Στο θαυμαστό καινούργιο κόσμο, οι ειδήσεις μπουμπουνίζουν!

Εδώ και λίγες μέρες ο εν Λευκωσία ραδιοσταθμός άστρα, του γαρ και αυτήκοοι εσμέν, θεώρησε καλό να προσθέσει στο τίτλο με τον οποίο αναγγέλλει το δελτίο ειδήσεων του και μιαν ...ηχώ!! Έτσι, μόλις ακούσουμε ότι θα ακολούθησει "Δελτίο ειδησεων", ...ακούμε ξανά το ίδιο να αντηχεί στο βάθος!!

Δεν θα είναι, φαίνεται, προφανής, η ανοησία του πράγματος. Ένας αντικειμενικός σταθμός (σκόπιμα αποφύγαμε την ασάφεια του όρου "σοβαρός") δεν μπορεί να προσθέτει επίθετα, υπερβολές ή υποτονισμούς σημασίας στην αναφορά των ειδήσεων. Το αντίθετο, πρέπει να αναφέρει τα γεγονότα όσο γίνεται αντικειμενικότερα. Δικαιούται και οφείλει, βεβαίως, να έχει γνώμη και να την λέει. Αυτή όμως πρέπει να ξεχωρίζει σαφώς από την αναφορά της είδησης.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τα σήματα και τα άλλα συμπράγκαλα της παρουσίασης των ειδήσεων. Και μάλιστα περισσότερο εκεί, αφού με αυτά μεταδίδονται μηνύματα με τρόπο έμμεσο. Αυτός που σκέφτηκε πως καλό θα ήταν να προσθέσει και μιαν αντήχηση, ενδεχομένως να έχει μιαν αισθητική επηρεασμένη από τις διαφημίσεις. Από όπου όμως κι αν πήρε την ιδέα, δεν παύει να είναι μια ορισμένη προσέγγιση των ειδήσεων, που αποκαλύπτει και το έρεβος της σκέψης του: "οι ειδήσεις μας είναι θαυμάσιες, και σίγουρα καλύτερες από ό,τι στους άλλους σταθμούς, διότι εμείς τις κάνουμε και μπουμπουνίζουν". Ή, όπως το λέει και η αναγγελία των ειδήσεων στη τηλεόραση του Αντένα: "Αυτά κι άλλα πολλά απόψε στις ειδήσεις του αντένα". Δοξάστε τους!!
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση