Και καλοκαιρινές διακοπές και ΑΤΑ

Σήμερα μιλούσε στις μεσημεριανές ειδήσεις ο Πήλικος, εκπρόσωπος της ΟΕΒ, δηλ. της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

Ο Πήλικος της ΟΕΒ, λοιπόν, λέει πως σε περιόδους κρίσης πρέπει να περιορίσεις τα έξοδα. Και αυτό, λέει, δεν έχει πολλούς τρόπους για να το κάμεις. Αν θα βάλεις φορολογία, λέει, θα επιδεινωθεί η κατάσταση. Ωστε, λέει, πρέπει να πάρεις άλλα μέτρα, όπως για παράδειγμα ...να καταργήσεις την ΑΤΑ. Τουτέστιν, την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή, για τους μη γνωρίζοντες. Πρόκειται για μιαν αύξηση των μισθών που γίνεται αυτόματα κάθε έξι μήνες, ώστε να ισοσταθμίζονται οι απώλειες λόγω πληθωρισμού.

Ο Πήλικος της ΟΕΒ μας εξοργίζει με το θράσος του. Κατά τη λογική του Πήλικου, άμα τα λεφτά σου λιγοστέψουν επειδή έδωσες πιο πολλούς φόρους, θα μειωθεί η ζήτηση, αυτό θα φέρει μείωση της παραγωγής, των πωλήσεων και των κερδών, δηλ. μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, και άρα περισσότερη κρίση.

Αν όμως, λέει η λογική του Πήλικου, δεν σου δώσουν ΑΤΑ, και άρα στη πορεία του χρόνου χάνεις αυτόματα αγοραστική δύναμη, αυτό ....δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα....!!

Σκίτσο του Στέλιου Καλογεράκη, με αφορμή την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα.

 

Ε, μα..., είναι σίγουρο αυτό; Αν είτε φορολογία είτε κατάργηση της ΑΤΑ είναι το ίδιο, γιατί ο Πήλικος λέει ότι διαφέρουν, και μάλιστα προτιμά το ένα από τα δυο;

Διότι, ο Πήλικος είναι εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων. Αν καταργηθεί η ΑΤΑ, θα καταργηθεί ...για όσους παίρνουν μισθό!! Αν μπει φορολογία, θα μπει σίγουρα για τους εργαζόμενους, και μπορεί, δεν αποκλείεται, να μπει και κάποια φορολογία για τους εργοδότες. Οπότε..., οι έξυπνοι της ΟΕΒ βγαίνουν και λένε με απύθμενο θράσος πως πρέπει να χάσουμε λεφτά μόνο εμείς, ώστε ...να είμαστε καλά όλοι, μέσα και οι εργοδότες που δεν θα χάσουν λεφτά. Οι εργοδότες θα είναι ακόμα καλύτερα, αλλά αυτό δεν το λένε. Τη δική τους τη καλοπέραση τη θεωρούν ...ανάξια προσοχής --για το καλό της κοινωνίας, βεβαίως-βεβαίως.

Εμείς, λέμε πως σε περιόδους κρίσης ο αντικατοχικός αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Και επίσης, η κρίση είναι μια καλή ευκαιρία για να εξηγήσουμε στο κόσμο για ποιό λόγο υπάρχει η κρίση!!

Γιατί πρέπει να περιορίσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές χάριν των εργοδοτών; Εμείς, λέμε να μείνει η ΑΤΑ, να δοθούν αυξήσεις, και να μπει μια φορολογία για τα μεγάλα εισοδήματα, και μια ακόμα μεγαλύτερη για τις μεγάλες περιουσίες.

Και επίσης: αυτά που μας λέει ο εκπρόσωπος της ΟΕΒ τα έχουν πει και τα έχουν εφαρμόσει σε πολλές άλλες χώρες, λόγω "της κρίσης". Είναι μια πολιτική που έχει δοκιμαστεί πολλές φορές, και τα αποτελέσματα της ήταν πάντα καταστροφικά. Ναι, αλλά ήταν κααστροφικά ...για το κόσμο. Οι εργοδότες και τα μεγάλα λεφτά έβγαλαν και άλλο κέρδος.

Αν οι εργοδότες έχουν πρόβλημα με την ΑΤΑ, ας καταργήσουν το πληθωρισμό. Αλλά δεν μπορούν να το κάμουν, διότι ο πληθωρισμός είναι αναπόσπαστο μέρος της κεφαλαιοκρατίας. Ε, ας καταργηθεί η τουρκική κατοχή και η κεφαλαιοκρατία.

-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση