Κινδυνεύοντας από τουρκικό χαντζάρι

Η τεχνολογία, με τη πολύ μεγάλη επίδραση που έχει στις σύγχρονες κοινωνίες, έχει γίνει σύμβολο πολλών πραγμάτων. Ακόμα και οι αναφορές στι μέλλον που θα ρθει και θα είναι όλο ελπιδοφόρο, εξυπονοούν πολύ συχνά αναφορές στη τεχνολογία.

Παρά τις μεγάλες τεχνολογικές προόδους, όμως, ο κόσμος εξακολουθεί να είναι ένας κόσμος τραγικός. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι βασανίζονται από τη πείνα, και πεθαίνουν από θεραπεύσιμες αρρώστιες. Ο κόσμος θα μπορούσε να είναι παράδεισος, μα οι νέοι και οι νέες εξακολουθούν να πεθαίνουν πολεμώντας για ελευθερία. Και ενώ αλλού φτάνουν στο διάστημα, στη μικρή γωνιά μας στο παράδεισο πολεμούμε ακόμα με το τουρκικό σωβινισμό.

Εδώ και αρκετές ήδη δεκαετίες, ο μέγας Σάββας Παύλου είχε επισημάνει την αντίφαση, λέγοντας πως, ενώ αλλού φτάνουν στο διάστημα, "εμείς κινδυνεύουμε ακόμα από τουρκικό χαντζάρι".

Σε μια ειρωνική αποστροφή της ιστορίας, ο Θεός της Ελλάδος έτσι τα έφερε, και τη μέρα που ο τουρκικός σωβινισμός εισέβαλε και κατέστρεψε τον αρχαίο μας κόσμο, ήταν επίσης και η πέμπτη επέτειος της μέρας που ο άνθρωπος περπάτησε στο φεγγάρι.

Πέρασαν κι άλλα χρόνια, πολύ αίμα και ιδρώτας χύθηκε στις φλέβες της ανθρώπινης ιστορίας, και πολλοί ακόμα νέοι πέθαιναν άδικα, στις φυλακές, στα βουνά. Στο μεταξύ, κι ενώ εμείς κινδυνευάμε από τουρκικό χαντζάρι, προχτές έγινε και η πρώτη επιτυχής εκτόξευση διαστημικού σκάφους από ιδιωτική εταιρεία.

Οι ακόλουθες μικρές ταινίες είναι σχετικές, μα (όπως μάθαμε μετά από αρκετές προσπάθειες να πετύχουμε την εισαγωγή τους στη σελίδα αυτή) για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων δεν μπορούν να προβληθούν εδώ. Θα πρέπει να τις δείτε στο γιου-τούμπα-τούμπου.

 

Η πρώτη εκτόξευση εμπορικού διαστημοπλοίου με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

http://www.youtube.com/watch?v=dlpk-gOkY6M

 

Ο τρόπος που η διαστημική κάψουλα "Δράκων" θα ενωθεί με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

http://www.youtube.com/watch?v=uwO1jHF14Lk

-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση