Ο αδιάβαστος Μελετόπουλος


«Ο ελληνικός αλγόριθμος που καταστρέφει αυτοκρατορίες».

Μια από τις κορυφαίες γελοιότητες

που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια.


δράστης, δημιουργός, σεναριογράφος: Μελέτης Μελετόπουλος

μαγείρεμα, συσκευασία: Μελέτης Μελετόπουλος



«Ο ελληνικός αλγόριθμος που καταστρέφει αυτοκρατορίες»

https://youtu.be/xwdIVRGG_m4?si=0E4K2LmhifU-St8P


Δεν υπάρχει θεωρία τόσον ανόητη που να μην μπορείς να βρεις έναν καθηγητή να την υποστηρίξει.

Προ πάντων όταν ένας δεν καταφέρνει να έχει στοιχειώδη εξοικοίωση με την ιστορία και την φιλοσοφία της.

Ο Μελέτης αμελέτητος Μελετόπουλος δείχνει να μην έχει διαβάσει τίποτε από ιστορία και κοινωνία, και από τις αιτίες που βρίσκουμε για τις ιστορικές αλλαγές και εξελίξεις.

Ο αμελέτητος για την φιλοσοφία της ιστορίας Μελετόπουλος εντυπωσιάζεται και από την δυνατότητα να γίνουν προτάσεις στα Ελληνικά με διαφορετική σειρά των λέξεων. Και με διαφορετικό νόημα προσθέτουμε εμείς, αλλά ο αμελέτητος για την φιλοσοφία της ιστορίας και την γλώσσα δεν το αναφέρει.

Κι έτσι ο Μελετόπουλος... συνδέει αυτή την ιδιότητα της Ελληνικής γλώσσας ....με μια σειρά ιστορικά επεισόδεια, όλα μάχες, όπου οι Έλληνες νίκησαν. Ένας από τους κύριους και χαρακτηριστικούς αστικούς μύθους της σημερινής αμάθειας, λοιπόν: ο καθορισμός των ιστορικών εξελίξεων.... από την γλώσσα.

Για τις μάχες και τους πολέμους που χάσαμε... ο Μελετόπουλος δεν λεει τίποτε.

Δοξάστε τον.

Ααα - λληηη - λλούου - ιιααα!!

Ααα - λληηη - λλούου - ιιααα!!

«για την φιλοσοφία της ιστορίας» : μιλούμε εδώ για την φιλοσοφία της ιστορίας. Αν αυτή η άγνοια είναι ένδειξη και για άλλα, το υποψιαζόμαστε. Για όλα όσα λέει ή έγραψε, δεν είναι το θέμα μας.




Παράρτημα

Ο Μελετόπουλος και ο μαρξισμός

Αυτός ο άνθρωπος, που νομίζει πως οι ιστορικές εξελίξεις καθορίζονται ...από την γλώσσα ενός λαού..., αυτός ο αμελέτητος στη φιλοσοφία της ιστορίας που νομίζει πως η Ελληνική ιστορία καθορίστηκε ...από έναν αλγόριθμο που έχει μέσα η Ελληνική γλώσσα..., αυτός λοιπόν ο αδιάβαστος έγραψε κι ένα βιβλίο ....για τον μαρξισμό στην Ελλάδα. Το βιβλίο έκανε και επανέκδοση.

Πόσα κατάλαβε για τον μαρξισμό ένας που νομίζει πως οι ιστορικές εξελίξεις καθορίζονται από την γλώσσα; Πόσα κατάλαβε και πόσα εννόησε ένας που νομίζει πως ένας ελληνικός αλγόριθμος καθόρισε την έκβαση πολλών μαχών της Ελληνικής ιστορίας;

Οδηγούμαστε έτσι σ' ένα ζήτημα:: Ποιά η διαφορά του να μην έχει εννοήσει ένας τι λέει ο μαρξισμός, και του να έχει άλλην άποψη για τα ζητήματα που θέτει και συζητά ο μαρξισμός; Ποιά η διαφορά της ιδεολογίας από την άποψη;

Το πολύ, φαίνεται πως η αντίληψη και η προσέγγιση του Μελετόπουλου μένει στη πολιτική πλευρά του μαρξισμού εν Ελλάδι.

Το ότι ο μαρξισμός θέτει και συζητά ορισμένα ζητήματα το λέμε εμείς. Δεν μπορεί να παρουσιαστεί προς υπεράσπιση του Μελετόπουλου κάτι που ο ίδιος δεν έδειξε να έχει αντιληφθεί. Έχει αντιληφθεί ο Μελετόπουλος ότι ο μαρξισμός θέτει και συζητά ορισμένα ζητήματα; Αυτό είναι το κύριο, και το κρίσιμο. Πριν απαντηθεί θετικά, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως.... «εγώ έχω άλλην άποψη»....

Είναι γνωστό πως στο δρόμο για τον σοσιαλισμό, ή απλά για μιαν αυτόνομη κοινωνία χωρίς πολέμους και φτώχια, κολλάμε διότι είναι στρωμένος με μαρμελάδα. Οι καλές προθέσεις, λοιπόν, δεν εμπόδισαν ώστε το βιβλίο να παρουσιαστεί ....και από τον μέγα Καραμπελιά.




-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση