Η ηττοπάθεια "της λύσης" οδηγεί στην ανελευθερία

Εκτός από τη τουρκική επιθετικότητα και σωβινισμό, εμπόδιο στην ελευθερία και τη δημοκρατία στη Κύπρο είναι και πολλοί εδώ στη Κύπρο, που ενστερνίστηκαν μια νοοτροπία ...για όλα να κατηγορούν τους Ελληνες, ιδίως τους Κυπρίους. Και ποτέ τη μειονότητα και τους τούρκους.

Γενικώς δίνουν μιαν έντονη εντύπωση ανθρώπων που δεν κατάλαβαν ακόμα και τα πιο στοιχειώδη. Παρ' όλα αυτά, ο νους τους παίρνει στροφές ...ειδικά για να βρουν και να πουν το μισό και το τέταρτο της αλήθειας, έτσι ώστε να αθωώσουν τους τούρκους και να ενοχοποιήσουν τους Ελληνες.

Ταυτόχρονα, αναμασούν το κλισέ "μα..., η πλευρά μας, λέει μόνο τη μισή αλήθεια...".

Αν όμως ο Κυπριακός Ελληνισμός αρνείται και δεν διεκδικεί το δίκιο του, αυτό ΚΑΘΟΛΟΥ δεν θα ευκολύνει ούτε τη δημοκρατία, ούτε μια συμφωνία. Διότι το να διεκδικείς το δίκιο σου είναι προϋπόθεση για να επικρατήσει .τ.ο. δ.ί.κ.α.ι.ο. _γ_ι_α_ ό_λ_ο_υ_ς_.

Και αν δεν διεκδικείς το δίκιο σου, και συνέχεια υποχωρείς, αυτό σημαίνει πως ποτέ δεν θα γίνει και μια συμφωνία ("μια λύση", όπως λένε πονηρά), πολύ απλά διότι η άλλη πλευρά είναι σωβινιστική και επεκτατική, και θα διεκδικεί όλο και περισσότερα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση