Ο Σταύρος Λυγερός υποστηρίζει τη διχοτόμηση της Κύπρου

Ο Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος από την Αθήνα, κυκλοφορεί αυτές τις μέρες ένα βιβλίο, με το τίτλο "Η αιρετική λύση στο Κυπριακό".

Η αιρετική λύση, που προτείνει ο Σταύρος Λυγερός, περιγράφεται σε κείμενο, που ήδη βρίσκεται σε πολλές θέσεις στο διαδίκτυο. Για ένα παράδειγμα αυτής της παρουσίασης:

http://mignatiou.com/2014/09/stavros-ligeros-kipriako-i-eretiki-lisi/

Ο Σταύρος Λυγερός έχει εμφανιστεί στα σχόλια της αναγγελίας του βιβλίου του στη πιο πάνω σελίδα του Μιχ. Ιγνατίου. Και δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε με κάποιο τρόπο σχολίασε το τρόπο που παρουσιάστηκε το βιβλίο του. Είμαστε υποχρεωμένοι να συμπεράνουμε πως η εικόνα που δίνει η παρουσίαση αυτή είναι σωστή.

Η παρουσίαση λέει καθαρά πως η αιρετική λύση του Σταύρου Λυγερού "προβλέπει τη δημιουργία δύο ανεξάρτητων κυπριακών κρατών".

Ξέρουμε πολύ καλά να διαβάζουμε Ελληνικά. Αυτό που ο Σταύρος Λυγερός ονομάζει, ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ, σαν "βελούδινο διαζύγιο", είναι στη πραγματικότητα η διχοτόμηση.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ.

Και χρυσώνει το τουρκικό χάπι με ευρεσιτεχνίες για βελούδα και για ταμπού.

Δηλαδή..., ποιό είναι το ταμπού; Το ότι απορρίπτουμε και αγωνιζόμαστε ενάντια στη διχοτόμηση;

Η απόρριψη της διχοτόμησης γίνεται ...επειδή αυτή είναι ταμπού;

Ε, μα τα ίδια μας είπαν και μας λένε εδώ και δεκαετίες όλοι οι νεναίκοι. Να μην έχουμε κλειστό πνεύμα, να έχουμε πνεύμα συνεργασίας, ανοικτό μυαλό, να μην έχουμε ταμπού....

Οταν το γυναικείο κίνημα ζητά την ισοτιμία των γυναικών, αυτό γίνεται επειδή ....το γυναικείο κίνημα μένει κολλημένο σ' ένα ταμπού;

Οταν το σοσιαλιστικό κίνημα ζητά ανατροπή του καπιταλισμού, το κάνει επειδή η ανατροπή του καπιταλισμού ...έγινε ταμπού;

Οταν στις συζητήσεις μεταξύ σοσιαλιστών, κομμουνιστών ή όποιων άλλων, η αναφορά στο καπιταλισμό γίνεται πάντα αρνητικά, αυτό γίνεται επειδή ...ο καπιταλισμός είναι ταμπού;

Ξανά: Ο όρος "βελούδινο διαζύγιο", που εισάγει ο Σταύρος Λυγερός, είναι μια άλλη ονομασία της διχοτόμησης. Ο Σταύρος Λυγερός υποστηρίζει τη διχοτόμηση της Κύπρου.

Προτάσεις και επιχειρήματα για απεγκλωβισμό από τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία έχουν γίνει πολλές. Προτάσεις λοιπόν υπάρχουν και υπήρξαν. Μια πρόταση για νέα πολιτική δεν μπορεί να είναι δικαιολογία ...για να δεχτούμε τη διχοτόμηση!!

Ο Σταύρος Λυγερός έχει εμφανιστεί στα σχόλια της αναγγελίας του βιβλίου του στη πιο πάνω σελίδα του Μιχ. Ιγνατίου. Και δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε με κάποιο τρόπο σχολίασε το τρόπο που παρουσιάστηκε το βιβλίο του. Αν δεν του αρέσει το συμπέρασμα πως ο ίδιος, δηλαδή ο Σταύρος Λυγερός, είναι ένας υποστηρικτής της διχοτόμησης, να παραπονεθεί σ' αυτούς που παρουσίασαν το βιβλίο του με τον πιο πάνω τρόπο. Και αυτό διότι η παρουσίαση δεν αφήνει καμμιάν αμφιβολία: Ο Σταύρος Λυγερός προωθεί τη διχοτόμηση της Κύπρου καλύπτοντας την κάτω από τον παραπλανητικό όρο "βελούδινο διαζύγιο".

Το βιβλίο αυτό του υποστηρικτή της διχοτόμησης Σταύρου Λυγερού θα παρουσιαστεί και στην αίθουσα πολιτικής και πολιτισμού “Ρήγας Βελεστινλής”, στην Αθήνα, τη Τετάρτη 5 Νοεμβρίου.

Δεν μπορώ να δω τι εξυπηρετεί η συζήτηση με ένα που πια υποστηρίζει ανοικτά τη διχοτόμηση. Για να δείξουμε τι είναι αυτό που υποστηρίζει; Δηλαδή, τόσο δυσνόητο είναι αυτό που υποστηρίζει, ώστε χρειάζεται να το εξηγήσουμε κιόλας;

Δηλαδή: δεν μπορώ να δω τι εξυπηρετεί η παρουσίαση του βιβλίου του Λυγερού από το "άρδην". Ενώ ο Σταύρος Λυγερός μας προτείνει να γίνουμε γιουσουφάκια και να τουρκέψουμε, η παρουσίαση του "άρδην" θα του δώσει μιαν καλή έξωθεν μαρτυρία. Λες και δεν μας φτάνουν όλα τα φρικιά και οι αντι-εθνικιστές της Αθήνας, κι έχουμε υποχρέωση να συζητούμε κιόλας μια καταφανή πρόταση για διχοτόμηση.

-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση