Ο Καντάφι μιλά στα Ηνωμένα Εθνη

Στην εποχή των μέσων ενημέρωσης θα έπρεπε όλες οι πληροφορίες να είναι εύκολα και γενικώς διαθέσιμες. Δεν είναι, προφανώς διότι η πληροφόρηση είναι ελεγχόμενη.

Τα μέσα ενημέρωσης παρουσίαζαν τον Καντάφι ως ιδιόμορφο και ανόητο, ως περίπου τρελό. Και στο τέλος, τον παρουσίασαν ανοικτά ως δικτάτορα, για να μπορέσουν να αποκοιμίσουν το κόσμο το καιρό που το ΝΑΤΟ επιτέθηκε και βομβάρδιζε το λαό της Λιβύης.

Η ακόλουθη ταινία δείχνει μιαν ομιλία στα Ηνωμένα Εθνη του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Γκαντάφι, το 2009. Με την ομιλία του ο Καντάφι έκανε αυστηρή κριτική στη πρακτική των Ηνωμένων Εθνών και στον ιμπεριαλισμό. Πολλοί μπορεί και να μη πειστούν. Μα όσοι καταλαβαίνουν ακόμα και τα στοιχειώδη από αυτό το κόσμο θα μπορέσουν να καταλάβουν πως ο Καντάφι δεν ήταν ούτε τρελός ούτε ανόητος. Ετσι τον παρουσίαζαν, για να του κλείσουν το στόμα, διότι ήταν εναντίον του ιμπεριαλισμού.

https://www.youtube.com/watch?v=JPlmZrhpfTs

Το κείμενο της ομιλίας του Καντάφι υπάρχει στην ακόλουθη σελίδα:

Complete Transcript
[Historic Speech of Gaddafi to UN General Assembly, 2009]

http://metaexistence.org/gaddafispeech.htm

Οπως βλέπετε, ο χρήστης του γιου-τούμπα που έκανε τη μετάφραση στα Ελληνικά δεν έχει, δυστυχώς, και ιδιαίτερα μεγάλη πολιτική κρίση. Ο ίδιος ο τίτλος που έβαλε στην ταινία του Καντάφι, αλλοιώνει πολύ το επαναστατικό νόημα του μεγάλου αντι-ιμπεριαλιστή ηγέτη. Ο τίτλος δείχνει πως και ο ίδιος ο χρήστης αυτός του γιου-τούμπα είναι θύμα της σημερινής ανοησίας, που συγχύζει τους αστικούς μύθους με τη πολιτική αντιληψη. Σε άλλη ταινία που ανήρτησε μιλά για ψεκασμούς, διατροφικό κώδικα,... Οπότε, χρειάζεται σύνεση και κρίση.

-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση