Η απώθηση και η αφασία των Ελλαδιτών για τη Κύπρο

--«Και τι να τους πω ότι θέλουμε τα μεγάφωνα»;
--«Θα κάνουμε μια εκδήλωση 'Πολυτεχνείο, 12 χρόνια μεταπολίτευση».
συζήτηση στη κατάληψη της Λεωφόρου Νίκης 39, στη Θεσαλλονίκη, στις 15 Νοεμ 1985
Ολοι ξέρουν που είναι η Θεσαλλονίκη, η Κρήτη, ή η Αθήνα. Μα τα Γιαννιτσά, λένε, είναι η πόλη της Ελλάδας που κάνενας δεν ξέρει που είναι. Εκεί που θα έπρεπε να είναι, η εθνική συνείδηση ...έχει μια τρύπα!!

Το ίδιο συμβαίνει και με τη Κύπρο. Πολλά περιστατικά δείχνουν πως οι Ελλαδίτες δεν έχουν υπ' όψιν τους ότι ...υπάρχει και η Κύπρος... Εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει η Κύπρος, έχει δημιουργηθεί ένα μαύρο κάλυμμα, μια ψυχολογική απώθηση.

Για όποιον λόγο και να ξεκίνησε, η απώθηση αυτή νόμισε πως βρήκε πάτημα και τη δικαίωση της στο κλίμα του αντι-εθνικισμού, που επικράτησε από το καιρό της εισβολής. Η ίδια η εισβολή καθιερώθηκε να αναφέρεται σαν μεταπολίτευση, και όχι σαν τουρκική εισβολή.


Μια ομάδα συμπαράστασης στους πρόσφυγες έκανε προχτές, στην Αθήνα, κατάληψη ενός κλειστού ξενοδοχείου, με σκοπό να καλέσει πρόσφυγες από τη Συρία για να στεγαστούν εκεί. Η επιλογή του κτιρίου είναι αμφισβητήσιμη, καθώς πρόκειται για ιδιωτική κι όχι δημόσια ιδιοκτησία.

Σε ανακοίνωση της, η ομάδα αυτή μιλά για αξιοπρεπή διαμονή των προσφύγων, ζητώντας μάλιστα να δοθούν σ' αυτούς «πλήρη δικαιώματα σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες». Ενώ όμως η αλληλεγγύη τους με τους πρόσφυγες τους οδηγεί να ζητήσουν γι' αυτούς πλήρη δικαιώματα, δεν λένε τίποτα για τους άστεγους της Αθήνας. Μα καλά..., ενώ η πολιτική του μνημονίου έχει οδηγήσει πολύ κόσμο να κοιμάται στο δρόμο, τόσο δύσκολο είναι να πάει ο νους τους και σ' αυτούς; Από τη μια δεν αντιλαμβάνονται καμμιά διαφορά μεταξύ των προσφύγων και των ανθρώπων της χώρας, μα από την άλλη ...δεν βλέπουν καθόλου τους άστεγους της χώρας;

Σε ένα άλλο σημείο της ανακοίνωσης τους, όμως, λένε πως το ρεύμα των προσφύγων είναι
η μεγαλύτερη εισροή προσφύγων σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μύλος με την κατάληψη στο ξενοδοχείο City Plaza
http://www.iefimerida.gr/news/263689/mylos-me-tin-katalipsi-sto-xenodoheio-city-plaza-ti-apanta-stoys-alillegyoys-i
Ενα ακόμα καλό δείγμα της στραβομάρας των Ελλαδιτών, που έχουν ιδίως οι αριστεροί, ακροαριστεροί και ανάρχες, για τη Κύπρο. Διότι, βέβαια, οι 50 χιλιάδες πρόσφυγες που ήρθαν από το καλοκαίρι του 2015, είναι σαφώς λιγότεροι από τους 200 χιλιάδες πρόσφυγες της Κύπρου, που προκάλεσε η τουρκική εισβολή του 1974.

Για 41 χρόνια, τα τσογλάνια του εν Αθήναις αντιεθνικισμού σκίζουν το κώλο τους για τον αντιεθνικισμό, παράγουν πρωτοφανέρωτες λέξεις ...για εθνορατσισμό κλπ, συμπαραστέκονται σ' όλο το κόσμο εκτός από το Κυπριακό και το Κουρδικό λαό... Ιδού όμως που παρά τις τόσες αντιεθνικιστικές φωνασκίες τους, αποδεικνύεται περίτρανα πως ούτε έχουν αντιληφθεί το τι έγινε στη Κύπρο, μα ούτε και έχουν συνείδηση πως κάτι έγινε. Ο αντι-εθνικισμός τους ήταν μια δικαιολογία για να καλύψει την απώθηση της Κύπρου και της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Δεν έχουν καθόλου συνείδηση του τι γίνεται στη Κύπρο, και η σχέση μαζί της είναι μια σχέση αφασίας, που καθορίζεται ακριβώς από την εθνική συνείδηση.
-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση