Ο κύριος Κκ-όφφις Ανάν σας συγχαίρει...

Με χιούμορ εναντίον των εμπόρων των λαών

Η απροκάλυπτη προσπάθεια να επιβληθούν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και μάλιστα σε κατάφωρη αντίθεση με ό,τι ισχύει για όλους τους άλλους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι απροκάλυπτες και ανοικτές απειλές και εκφοβισμοί, όλα αυτά συνετέλεσαν στο να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ρεύμα ενάντια στο σχέδιο Ανάν. Ήταν τέτοια η απόρριψη του σχεδίου Ανάν, που βρήκε αυθόρμητα νέους τρόπους για την έκφραση του, πρωτοφανείς για τις λαϊκές κινητοποιήσεις στη Κύπρο, τους οποίους προσφέρει σήμερα η τεχνολογία.

== ==

Τα μηνύματα που παρουσιάζουμε εδώ είναι αυτά που βρίσκονταν φυλαγμένα στη κάρτα του τηλεφώνου μας. Η εντύπωση μας όμως είναι πως θα πρέπει να κυκλοφόρησαν και άλλα μηνύματα, τα οποία εμείς δεν πήραμε.

Πριν μερικούς μήνες χρειάστηκε να αλλάξουμε τηλέφωνο, οπότε και όσα μηνύματα βρίσκονταν στο παλιό τα αποστείλαμε στο νέο τηλέφωνο. Δυστυχώς, αυτό είχε σαν συνέπεια να χαθεί η ημερομηνία παραλαβής τους. Όλα πάντως είχαν κυκλοφορήσει στους δυο ή τρεις μήνες πριν το δημοψήφισμα στις 24 Απρίλη του 2004.

Λόγω της σχέσης τους, δώσαμε στο μήνυμα αυτό την ίδια ημερομηνία με το κείμενο που εξηγεί γιατί απορρίψαμε το Σχέδιο Ανάν.


Τραγούδι ενάντια στο σχέδιο Ανάν

Το μουσικό συγκρότημα "===", από τη Λεμεσό, κυκλοφόρησε και τραγούδι ενάντια στο σχέδιο Ανάν. Με την άδεια του συγκροτήματος, το τραγούδι αυτό είναι διαθέσιμο και από εδώ.

http://------

Η ευαισθησία του συγκροτήματος να γράψει τραγούδι ενάντια στο σχέδιο Ανάν δείχνει τόσο την έκταση όσο και την ένταση της λαϊκής αντίστασης που δημιουργήθηκε ενάντια στο Σχέδιο Ανάν.


Εικονομηνύματα

Εκτός από μηνύματα κειμένου, κυκλοφόρησαν και αρκετά μηνύματα με σχέδια και εικόνες ενάντια στο σχέδιο Ανάν. Η παρουσίαση τους εδώ απαιτεί κάτι παραπάνω από την απλή αντιγραφή ενός κειμένου. Παρόλα αυτά, είναι κάτι τεχνικά εφικτό, και ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε εδώ και τα εικονομηνύματα εναντίον του σχεδίου Ανανά.


Μηνύματα μέσω των κινητών τηλεφώνων

Διατηρούμε εδώ την ορθογραφία και το τρόπο
που ήταν γραμμένα τα μηνύματα αυτά.

Ο κύριος Κκ-όφις Ανάν σας συγχαίρει και παρακαλεί να επικοινωνήσετε μαζί του. Έχετε επιλεγεί για χαζόφατσα στη νέα σημαία.

-- ) [ ο ] ( --

Ομέρ Βρυώνης: Γίνεσαι Τούρκος Διάκο μου, την πίστη σου ν' αλλάξεις;
Θανάσης: Αυτή η παρέκκλιση θα είναι μόνιμη;

-- ) [ ο ] ( --

Eviva OXI. Los TassOs presitanto de Chypre kavaliero de la gringo Kliridi por la Anastasiadi, VasiliOY,Markidi falimeto pospastex. Kouspiento de la Mitsero.

-- ) [ ο ] ( --

Για να έχεις δικαιώματα σε αυτόν τον τόπον πρέπει να είσαι αμπελοπούλλιν τζιίκλα ππούστης ή τουρκοκύπριος.

-- ) [ ο ] ( --

Ginetai kai eseis dorites organon. Stis 24 Apriliou doriste t' arxidia sas ston Anan.

-- ) [ ο ] ( --

Παλιά παίζαμε βασιλέα, λιγκρί, τριάππιθκια, κουτσό, τρεχτό, χωστό. Μετά τις 24/4 θα παίζουμε ...shifto!!

-- ) [ ο ] ( --

Οχι

Οχι

Οχι

Οχι στο
σχέδιο Ανάν

-- ) [ ο ] ( --

Η Anan Productions & CIA LTD ανεβάζει την θεατρική παράσταση σε επανεκτέλεση "άλλην μας εδείξαν τζι' άλλην μας εμπήξαν".

-- ) [ ο ] ( --

Η αστυνομία αναζητεί άτομο ονόματι Ανανστασιάδη. Υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι το πιο πάνω άτομο ανανίζεται δημόσια.

-- ) [ ο ] ( --

--Και είπεν ο Αδάμ: Η Εύα με ηπάτησεν.
--Και είπεν η Εύα: Ο όφις με ηπάτησεν.
--Και είπεν ο όφις: Εγιώ εν ι-ξέρω τίποτε, εν οι πελλοκυπραίοι που το εψηφίσαν μόνοι τους.

-- ) [ ο ] ( --

Ο νέος εθνικός ύμνος της Κύπρου: "Όππα ρε πελλέ, Τούρτζιοι-Έλληνες τζιαι σύκκημε! Σούβλα-μπύρα-ναρκηλέ. Όππα ρε πελλέ, πάμεν ούλλοι καπαρέ!"

-- ) [ ο ] ( --

Όχι στον ανανά
Ναι στη παττίχα

-- ) [ ο ] ( --

Ο Βασιλείου, ο Παπαπέτρου, ο Στυλιανίδης, ο Μαρκίδης και ο Αναστασιάδης ζήτησαν από την Εθνική Ελλάδας να επιστρέψει το κύπελλο στην ΟΥΕΦΑ για να μην προκαλέσει την Ευρώπη και απομονωθεί η Κύπρος.
(ημερ.: 5 Ιουλίου 2004)

-- ) [ ο ] ( --

.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση