Ρατσισμός στο όνομα του αντιρατσισμού

Οι λεγόμενοι αντιρατσιστές δεν είναι ούτε η απουσία του ρατσισμού, μα ούτε και η αντίθεση στο ρατσισμό. Σήμερα, ο λεγόμενος αντιρατσισμός είναι ένας ειδικός ρατσισμός, χωρίς μια βαθιά, ή λιγότερο βαθιά, συνείδηση εναντίον του ρατσισμού. Π.χ., θεωρεί πως οι κοινωνικές και ιστορικές ταυτότητες δημιουργήθηκαν τυχαία. Την άποψη αυτή ο αντιρατσισμός δεν τη κρύβει, μα αντίθετα τη προβάλλει ανοιχτά.

Με την ευρεσιτεχνία της τυχαίας δημιουργίας ο λεγόμενος αντιρατσιστής δίνει στον εαυτό του το δικαίωμα να υποτιμά, να αγνοεί και να εχθρεύεται αυτές τις κοινωνικές και ιστορικές ταυτότητες. Π.χ., πολλοί ονομάζουν τον εαυτό τους αντιρατσιστή χωρίς αυτό να τους εμποδίζει από του να εχθρεύονται την Ελληνική εθνική ταυτότητα.

Οι αντιρατσιστές, λοιπόν, υποτιμούν και απορρίπτουν όλες τις ταυτότητες, εκτός κι αν πρόκειται για κοινωνικές και ιστορικές ταυτότητες της Δυτικής Ευρώπης. Π.χ., οι αντιρατσιστές βρίσκουν μια χαρά την ιστορική ταυτότητα του να είσαι Γάλλος ή εγγλέζος, Γερμανός ή Εβραίος, ομοφυλόφιλος ή λεσβία, κλπ. Οχι όμως και το να είσαι Ελληνας.

Οι αντιρατσιστές σκίζουν τον κώλο τους κάθε 28 του Οκτώβρη υπερασπίζοντας ένα δικαίωμα των αλλοδαπών μαθητών να παρελαύνουν στην Αθήνα με την ελληνική σημαία. Αλλά θα ούρλιαζαν μανιασμένα και με μίσος μπροστά σε ένα Κύπριο που θα σήκωνε αυτήν την ίδια ελληνική σημαία, που με τόση προθυμία θεωρούν αυτονόητο να τη σηκώνει ο κάθε αλλοδαπός. Ο λόγος: οι Κύπριοι δεν έχουν μαύρη πέτσα(*), και οι Κύπριοι τα Ελληνικά δεν τα μιλάνε σαν αλλοδαποί μα σαν Ελληνες. Με τις ιδιότητες αυτές, οι Κύπριοι δεν αφήνουν χώρο στους αντιρατσιστές για να χαίρονται με τη κρυφή γοητεία του αντιρατσισμού.

Στο όνομα της τάχα αντίθεσης με το ρατσισμό, οι αντιρατσιστές υιοθέτησαν και αναπαράγουν ένα από τους πιο μεγάλους ρατσισμούς της εποχής μας: τον ευρωκεντρισμό. Είναι ο αντιρατσισμός "των ΜΚΟ", δηλ. των "μη κυβερνητικών οργανώσεων", όπως κατοχυρώθηκε να λέγονται.

 

----------------

(*) κατά τους αντιρατσιστές, οι μαύροι δεν έχουν δέρμα, μα πέτσα. Παράβαλε: "...πως έχει μαύρη πέτσα /θυμήθηκαν ξανά...", κλπ.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση