγάλης από τις οργανώσεις αυτών των τρομοκρατών, στρέφονται εναντίον οιουδήποτε θεωρούν πως δεν είναι σωστός Μουσουλμάνος. Δηλαδή, όπως επιτίθενται στους Χριστιανούς, το ίδιο επιτίθενται και στους Μουσουλμάνους που δεν συμφωνούν μαζί τους.

Το δεύτερο σοβαρό λάθος, είναι πως οι σφαγές ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. Γίνονται από ΜΕΡΙΚΟΥΣ Μουσουλμάνους, ΟΧΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.

Δυστυχώς, αρκετά ιστολόγια είναι γραμμένα από φανατικούς θρησκόληπτους και θρησκομανείς. Αυτοί αρέσκονται να παρουσιάζουν όχι τη πραγματική κατάσταση, μα αυτό που αρέσει στην αρωστημένη φαντασία τους. Ετσι, παρουσιάζουν παραπλανητικά όσα κάνει η Αλ-Νούσρα σαν σφαγές ...εναντίον των Χριστιανών, ενώ στη πραγματικότητα η Αλ-Νούσρα τα ίδια κάμνει και εναντίον των Μουσουλμάνων.

Οι πιο πολλοί από όσους ζούνε στο Δυτικό Κουρδιστάν (μέσα στη Συρία), είναι Μουσουλμάνοι. Υπάρχουν όμως και Χριστιανοί, διαφόρων ομολογιών (Νεστοριανοί, Χαλκηδόνιοι, μονοφυσίτες (είναι το ίδιο;), κλπ). Υπάρχουν Κούρδοι, Αραβες και Ασσύριοι. Ομως όλο το Δυτικό Κουρδιστάν δέχεται επίθεση από την Αλ-Νούσρα, τη τρομοκρατική οργάνωση που έχει σχέση με την Αλ-Γκάϊντα, ανεξάρτητα αν ζουν εκεί Μουσουλμάνοι ή Χριστιανοί, Κούρδοι ή Αραβες ή Ασσύριοι.

Από τη πλευρά του, το Ανώτατο Κουρδικό Συμβούλιο, που έχει τώρα την εξουσία στο Δυτικό Κουρδιστάν, έχει αποφασίσει πως στο Δυτικό Κουρδιστάν θα ισχύει ένα κοσμικό καθεστώς, όπου δεν θα υπάρχει καμμιά διάκριση για λόγους θρησκείας ή εθνικής καταγωγής.

Πολλοί Αραβες πρόσφυγες, προσπαθώντας να ξεφύγουν από το πόλεμο, φεύγουν από τα χωριά τους και καταφεύγουν στο Δυτικό Κουρδιστάν. Εκεί γίνονται δεκτοί και βρίσκουν ασφάλεια, παρόλο που είναι Αραβες. Και επίσης, γνωρίζουν και κάτι άλλο: γίνονται δεκτοί και συμμετέχουν και αυτοί ισότιμα στις γενικές συνελεύσεις όλου του λαού, με τις οποίες παίρνονται οι αποφάσεις και λειτουργεί το αυτόνομο καθεστώς του Δυτικού Κουρδιστάν.

--ο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση