Σιωνιστική πρόκληση στη Λευκωσία υπό την αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας

Με μεγάλη έκπληξη, αλλά και με αγανάκτηση, μάθαμε αυτές τις μέρες για ένα "Αφιέρωμα στον Ισραηλινό Κινηματογράφο", όπως λέγεται, που οργανώνει ο Όμιλος Φίλος Κινηματογράφου υπό την αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και σε συνεργασία με τη πρεσβεία στη Λευκωσία του Σιωνιστικού καθεστώτος στη κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η περίληψη μιας από τις ταινίες που προβάλλονται στο αφιέρωμα αυτό, μας πληροφορεί πως αναφέρεται σ' ένα πράκτορα της Μοσσάντ, ο οποίος "…μετά από μια αποστολή στη Κωνσταντινούπολη όπου δολοφονεί ένα Παλαιστίνιο ηγέτη, επιστρέφει…", και λοιπά.

Έτσι απλά, λοιπόν, ανοικτά και χωρίς καμμιά πρόφαση ή ωραιοποίηση, μας λένε πως η ταινία τους περιέχει και μια δολοφονία ενός Παλαιστίνιου ηγέτη. Λες και πρόκειται για το πιο συνηθισμένο πράγμα του κόσμου, μας δείχνουν ανοικτά μια πράξη κρατικής τρομοκρατίας, περιμένοντας από εμάς…, τι;; να θαυμάσουμε τη κινηματογραφική τους τέχνη; Να αναλύσουμε τη ταινία σε βάθος και πλάτος, προσποιούμενοι όμως πως δεν είδαμε τίποτε για καμμιά δολοφονία ενός Παλαιστίνιου αγωνιστή;; Να κάνουμε πως δεν καταλάβαμε ότι το απελευθερωτικό κίνημα των Παλαιστινίων παρουσιάζεται ως τρομοκρατικό και οι δολοφονίες των Παλαιστινίων ζήτημα ασήμαντο και ανάξιο λόγου;;;

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Μια άλλη ταινία αναφέρεται, λέει, στα προβλήματα προσαρμογής που έχουν δυο οικογένειες Εβραίων …εποίκων!!, τους οποίους η ταινία ονομάζει …μετανάστες…!!!

Η σιωνιστική αυτή πρόκληση γίνεται ακόμα πιο εξοργιστική, διότι συμπίπτει με τα σαράντα χρόνια από το πόλεμο των Εξι Ημερών, στις 7 Ιουνίου 1967. Πρόκειται για την επίθεση που εξαπέλυσε το σιωνιστικό καθεστώς, εισβάλλοντας στη χερσόνησο του Σινά, στη Δυτική Όχθη, στα συριακά Υψώματα Γκολάν και στη Δυτική Ιερουσαλήμ. Από τότε το σιωνιστικό καθεστώς επέστρεψε μόνο τη χερσόνησο του Σινά, ενώ εξακολουθεί να κατέχει τη Δυτική Όχθη, τα Υψώματα Γκολάν και τη μισή Ιερουσαλήμ, εδάφη δηλαδή που βρίσκονται έξω ακόμα και από τα σύνορα που, υποτίθεται, οφείλει να έχει σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Βεβαία, παράλληλα με τη κατοχή στις περιοχές αυτές, εισβάλλει κατά το δοκούν πότε στη Λωρίδα της Γάζας, πότε στο Λίβανο, ή διαμαρτύρεται για την αμυντική ενίσχυση της Κύπρου.

Προφανώς η πρεσβεία των Σιωνιστών ενήργησε για τη διοργάνωση του αφιερώματος αυτού, με σκοπό να προπαγανδίσει τη τεσσαρακοστή επέτειο της σιωνιστικής κατοχής σε εδάφη που κατέχει παράνομα εδώ και σαράντα χρόνια.

Μια τέτοια ανοικτή πρόκληση δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους, αφού και εμείς οι ίδιοι αντιμετωπίζουμε εδώ και 33 χρόνια το τουρκικό αττίλα. Η απροκάλυπτη και κτηνώδης βαρβαρότητα με την οποία βομβαρδίστηκε πέρυσι το καλοκαίρι ο Λίβανος, απέδειξε πως το Σιωνιστικό καθεστώς αποτελεί ένα διαρκή και σίγουρο κίνδυνο για όλες τις χώρες της περιοχής μας.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να αποσύρει αμέσως την υποστήριξη του προς ένα τέτοιο κινηματογραφικό αφιέρωμα. Αλλά οφείλει επίσης και να μας εξηγήσει πως τα κατάφερε και διέπραξε ένα τόσο σοβαρό και μεγάλο ολίσθημα.

Την ίδια ευαισθησία και τις ίδιες εξηγήσεις δικαιούμαστε και αναμένουμε και από τον Όμιλο Φίλο Κινηματογράφου, μαζί με την ακύρωση της προκλητικής αυτής εκδήλωσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση