Η υπεκφυγή του «πέστε μας τη νέα πολιτική»

Οι προπαγανδιστές της κυρίαρχης πολιτικής επαναλαμβάνουν σαν κολλημένο μαγνητόφωνο πως θέλουν να ακούσουν ....ολοκληρωμένη στρατηγική. Αυτό είναι υπεκφυγή. Κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους, αδυνατώντας να παραδεχτούν πως η πολιτική τους έφτασε σε αδιέξοδο. Διότι, θεώρησαν αβάσιμα πως αν συμπεριφερτούμε στη τουρκία με ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, σαν γιουσοφάκια, θα μας κάμει τη χάρη και δεν θα μας βάλει στο χαρέμι. Αποδείχτηκε πως η τουρκική πολιτική δεν αλλάζει με καφέδες και με θέατρα. Εχοντας τη δύναμη, η τουρκική πολιτική παραμένει σωβινιστική. Ούτε και αλλάζει με το μασκάρεμα της κατοχής σε δικοινοτική διαφορά --διότι αυτό σημαίνει η παραπλανητική πολιτική της επαναπροσέγγισης.

Αλλά αδυνατούν επίσης να προτείνουν και κάτι άλλο, εκτός από τη συνέχιση της ίδιας αποτυχημένης πολιτικής. Και έτσι κλωτσούν τη μπάλα έξω, προσποιούμενοι ...πως τάχα αυτοί έχουν στρατηγική ενώ οι διαφωνούντες δεν έχουν.

* * * *
Οι προπαγανδιστές της κυρίαρχης πολιτικής έχουν επίσης και μια νεοφιλελεύθερη πολιτική αντίληψη. Βουλιαγμένοι σ' αυτήν, αδυνατούν να αντιληφθούν ο,τιδήποτε δεν είναι γραφειοκρατία και κομματική αποστεωμένη αντίληψη. Νομίζουν πως μια πολιτική είναι απλά μια έκθεση ιδεών, μια έξυπνη, ξύπνια, φαεινή ιδέα που ...θα δέσει τον τουρκικό γκρίζο λύκο. Δηλαδή, συνεχίζουν τις ίδιες αντιλήψεις που, έχοντας πάρει διαζύγιο από τη πραγματικότητα, παρήγαγαν τη σημερινή κυρίαρχη πολιτική. Στη θέση τους, χρειαζόμαστε νέες αντιλήψεις:

-- την αντίληψη πως μια πολιτική για την κατοχή δεν θα πετύχει με καφέδες, αλλά πρέπει ΝΑ ΑΛΛΆΞΕΙ το συσχετισμό δύναμης. Κυρίως παράγοντας πολιτική πίεση πάνω στη τουρκία.

-- την αντίληψη πως μια νέα στρατηγική δεν θα είναι ...οδηγίες για τις κομματικές ηγεσίες, αλλά θα γεννηθεί με την οργάνωση και τη μαζικοποίηση ενός αντικατοχικού κινήματος. Θα έχουμε νέα και νικηφόρα στρατηγική όταν θα έχουμε ένα αντικατοχικό κίνημα.

Και πάνω από όλα:

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΥΣΗ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση