Η απάτη με τους "καννίβαλους του Ισλάμ"

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια ορισμένες πολύ συγκλονιστικές φωτογραφίες, που δείχνουν το τεμαχισμό ενός πτώματος. Σύμφωνα με τη περιγραφή, πρόκειται για καννίβαλους!!, που τεμαχίζουν και τρώνε ένα άνθρωπο!! Οι φωτογραφίες είναι αρκετά παραστατικές. Επειδή όμως όλοι οι αναγνώστες μας δεν είναι φοιτητές της ιατρικής, θα αποφύγουμε να τις δημοσιεύσουμε και εδώ.

Τα νέα φτάσανε και σε κάποιους ψεύτες, απατεώνες και τερατολόγους δικούς μας, που τα παρουσιάσανε όμως (ε..., μα φυσικά!!) ...με τρόπο ...κάπως πιο πατριωτικό!! Σύμφωνα με αυτούς τους απατεώνες και λαφαζάνηδες, λοιπόν, οι φωτογραφιες δείχνουν ...Μουσουλμάνους να τεμαχίζουν και να τρώνε ένα άνθρωπο!!.... Κι ύστερα, βρεθήκαν πολλοί άλλοι λαφαζάνηδες που αναπαράγουν το ψέμα και την απάτη στα ιστολόγια τους.

Σε μας, λοιπόν, πολλά ελληνικά ιστολόγια παρουσιάζουν τις φωτογραφίες σαν Μουσουλμάνους που τρώνε ανθρώπους. Φαίνεται πως ο άνθρωπος που το πτώμα του φαίνεται στη φωτογραφία είναι από τη Νιγηρία, οπότε ...πολλές σελίδες από τη Νιγηρία καταγγέλουν τους Ασιάτες επειδή ...τρώνε τους μαύρους...!! Κυτάξτε π.χ. την ακόλουθη σελίδα:

Cannibalism—Nigerians on the run!!!

(Καννιβαλισμός--Οι Νιγηριανοί όπου φύγει-φύγει!!!)

http://www.gatewaynigeria.tv/relocate/2009/11/cannibalism%E2%80%94nigerians-on-the-run/

Μήπως όμως κάποιος απατεώνας Νιγηριανός σκέφτηκε να παρουσιάσει πως το πτώμα είναι ενός Νιγηριανού;, οπότε, βρέθηκαν (...φυσικά!!) και πολλοί άλλοι Νιγηριανοί ...να ζητάνε από τη νιγηριανή κυβέρνηση να κάνει κάτι...

Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

Οι φωτογραφίες είναι από τη Θαϋλάνδη. Στη Θαϋλάνδη υπάρχουν πολλές ομάδες εθελοντών, που βοηθούν την αστυνομία και τους ιατροδικαστές παίρνοντας τα θύματα δυστυχημάτων στο νοσοκομείο. Αυτό γίνεται επειδή οι αρχές δεν έχουν αρκετά μέλη για να το κάνουν.

Οποιος πεθάνει και δεν είναι αναγνωρισμένος, δηλ. δεν ξέρουν ποιοί είναι οι συγγενείς του, τον πάνε σε ένα ειδικό νεκροταφείο, μέχρι κάποιος να τον ζητήσει.

Κάποτε όμως το νεκροταφείο αυτο γεμίζει. Τότε, γίνεται εκταφή των πτωμάτων και αποτέφρωση της σάρκας, ενώ τα οστά φυλάγονται. Αυτή είναι η παράδοση της Θαϋλάνδης. Για την αφαίρεση της σάρκας από τα οστά, όμως, υπάρχει μια ειδική τελετή, και αυτό είναι που δείχνουν οι φωτογραφίες.

Προσέξτε: όλοι φοράνε στολές και γάντια.

Προσέξτε: πολλοί χαμογελούν, διότι έχουν κάνει αυτή τη δουλειά πολλές φορές, και έχουν συνηθίσει. Αλλά ο κυριότερος λόγος που χαμογελούν είναι επειδή, σύμφωνα με τη παράδοση τους, αυτό που συμμετέχουν είναι μια αγαθοεργία.

Συχνά, οι φωτογραφίες από το τεμαχισμό του πτώματος δείχνουν τους ίδιους ανθρώπους που το τεμαχίζουν να ψήνουν κάτι και να τρώνε. Οι απατεώνες του διαδικτύου βάζουν και τις φωτογραφίες αυτές μαζί με τις πρώτες, και λένε, ιδού, τρώνε το πτώμα. Στη πραγματικότητα, οι φωτογραφίες δείχνουν τους εθελοντές την ώρα που κάνουν διάλειμμα και τρώνε. Αυτό που τρώνε όμως δεν είναι ...το πτωμα...!!

Σχετικές πληροφορίες βρήκαμε σε μια σελίδα από τη Θαϋλάνδη. Προς ωφέλειαν του δοκιμαζομένου ημίν Γένους, μεταφράζουμε όσα γράφει η σελίδα αυτή, προς χάριν όσων από εμάς δεν γνωρίζουν τη γλώσσα των ηγγλέζων Φράγκων.

Εκκαθάριση κοιμητηρίου

Κλίμα εκκαθάρισης κοιμητηρίου

[η φωτογραφία συνοδεύει την είδηση στη σελίδα

από την Θαϋλάνδη, την οποία και μεταφράζουμε εδώ]

Η δεύτερη μέρα της τελετής της Εκκαθάρισης Κοιμητηρίου ήτανε στις 29 Μαρτίου, όπου περισσότεροι από 200 εθελοντές Sawang και περισσότεροι από 100 περίοικοι πήγανε στο κοιμητήριο.

Ο σύνδεσμος Soi Siam Country Club θα κάνει εκταφή των μη αναγνωρισμένων πτωμάτων, καθώς και αυτών που δεν έχουν συγγενείς, και θα τα καθαρίσει για αποτέφρωση.

Αν και ο καιρός ήταν εξαιρετικά ζεστός εκείνη τη μέρα, ο καθένας που πήγε χαμογελούσε, μια και αυτό [η τελετή] ήταν ένας τρόπος για να κάνουν καλή πράξη. Κανένας δεν παραπονέθηκε και βοηθούσαν ο ένας τον άλλο από τη καρδιά τους για να κάνουν τα πνεύματα και τα σώματα τους ελεύθερα.

Το πρώτο σώμα που εκτάφηκε ήτανε πολύ αποσυντεθειμένο αφού ήτανε θαμμένο για 5 χρόνια, αλλά παρ' όλα αυτά καθαρίστηκε τελετουργικά για τη τελετή αποτέφρωσης.

Συνολικά, εκτάφηκαν 15 σώματα και την επόμενη μέρα το ίδρυμα Σαγουάνγκ Μποριμπούν (Sawang Boriboon) ετοίμασε τα πτώματα για τη τελετή. Η ομάδα επικοινωνίας του λαού της Παττάγια (Pattaya People Media Group) θα σας κρατά ενήμερους για τα νέα και τις εξελίξεις αυτής της παράξενης αλλά συναρπαστικής τελετής αγαθοεργίας.

[το πιο πάνω είναι δική μας μεταφράση, από το ακόλουθο: ]

http://www.pattayapeople.com/default.asp?Folder=16&IdArticle=5028

Σύμφωνα με τη παράδοση της Θαϋλάνδης, με τη βοήθεια που προσφέρουν οι εθελοντές αυτοί κάνουν καλό, και αυτό θεωρείται καλό για το κάρμα τους. Είναι γι' αυτό που χαμογελούν, επειδή κάνουν μια καλή πράξη.

Πριν καιρό, που είχα δει πρωτη φορά αυτές τις φωτογραφίες, βρήκα και μια επιστολή από μια πρεσβεία της Θαϋλάνδης, που εξηγούσε και αυτή ό,τι συμβαίνει. Δυστυχώς, πολλοί ψεύτες και τερατολόγοι εκμεταλλεύονται το πόσο παραστατικές είναι αυτές οι φωτογραφίες και συνεχίζουν να διαδίδουν το ψέμα και την απάτη.

-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση