αυτό το κείμενο άρχισε να γράφεται ήδη από το 2004
τελευταία επεξεργασία: 27 Δεκεμβρίου 2007
τελευταία επεξεργασία: 27 Δεκεμβρίου 2007
Γιατί είπαμε όχι στο Σχέδιο Ανανά;
Στις 24 Απριλίου 2004 το Σχέδιο Ανανά μπήκε για έγκριση από το Κυπριακό λαό, με δημοψηφίσματα που έγιναν από τους Έλληνες και τους Τουρκοκυπρίους.
Στα δημοψηφίσματα αυτά ο Κυπριακός λαός απέρριψε το σχέδιο. Αν ζούσαμε σ' ένα σχεδόν τέλειο κόσμο, αυτή η απόρριψη του σχεδίου θα εθεωρείτο γεγονός και όλοι θα κανόνιζαν τη παραπέρα πολιτική τους με βάση αυτό το δεδομένο. Εξ άλλου, το ίδιο το Σχέδιο προέβλεπε πως αν απορριφθεί τότε θα πάψει και να υπάρχει. Ωστόσο, ακόμα και μετά την απόρριψη του εξακολουθούσαν ακόμα για καιρό να μιλάνε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο σχέδιο, και άλλα τέτοια.
Επιπλέον, στη προσπάθεια τους να επιβάλλουν τη πολιτική τους στο Κυπριακό λαό, μέσα από το Σχέδιο Ανάν, διαστρεβλώνουν τα πραγματικά γεγονότα και παραπλανούν τη διεθνή κοινή γνώμη για τη κατάσταση στη Κύπρο και τους στόχους του Κυπριακού λαού.
Ο αγώνας μας, λοιπόν, για την απελευθέρωση της Κύπρου και ενάντια στις διεθνείς πιέσεις που θέλουν να καθορίσουν το μέλλον μας, πρέπει να συνεχιστεί και με τη μάχη ενάντια στο Σχέδιο Ανανά. Το κείμενο αυτό προσπαθεί να ξεκαθαρίσει γιατί είπαμε ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανανά.
Το Σχέδιο Ανανά μπήκε για έγκριση σε δημοψήφισμα, όπου οι δυνατές απαντήσεις ήταν ή Ναι ή Οχι. Δεν μπήκε για έγκριση σε μια διαδικασία με μόνο μια απάντηση 'Ναι'. Από τις δυο απαντήσεις, προέκυψε κατά μεγάλη πλειοψηφεία το ΟΧΙ. Απαιτούμε να γίνει σεβαστή η γνώμη μας.
Δεχόμαστε το Σχέδιο Ανανά, ...αλλά θα το υπογράψουμε πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 30ης Απριλίου 2004...
Υπάρχει ακόμα μια σημαντική πλευρά του σχεδίου Ανάν: Πιέσανε φορτικά το Κυπριακό λαό να δεχτεί το Σχέδιο Ανανά και να υπογραφεί η λύση πριν από τη 1 Μαϊου 2004, μέρα όπου θα γινόταν η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν ο Κυπριακός λαός δεχότανε το σχέδιο και δήλωνε πως η υπογραφή θα γίνει πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 30ης Απριλίου 2004...., ε, αυτό δεν ήταν αρκετό!!, δεν ήταν ό,τι θέλανε να πετύχουν οι ιμπεριαλιστές. Διότι, πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 30ης Απριλίου 2004, θα ίσχυε ήδη το Κοινοτικό Κεκτημένο. Ακόμα και να ήθελε, η Κύπρος δεν θα μπορούσε να υπογράψει μια συνθήκη όπως το σχέδιο Ανάν, διότι αυτό παραβίαζε τις υποχρεώσεις που αναλάμβανε με την ένταξη της στην ΕΕ.
Το σχέδιο Ανανά δεν ήταν προϊόν συμφωνίας. Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που ετέθη σε δημοψήφισμα. Ουδέν το παράξενο, λοιπόν, αν τελικά απορρίφθηκε.
Οι εμπόροι των λαών ελπίζανε πως, κάτω από την πίεση όλων των σημαινουσών φωνών του Ελληνισμού (ο πρωθυπουργός..., ο Γιωργάκης...) και όλων των χωρών του κόσμου, ο Κυπριακός Ελληνισμός θα υπέκυπτε ή πάντως θα πειθόταν να εγκρίνει το σχέδιο. Η πρόβλεψη τους απέτυχε, και ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν μπήκε στα κουτάκια της κοινωνικής μηχανικής τους. Τώρα το φυσάνε και δεν κρυώνει, διότι η Κύπρος είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία εκτός, και έτσι ...τους χαλάσαμε τις δουλειές...
Η τουρκική κατοχή και το κοινοτικό κεκτημένο
Τη 1 Μαϊου 2004 η Κύπρος θα εντασσόταν, όπως και τελικά εντάχθηκε, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την ένταξη, θα ίσχυε και στη Κύπρο το Κοινοτικό Κεκτημένο: ελευθερία διακίνησης, ελευθερία εγκατάστασης και ελευθερία κτήσης περιουσίας. Αυτό σημαίνει πως μετά την ένταξη η τουρκική κατοχή στη Κύπρο θα βρισκόταν να παραβιάζει βάναυσα το Κοινοτικό Κεκτημένο. Η Τουρκία θα βρισκόταν έτσι σε σοβαρή σύγκρουση με την ΕΕ, και οιαδήποτε σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ θα εύρισκε μπροστά της αυτό το μεγάλο γεγονός.
Για τριάντα χρόνια ουδεμία από τις πολιτικά κυρίαρχες χώρες κινήθηκε εναντίον της τουρκικής κατοχής. Δεν είμαστε ανόητοι. Δεν είμαστε αφελείς. Καταλαβαίνουμε πως όλη η βιασύνη τους να πετύχουν λύση οφειλόταν αποκλειστικά στην προσπάθεια τους να σώσουν τη Τουρκία από τις συνέπειες της στρατιωτικής κατοχής μέρους μιας ευρωπαϊκής χώρας.
Το Σχέδιο Ανανάν περιόριζε τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το Σχέδιο Ανάν περιόριζε τα ανθρώπινα δικαιώματα και μάλιστα με βάση την εθνική καταγωγή.
Το Σχέδιο Ανάν δεν λάμβανε καθόλου υπ' όψιν τις πρόνοιες των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.
Το Σχέδιο Ανάν προνοούσε τη κατάργηση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους Κύπριους πολίτες από το Συμβούλιο της Ευρώπης
Αν το Σχέδιο Ανάν ψηφιζόταν και έμπαινε σε εφαρμογή, η νέα Κυπριακή κυβέρνηση αναλάμβανε την υποχρέωση να ζητήσει από το ΕΔΑΔ την απόρριψη όλων των αιτήσεων πολιτών της, για απόδοση των περιουσιών τους από τη τουρκική κατοχή. Δηλαδή, η νέα Κυπριακή κυβέρνηση έπρεπε να ζητήσει να μην ισχύσουν οιεσδήποτε συνέπειες της απόφασης για την υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου.
Η Κυπριακή κυβέρνηση αναλάμβανε την υποχρέωση να ζητήσει από την ΕΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας να υιοθετήσουν τη λύση. Αυτό θα σήμαινε πως η παρουσία των βρεττανικών βάσεων στηΚύπρο θα τσιμεντονώταν για πάντα.
Το Σχέδιο Ανάν ΔΕΝ προέβλεπε πως ο τουρκικός στρατός κατοχής θα αποχωρούσε αμέσως, και ύστερα θα εφαρμοζόταν το Σχέδιο.
Αντίθετα: οι πονηροί συντάκτες του Σχεδίου ορίζανε πως το Σχέδιο θα έμπαινε σε εφαρμογή, και άρα η Κυπριακή δημοκρατία θα διελύετο, ...ο δε τουρκικός στρατός θα αποχωρούσε μετά, σε στάδια και χρονοδιαγράμματα. Δηλαδή, η Τουρκία θα πετύχαινε το βασικό στρατηγικό της στόχο, και θα ήταν πια ελεύθερη να παρασπονδήσει και να προχωρήσει στη τουρκοποίηση της Κύπρου. Ο δε Ελληνισμός της Κύπρου θα βρισκόταν πια στο στάδιο που βρισκόταν επί ιγγλέζικης αποικιοκρατίας, όταν οι μόνοι επίσημοι εκπρόσωποι που μπορούσε να παρουσιάσει ήταν μια επιτροπή από επισκόπους, δημάρχους και γιατρούς...
Το Σχέδιο Ανάν δεν προέβλεπε την αποχώρηση των εποίκων της Τουρκίας, ενός εγκλήματος πολέμου από μόνο του
Το Σχέδιο Ανάν δεν προέβλεπε την αποχώρηση όλων των χιλιάδων εποίκων, που έφερε η Τουρκία στη Κύπρο. Το 2004 οι έποικοι υπολογίζονταν στις 120 χιλιάδες. Σήμερα υπολογίζονται στις 180...
Ο εποικισμός είναι μια ενέργεια που αλλοιώνει τη δημογραφική σύνθεση της Κύπρου, και είναι έγκλημα πολέμου. Αντι να προβλέπει την αποχώρηση τους, το Σχέδιο προέβλεπε πως ένα πολύ μεγάλο μέρος τους θα παρέμενε. Δεν είμαστε ηλίθιοι, δεν είμαστε ανόητοι. Δεν μπορούσαμε να δεχτούμε να νομιμοποιήσουμε μόνοι μας αυτό που το Διεθνές δίκαιο θεωρεί ως έγκλημα πολέμου.
=== Εκθεση Κουκώ για τους έποικους ===
Αντι να προβλέπει την αποχώρηση των εποίκων, ...το Σχέδιο Ανάν τους έδινε και ψήφο στο δημοψηφίσμα...
Αντί να προβλέπει την αποχώρηση των εποίκων, το σχέδιο Ανάν πρόβλεπε πως αυτό θα έμπαινε σε δημοψήφισμα, όπου όμως ...θα ψήφιζαν και οι έποικοι... Δηλαδή, οι έποικοι θα ψήφιζαν σε ένα δημοψήφισμα που αφορούσε ...και τη παραμονή τους στη Κύπρο.
Όλα αυτά είναι απροκάλυπτη κοροϊδία. Οι έμποροι των λαών δεν κατάφεραν να μας ξεγελάσουν, και γι' αυτό απορρίψαμε το Σχέδιο Ανανά.
Το Σχέδιο Ανανά δεν προέβλεπε τη καταβολή αποζημιώσεων εκ μέρους της επιδρομικής χώρας, δηλαδή της Τουρκίας. Αντίθετα, οι Κύπριοι καλούνταν να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος της εισβολής.
Μα, είναι δυνατόν να προέβλεπε το σχέδιο κάτι τέτοιο; Ναι, είναι. Η φαεινή μέθοδος που βρέθηκε ήταν πως θα γινόταν συμψηφισμός, όπως πονηρά το ονόμαζε το Σχέδιο, των περιουσιών. Όμως τα ποσά των αποζημιώσεων δεν θα δίνονταν από τη κεντρική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ...αλλά από το κάθε ένα ομόσπονδο κράτος. Ναι, αλλά από που θα εύρισκε τα ποσά αυτά το κυπριακό ομόσπονδο κράτος; Προφανώς..., από τη φορολογία των πολιτών του... Κι έτσι, οι Κύπριοι θα πλήρωναν οι ίδιοι τις δικές τους αποζημιώσεις...
Το σχέδιο Ανανά δεν προνοούσε τη δημιουργία ενός κράτους με ενοποιημένη οικονομία.
Αντίθετα, το σχέδιο προνοούσε πως ο σχεδιασμός της κάθε κοινότητας θα γινόταν ανεξάρτητα. Αυτό έγινε διότι στη διαδικασία που ακολουθήθηκε προσπάθησαν όχι να καταδικάσουν την επιδρομική χώρα, δηλαδή τη Τουρκία, μα αντίθετα να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της. Έτσι, δέχτηκαν να ικανοποιήσουν τις τουρκικές απαιτήσεις για διαχωρισμό των Ελλήνων και των Τουρκοκυπρίων. Σε κάθε άλλη χώρα, τέτοιες απιατήσεις τις λένε άππαρτχαϊντ, και τις καταδικάζουν με ένταση και με βδελυγμία. Αντίθετα, εμάς μας τις παρουσίασαν ...για να τις εγκρίνουμε και να τις υφιστάμεθα μόνοι μας. Επειδή δεν είμαστε ούτε ανόητοι ούτε αφελείς, και μόνο αυτό ήταν αρκετός λόγος για να απορρίψουμε το Σχέδιο Ανανά.
Αντί να αρθεί η τουρκική κατοχή και οι συνέπειες της, ...μας καλούσαν να αναπτύξουμε τη τουρκοποίηση των κατεχομένων...
Ο Ελληνισμός της Κύπρου δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από τη Τουρκία, με συνέπεια χιλιάδες νεκρούς, 30 χρόνια κατοχή, καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς, και πολλά άλλα. Αντί για οιαδήποτε δικαιοσύνη, με το Σχέδιο Ανανά ο Κυπριακός Ελληνισμός εκαλείτο να πληρώσει το κόστος για την οικονομική ανάπτυξη της τουρκικής μειονότητας.
Το Σχέδιο Ανανά δεν συνοδευόταν από συγκεκριμένες και επαρκείς πηγές χρηματοδότησης. Όλα αφήνονταν σε κάποιες απροσδιόριστες καλές εξελίξεις που θα ακολουθούσαν.
Το Σχέδιο Ανανά δεν συνοδευόταν από συγκεκριμένες και επαρκείς εγγυήσεις για την εφαρμογή του.
Αντίθετα, όλα περνούσαν μέσα από τη καλή θέληση της Τουρκίας: ο Κυπριακός Εληνισμός έπρεπε να εγκρίνει το σχέδιο στο δημοψήφισμα, ...στη συνέχεια όμως το σχέδιο έπρεπε να εγκριθεί και από τη τουρκική εθνοσυνέλευση. Ερώτηση: τι θα ίσχυε στη περίπτωση που το μεν σχέδιο εγκρινόταν και από τους Έλληνες και από τους Τουρκοκύπριους, ...αλλά το απέρριπτε η τουρκική Εθνοσυνέλευση; Συγκεκριμένα, θα συνέχιζε να υπάρχει κυπριακό κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο; Ξέρουμε, όμως, πως επανειλημμένα σ' όλες τις προηγούμενες δεκαετίες προσπάθησαν να διαλύσουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη ύπαρξη της Κυπριακής δημοκρατίας. Αν οι Κύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι ενέκριναν το σχέδιο, γιατί να το εγκρίνει και η Τουρκία, αφού με την απόρριψη του θα άφηνε μετέωρη τη Κυπριακή Δημοκρατία και θα πετύχαινε όλους τους επιδρομικούς στόχους της;
Οι έμποροι των λαών ούτε μια καλή παραπλανητική ενέργεια δεν μπορούν να υποκριθούν...
Όταν πια διαφαινόταν καθαρά πως ο Κυπριακός Ελληνισμός θα απέρριπτε το σχέδιο, μόνο τότε συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας, πολύ λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα, για να ψηφίσει, τάχα, εγγυήσεις για την εφαρμογή του σχεδίου. Όμως επρόκειτο πάλι για μιαν ακόμα προσπάθεια να ξεγελαστεί ο Κυπριακός λαός, διότι το σχετικό ψήφισμα μπήκε κάτω από το Κεφάλαιο 7 των Κανονισμών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αυτό σήμαινε πως η εφαρμογή του δεν ήταν υποχρεωτική. Και άρα, όλες οι ειδήσεις, ότι τάχα τώρα το Συμβούλιο Ασφαλείας θα ψηφίσει τις αναγκαίες εγγυήσεις, ήταν ψέματα για να μας παραπλανήσουν. Επειδή δεν είμαστε ούτε ανόητοι ούτε αφελείς, απορρίψαμε το σχέδιο Ανανά.
Ώστε, λοιπόν, ακόμα και όταν οι ενέργειες των πολιτικά κυρίαρχων χωρών σκόπευαν, υποτίθεται, να διασκεδάσουν τις ανησυχίες μας και να μας εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στο σχέδιο, ακόμα και τότε το διεθνές αλισιβερίσι με τις τύχες των λαών δεν τους άφηνε να ενεργήσουν ακόμα και στοιχειωδώς παραπλανητικά. Επειδή δεν είμαστε ούτε ανόητοι ούτε αφελείς, απορρίψαμε το Σχέδιο Ανανά.
Το μεν σχέδιο λεγόταν Σχέδιο Ανάν, ...αλλά ο κ. Ανάν δεν έχει ούτε πολιτική ούτε στρατιωτική δύναμη...
Το σχέδιο μας παρουσιάστηκε ως "Σχέδιο Ανανά". Όμως οιοσδήποτε στοιχειωδώς ενημερωμένος άνθρωπος ξέρει πως η παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών είναι μόνο εικονική. Όταν γινόταν η αμερικανική επίθεση στη Σερβία, ο Γενικός Γραμματέας δεν έβγαλε τσιμουδιά. Ένας τέτοιος διακοσμητικός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δεν μπορούσε να μας πείσει πως ήταν και ο πατέρας αυτού του σχεδίου --ή οιασδήποτε άλλης πρωτοβουλίας που θα έφερε το όνομα των Ηνωμένων Εθνών. Το να μας παρουσιάζουν λοιπόν ένα σχέδιο λύσης με ψευδή προέλευση τα Ηνωμένα Έθνη και το Γενικό Γραμματέα, σήμαινε μόνο πως προσπαθούσαν να μας ξεγελάσουν, και ήταν αρκετός λόγος για να το απορρίψουμε.
Η τελευταία ευκαιρία, ...που ήταν όμως πέντε τελευταίες ευκαιρίες...
Επανειλημμένα, μας είπαν πως αυτή ήταν "η τελευταία ευκαιρία" για μια λύση, και πως αν απορριπτόταν αυτό το σχέδιο, τότε δεν θα εμφανιζόταν άλλο. Ποτέ δεν μας εξήγησαν και δεν μας έπεισαν για τους λόγους που έκαναν αυτή τη διαδικασία να είναι η τελευταία.
Ωστόσο, τελικά εμφανίστηκαν όχι ένα, μα πέντε συνολικά σχέδια. Αυτό δείχνει πως όλα αυτά για "τελευταία ευκαιρία" κλπ., ήταν μόνο μια προσπάθεια να μας ξεγελάσουν, να μας εκφοβίσουν και να εγκρίνουμε το σχέδιο. Επειδή δεν είμαστε ούτε ανόητοι ούτε αφελείς, και μόνο αυτό ήταν αρκετός λόγος για να απορρίψουμε το σχέδιο Ανανά.
Δεν δεχόμαστε ξένες πιέσεις
Επανειλημμένα, οι εκπρόσωποι των αμερικάνων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπάθησαν να παρέμβουν στη εσωτερική συζήτηση που διεξαγόταν στη Κύπρο, σε μια σαφή προσπάθεια να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Αυτό ήταν απαράδεκτη πίεση πάνω μας. Επειδή δεν είμαστε ούτε ανόητοι ούτε αφελείς, και μόνο αυτό ήταν αρκετός λόγος για να απορρίψουμε το σχέδιο Ανανά.
Τα κρυφά παραρτήματα του Σχεδίου Ανάν
Όταν πια φάνηκε πως ο Κυπριακός Ελληνισμός θα απέρριπτε το σχέδιο, άρχισαν τότε να μας λένε "μα, πράγματι το έχετε διαβάσει; μήπως δεν ξέρετε τι λένε οι 9 χιλιάδες σελίδες του σχεδίου;"
"9 χιλιάδες σελίδες";;; Όμως το Σχέδιο Ανανά είχε ήδη κυκλοφορήσει πολλές φορές από αρκετές εφημερίδες. Όλοι το είδαμε, και δεν ήταν 9 χιλιάδες σελίδες. Αφού όλο το σχέδιο ήταν μόνο καμμιά διακοσιά σελίδες, γιατί μας έλεγαν συνέχεια για τις 9 χιλιάδες σελίδες του σχεδίου;
Αυτό γινόταν διότι ...το σχέδιο είχε και παραρτήματα!! Στο σχέδιο θεωρούνταν ως παραρτήματα και όλες τις διεθνείς συμφωνίες που υπόγραψε η Κυπριακή Δημοκρατία από το 1960, μαζί ...με όλες τις συμφωνίες που έκανε το κατοχικό καθεστώς με τη Τουρκία!!!...
Δηλαδή, μαζί με το σχέδιο Ανανά έπρεπε να εγκρίνουμε και τις συμφωνίες της υποτελούς διοίκησης της Τουρκίας με τη Τουρκία. Και μόνο αυτό, αρκούσε για να απορρίψουμε το Σχέδιο Ανανά.
Γιατί υπήρχαν όλες αυτές οι συμφωνίες σαν παραρτήματα; Προφανώς, διότι τα Ηνωμένα Έθνη δέχτηκαν να κάνουν το χατήρι στη Τουρκία. Τα Ηνωμένα Έθνη καταπάτησαν παράφωρα τις ίδιες τις δικές τους αποφάσεις, και εξίσωσαν το κατοχικό καθεστώς με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία. Επειδή όμως οι συμφωνίες που έκανε το κατοχικό καθεστώς είναι νομικά άκυρες, προέκυψε η ανάγκη ...να τις εγκρίνουμε και να τις κάνουμε έγκυρες εμείς οι ίδιοι!!! Αυτό το σημείο δεν αναφέρθηκε και δεν μας το τόνισαν ποτέ. Διότι, ξέρανε πως αν επρόκειτο να εγκρίνουμε και να νομιμοποιήσουμε το κατοχικό καθεστώς και τις συμφωνίες του, τότε σίγουρα η απάντηση μας θα ήταν ΟΧΙ.
Επειδή δεν είμαστε ούτε ανόητοι ούτε αφελείς, και μόνο αυτή η απόκρυψη των παραρτημάτων του σχεδίου και της σημασίας τους, ήταν αρκετός λόγος για να απορρίψουμε το σχέδιο Ανανά.
Με όλα αυτά, καταλάβαμε κάποια στιγμή πως όλη η διαδικασία δεν ήταν παρά μια καλυμμένη προσπάθεια των ιμπεριαλιστών να μας επιβάλουν ό,τι αυτοί είχαν σχεδιάσει και ό,τι αυτοί λογάριαζαν καλό για μας. Από ένα σημείο και μετά, όμως, έγινε φανερό πως ο αγαπημένος μας Κυπριακός λαός δεν υπέκυπτε στις πιέσεις, και παρ' όλες τις πιέσεις από όλες τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου, ο περήφανος Κυπριακός Ελληνισμός θα απέρριπτε το σχέδιο Ανανά. Αυτοί διαθέτουν εκατοντάδες και χιλιάδες πυραύλους, πυρηνικά όπλα, χημικά όπλα, αεροπλανοφόρα, δορυφόρους. Διαθέτουν εκατοντάδες χιλιάδες πολύ καλά εξοπλισμένου στρατού. Διαθέτουν δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες και τεχνικούς, που ερευνούν και κατασκευάζουν όλο και περισσότερα και πιο καταστρεπτικά όπλα. Έχουν καταφέρει να οργανώσουν όλο το κόσμο, έτσι ώστε να απομυζούν πόρους και κέρδη από όλο το κόσμο.
Απέναντι σ' όλη αυτή τη υπεροπλία, ο λαός μας διέθετε μόνο την αγάπη του για τη πατρίδα του. Διέθετε μια μακραίωνη παράδοση μερικών χιλιάδων χρόνων, που μας δένει με τη γη μας και δεν μας αφήνει να ξεχάσουμε και να γίνουμε ...αμερικανάκια της παγκοσμιοποίησης. Τη στιγμή που ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός είχε μόλις επιτεθεί στο Ιράκ, ήτανε και μια απόλαυση, ήτανε μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μας να μπορέσει ο μικρός λαός μας να τρίψει κατάμουτρα στα μούτρα τους το βροντερό του ΟΧΙ, και να τους στείλει όλους να μπήξουν τους πυραύλους τους εκεί που ξέρουν.
- Εξω ο αττίλας από τη Κύπρο και το Κουρδιστάν
- Έξω όλοι οι έποικοι
- Τα σύνορα μας είναι στη Κερύνεια
- Όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους
-.
0 Σχόλια