μια γριά από την αγγλία

16, 17 Αυγούστου 2000


Σύμφωνα με πρόσφατες ειδήσεις, μια γριά στην Αγγλία γιόρτασε τα γενέθλια της. Σύμφωνα με τα μέσα αποπληροφόρησης, αυτή η γριά είναι γιαγιά των εγγλέζων. Άρα, όσο κι αν αυτό φαίνεται απίστευτο, δεδομένης της σύντομης ιστορίας των εγγλέζων, υπάρχουν εγγλέζοι που επρολάβαν να έχουν και γιαγιά.

Το νησί της Κύπρου παραμένει διαιρέμενο από το 1974, μετά που ο τουρκικός στρατός εισέβαλε εδώ ύστερα από ένα πραξικόπημα από την ελληνική χούντα.

Οι εγγλέζοι κατείχαν αποικιοκρατικά τη Κύπρο, και πολλές άλλες χώρες. Έχουν κρεμάσει τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη και ρεζιλεύτηκαν από την ΕΟΚΑ. Εξακολουθούν να κατέχουν τη βόρειο Ιρλανδία, εναντίον τους δε πολέμησε με απεργία πείνας μέχρι θανάτου ο Ιρλανδός Μπόμπυ Σάντς. Είναι ξανθοί και πίνουν τσάϊ, μάλιστα κάποτε με γάλα.

Με την ευκαιρία των γενεθλίων της γριάς από την Αγγλία, ανοίγουμε ειδικό λογαριασμό για εισφορές υπέρ των εγγλέζων. Τα έσοδα θα δωρηθούν σε γενετικές έρευνες για την επισήμανση του εγγλέζικου γονιδίου. Επίσης, κυρίες του συλλόγου μας θα επισκεφθούν τους εγγλέζους και θα τους μοιράσουν βιβλιαράκια με μεταφράσεις αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων.

Δεν υπάρχουν Έλληνες και Ιουδαίοι, άρσεν και θήλυ, κανονικοί και ξανθοί. Όλοι οι άνθρωποι και οι εγγλέζοι είναι ίσοι. Δεν είναι σωστό να περιφρονούμε τα παιδάκια που πίνουν τσάϊ και είναι ξανθά. Γι' αυτό, ας δώσουμε όλοι απλόχερα στον έρανο υπέρ των εγγλέζων. Εγώ αγαπώ το σκύλο μου και τους εγγλέζους πολύ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση