Δεν θα δώσουμε και κώλο στη Δύση για την Ουκρανία

Απαράδεκτο και εξοργιστικό να δεχτούμε να μιλήσει ο Ζελέσκι στη Κυπριακή Βουλή χωρίς να δηλώσει ότι καταδικάζει την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου.

Αυτό έγινε διότι η κυβέρνηση ΚΑΙ η βουλή ΔΕΝ του είπαν ότι για να δεχτούμε να μιλήσει πρέπει να καταδικάσει την τουρκική εισβολή.

Καταδικάζουμε την ρωσσική εισβολή στην Ουκρανία. Ε, ναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα μας πιάσουν και τον κώλο.

Στο χαιρετισμό του πριν την ομιλία, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ΔΕΝ αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή. Απαράδεκτο και εξοργιστικό.

Στην τουρκική εισβολή και κατοχή αναφέρθηκε η πρόεδρος της Βουλής, στη δική της ομιλία ΜΕΤΑ τον Ζελένσκι. Γιατί όμως δεν αναφέρθηκε ο ίδιος ο Ζελένσκι; Προφανώς διότι η βουλή, δηλαδή η πρόεδρος και τα κόμματα, δέχτηκαν να μιλήσει ο Ζελένσκι έστω και χωρίς να αναφερθεί στην τουρκική εισβολή.

Έχει γίνει πια φανερό πως οι αμερικάνοι και πολλές χώρες της Δύσης χρησιμοποιούν την ρωσσική εισβολή σαν μια ευκαιρία για να πετύχουν μεγάλη οικονομική ζημιά και ιδεολογική ήττα στην Ρωσσία. Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να συμπράξουμε σ' αυτή τη σύγκρουση Δύσης και Ρωσσίας. Η καταδίκη της ρωσσικής εισβολής από τις πολιτικά κυρίαρχες χώρες είναι για μας μια ευκαιρία να προβάλουμε πως υπάρχει και η τουρκική εισβολή και κατοχή, και να απαιτήσουμε να καταδικαστεί και αυτή όπως καταδικάζεται η ρωσσική εισβολή.
Η Δύση ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ την ρωσσική εισβολή σαν ευκαιρία. Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν ακόμα και από εμάς, μια χώρα υπό ξένη στρατιωτική κατοχή, να στείλουμε ρωσσικά όπλα στην Ουκρανία. Ο σκοπός τους δεν είναι ο εξοπλισμός της Ουκρανίας, μα όσο μπορέσουν να διακόψουν τις σχέσεις μας, και όλων των άλλων χωρών, με την Ρωσσία.

Άλλος τρόπος για να διακόψουν τις σχέσεις με την Ρωσσία είναι η ευρεσιτεχνία της Δύσης που λέγεται: ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Και η άλλη ευρεσιτεχνία: το κούρεμα των καταθέσεων. Και τα δυο έχουν στόχο την Ρωσσία, όχι κάποιο λάθος που κανουμε εμείς στις σχέσεις μας.

Σ' αυτό το σημαντικό ζήτημα, γι' αυτήν την σημαντική πολιτκή ευκαιρία, η κυβέρνηση και η βουλή ενέργησαν μεσοβέζικα και λειψά.



Ο Ζελένσκι μίλησε και στην Ελληνική βουλή. Στην ομιλία του έδωσε τον λόγο σ΄ ένα φασίστα μούτρο του «τάγματος Αζοφ». Φανερά και απροκάλυπτα, ο Ζελένσκι προβάλλει τους φασίστες του «τάγματος Αζοφ». Ποιοί του έδωσαν να καταλάβει πως η υποστήριξη μας στην Ουκρανία είναι ΑΚΡΙΤΗ;; Ποιοί του έδωσαν να καταλάβει πως μπορεί να μας πιάνει και τον κώλο;

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Λάμπρος Καλλένος είπε…
Όπως έγιναν τα πράματα, το ζήτημα δεν είναι πια αν καταδικάζεις την ρωσσική εισβολή. Αλλά το ζήτημα το εκάμαν αν την καταδικάζεις με τον τρόπο που θέλουν.... οι αμερικάνοι.

Από ζήτημα καταδίκης μιας εισβολής, έγινε ζήτημα συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις των αμερικάνων.

Διότι.... Οι αμερικάνοι και οι άλλες πολιτικά κυρίαρχες χώρες της Δύσης, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ την ρωσσική εισβολή, αλλά και το ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ, σαν μιαν ευκαιρία για να γονατίσουν τον μεγάλο εχθρό τους την Ρωσσία. Και για να πετύχουν ώστε όσο γίνεται πιο πολλές χώρες να διακόψουν όσο γίνεται πιο πολύ τις σχέσεις τους μαζί της.

Για μας, η ρωσσική εισβολή είναι μια ευκαιρία για να υπογραμμίσουμε ότι έγινε τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή. Και ότι καμμιά εισβολή, καμμιά βία δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή στις σχέσεις μεταξύ κρατών.

Τελευταία δημοσίευση