Δίπλα στην Αμμόχωστο, μια νέα ''πολιορκία της Αμμοχώστου''

Η Κύπρος βρίσκεται υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή εδώ και σαράντα χρόνια. Και τις μέρες αυτές ο τουρκικός επεκτατισμός επεμβαίνει θρασύτατα στη κυπριακή ΑΟΖ.

Μαζί και με άλλους, ο τουρκικός επεκτατισμός οργάνωσε και εξόπλισε τους τρομοκράτες που τώρα επιτίθενται στο Κομπανί. Μαζί με τα κράτη της περιοχής συμμετέχει στο μοίρασμα και στη καταπίεση του Κουρδικού λαού στο βόρειο Κουρδιστάν.

Η πολιτική συνάφεια των δύο ζητημάτων, δηλαδή του αντικατοχικού αγώνα στη Κύπρο και του Κουρδικού αγώνα για αναγνώριση και ελευθερία, γίνεται ανάγλυφη με μια γεωγραφική επισήμανση: όση είναι η απόσταση από τον Ακάμα μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα, δηλαδή τα δυο άκρα της Κύπρου, ενάμιση φορά τόσο είναι η απόσταση από τον Απόστολο Ανδρέα μέχρι το Κομπανί. Δίπλα στην Αμμόχωστό ξετυλίγεται μια νέα πολιορκία της Αμμοχώστου.

Υπάρχουν λοιπόν συγκεκριμένοι στόχοι που πρέπει να γίνουν αιτήματα των μαζικών κινητοποιήσεων που αρχίζουν:

-- Αμεση ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ.

-- Ελληνικά αεροπλάνα και υποβρύχια στη Κύπρο.

-- Να αφαιρεθεί το ΠΚΚ από το κατάλογο των οργανώσεων που θεωρούνται τρομοκρατικές.

-- Ενίσχυση του Κομπανί με αποστολή βαρέων όπλων, πυρομαχικών, ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και τροφίμων.

Τα αεροπλάνα αυτά από τη μια θα αντιμετωπίσουν τις τουρκικές επεμβάσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου. Και ταυτόχρονα θα υπερασπίσουν το Κομπανί ενάντια στους επιτιθέμενους τρομοκράτες.

Η ελληνική συνδρομή στους υπερασπιστές του Κομπανί είναι σαφώς μέσα στα όρια της συμμετοχής της Ελλάδας στο συνασπισμό ενάντια στη τρομοκρατία. Τουλάχιστον ....μέσα στα όρια των διακηρύξεων για τούτο το συνασπισμό.

Οπως δώσαμε άδεια στα γαλλικά αεροπλάνα για τη βάση αυτή, πολύ περισσότερο μπορούν και πρέπει να έρθουν και τα ελληνικά. Εξ αρχής, η βάση αυτή προοριζόταν για τα ελληνικά αεροπλάνα, κι όχι τα ξένα.

Η αφαίρεση του ΠΚΚ από το κατάλογο των οργανώσεων που θεωρούνται τρομοκρατικές είναι η πιο άμεση συνέπεια της διεθνούς στάσης ενάντια στη τρομοκρατία του "ισλαμικού χαλιφάτου".

Οι εξελίξεις κάνουν άμεσα δυνατούς τους στόχους αυτούς.

-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση