Ο Σώρρας ...και τα διαστημόπλοια

Το μεγάλο βάρος της οικονομικής κρίσης που συνεχίζεται, και η δυσκολία να φανεί μια ρεαλιστική πολιτική διέξοδος, δημιουργούν σήμερα πολύ δύσκολες κοινωνικές περιστάσεις. Όλα αυτά οδήγησαν πολλούς στο να δώσουν πίστη σ' έναν κοινό απατεώνα, τον Αρτέμη Σώρρα, και μάλιστα ...να τον θεωρήσουν και σαν κοσμοϊστορικό εθνικό σωτήρα!!

Ένα πολύ καλό άρθρο, με αναφορά στη σειρά των διαδοχικών ψεμάτων και απατών του Σώρρα, δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο «άρδην»:

Αρτέμης Σώρρας: Η αρχαιολατρία ως απάτη
Του Γιάννη Ξένου, από τη Ρήξη φ. 121
http://ardin-rixi.gr/archives/198027

Ο Σώρρας στήριξε τον ισχυρισμό του για τα πρωτοφανή ποσά που διαθέτει στο ότι ...πούλησε μια μυστική αρχαία τεχνολογία, «από την εποχή του Ζηνός», στους αμερικανούς... Σε άλλες περιστάσεις όλοι θα καταλάβαιναν πως αυτό είναι μπαρούφα και ανοησία. Σήμερα, η ολοφάνερη αυτή μπαρούφα κατάφερε να γίνει πιστευτή από πολλούς.

Ο Λαμπράκης, στενός συνεργάτης του Σώρρα, είχε μιλήσει για ένα διαστημόπλοιο, που πετούσε στο διάστημα για 17 μήνες. Ο Λαμπράκης εννοούσε πως, για να μπορέσει να πετά για 17 μηνές, είναι απόδειξη ...πως οι αμερικανοί δοκιμάζανε πράγματι, τα μυστικά αρχαία καύσιμα που τους πούλησε ο Σώρρας...

Το διαστημόπλοιο που ανέφερε ο Λαμπράκης είναι παρόμοιο με το γνωστό διαστημικό λεωφορείο, πιο μικρό, κι έχει την ονομασία «όχημα τροχιακών δοκιμών Χ-37Β» ("orbital test vehicle").

όχημα τροχιακών δοκιμών Χ-37Β

Πράγματι περιφερόταν γύρω από τη γη για ενάμιση χρόνο, και οι αμερικανοί δεν είχαν ανακοινώσει τι μετέφερε και τι αποστολή είχε. Προφανώς, θα ήταν κάτι σχετικό με κατασκοπία, ή άλλο στρατιωτικό σκοπό. Μυστικό-μυστικό, μα οι πληροφορίες που υπάρχουν γι΄αυτό στο διαδίκτυο είναι πολλές.

US Military's Top-Secret X-37B Space Plane Mission Nears 3-Month Mark
By Leonard David,
Space.com's Space Insider Columnist
August 13, 2015 01:20pm ET
http://www.space.com/30245-x37b-military-space-plane-100-days.html

.
φωτογραφίες:
https://www.google.com/search?q=orbital+test+vehicle&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiX9eCV9s_LAhXM2RoKHfcWD9EQ_AUIBygB&biw=1366&bih=644#tbm=isch&q=orbital+test+vehicle+x37b


Ρωτά, λοιπόν, ο Λαμπράκης: «με τι καύσιμα πετούσε 17 μήνες»; Ο Λαμπράκης νομίζει πως η ερώτηση αυτή είναι …φαρμακερή, και αποδεικνύει …πως πράγματι ο Σώρρας πούλησε αρχαία τεχνολογία στους αμερικάνους…

Δεν είδα κανένα να σχολιάζει κάπου το σημείο αυτό, αν και πράγματι …είναι φαρμακερό!!, όχι όμως για τους λόγους που ισχυρίζονται ο Σώρρας κι ο Λαμπράκης.

Συμβαίνει, λοιπόν, πως κάθε σώμα που κινείται με σταθερή ταχύτητα θα συνεχίσει να κινείται επ’ άπειρον, εκτός αν ασκηθεί πάνω του κάποια δύναμη. Θυμηθείτε το Γαλιλαίο και το πείραμα του. Άπαξ και μπει σε τροχιά, λοιπόν, ένα διαστημόπλοιο θα συνεχίσει να γυρίζει, χωρίς καμμιάν ανάγκη για καύσιμα ή για άλλη επίδραση. Αντιθέτως, μια νέα δύναμη που θα ασκηθεί πάνω του θα το βγάλει σίγουρα από τη τροχιά του, είτε προς τα κάτω είτε προς τα πάνω.

Υπάρχουν δορυφόροι που βρίσκονται σε τροχιά εδώ και δεκαετίες, μερικοί από τη δεκαετία του 1960!!, χωρίς καμμιάν ανάγκη για καύσιμα. Εξ άλλου, ήδη δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα από διάφορα αντικείμενα που στέλνονται στο διάστημα, και παραμένουν σε τροχιά ως διαστημικά σκουπίδια: άδεια ντεπόζιτα πυραύλων, καλύμματα μέσα στα οποία είχαν στερεωθεί δορυφόροι κατά την εκτόξευση του πυραύλου που τους ανέβασε, παλιοί δορυφόροι, θραύσματα από σύγκρουση δυο δορυφόρων, κλπ. Όλα αυτά δεν έχουν καύσιμα, και δυστυχώς δεν έχουν και ελπίδα πως θα πέσουν κάτω μόνα τους. Τουλάχιστον, όχι πριν περάσουν πολλές δεκαετίες και αιώνες, αναγκασμένα να χάσουν ύψος από τη πολύ μικρή αντίσταση της ατμόσφαιρας στο ύψος που βρίσκονται.

Αν τα κινητά τηλέφωνα λειτουργούσαν με δορυφόρους που θέλουν καύσιμα, ένα τηλεφώνημα θα στοίχιζε πανάκριβα.

Αν οι ζωντανές μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων από όλο το κόσμο γίνονταν με δορυφόρους που κάθε λίγο χρειάζονταν νέα καύσιμα, δεν θα μπορούσε και η τελευταία καφετερία να προσκαλεί τους πελάτες της «να δουν το ματς εδώ» χωρίς καμμιάν αύξηση στη τιμή της μπύρας!

Ελπίζουμε πως οι αναγνώστες και οι αναγνώστριες θα θυμηθούν σ’ αυτά πράγματα που μάθανε στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Το δε πρόβλημα με τα διαστημικά σκουπίδια, ή οι δορυφόροι των τηλεπικοινωνιών, αφορούν κι ένα στοιχειώδη βαθμό ενημέρωσης για το τι γίνεται στο κόσμο. Κι εδώ βρίσκεται το φαρμακερό σημείο της υπόθεσης: ο Σώρρας κι ο Λαμπράκης στηρίζονται σε κάτι που διαψεύδεται με απλές γνώσεις γυμνασίου και λυκείου…

Σημαίνει αυτό πως ο Σώρρας μάζεψε γύρω του όλους τους κακούς μαθητές του Ελληνισμού; Οχι αναγκαστικά μόνο αυτούς. **Κύρια ώθηση είναι οι πολιτικές και κοινωνικές περιστάσεις.** Μα _στο βαθμό που η στάση του κόσμου καθορίζεται με τη λογική_, στο φαινόμενο Σώρρα συμβάλλουν κι οι αντιστάσεις του κόσμου. Συμβάλλουν, δηλαδή, όσα έμαθε και δεν έμαθε ο κόσμος στα σχολεία μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση