Ηγεμών εκ Δυτικών Εξαρχείων



Καταλάβει ο γάϊδαρος από μαϊντανό; Καταλάβει το φρικιό των Εξαρχείων από πατριωτισμό; Είναι τόσο φρικιό των Εξαρχείων, που ούτε να προσποιηθεί δεν ξέρει πως.

Σκεφτείτε τώρα να μεγαλώσει μια γενιά που δεν έκανε θρησκευτικά στο σχολείο, επειδή ...δεν ήθελε. Σκεφτείτε τι πολιτιστικό κενό θα υπάρχει στη κοινωνία και στη χώρα.

Πως θα προσλαμβάνουν αυτοί οι αμαθείς μια κοινωνία που γι' αυτήν δεν ξέρουν το γιατί και το πως κάνει ό,τι κάνει; Τι στάση θα παίρνουν σε καίρια ζητήματα πολίτες που απέρριψαν την προσπάθεια της κοινωνίας να αναπαραχθεί μαθαίνοντας στα νέα μέλη της που πάν τα τέσσερα, επειδή την προσέλαβαν ...ως προσηλυτισμό....;

Κατά την επίσκεψη του στη Κύπρο, πήρανε το φρικιό και στα Φυλακισμένα Μνήματα. Ω!, οποία προσβολή!!... Κι εκεί που του εξηγούσαν για την ΕΟΚΑ και τους απαγχονισθέντες που οι αποικιοκράτες έθαψαν μέσα στις φυλακές, έκοψε ο νους του φρικιού να πει μια καλή κουβέντα. «Α, κι εγώ τότε γεννήθηκα!», είπε. Μα δεν γεννήθηκε τότε. Δεν γεννήθηκε το καιρό της ΕΟΚΑ, μα το 1974. Έχουμε πρωθυπουργό έναν που δεν ξέρει να ξεχωρίσει την ΕΟΚΑ από τη τουρκική εισβολή.

-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση