Τι σημαίνει τεχνοκράτης;

Τι σημαίνει τεχνοκράτης; Σημαίνει, π.χ., πως όσα νησιά της Ελλάδας έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους, πρέπει να εκκενωθούν, διότι στοιχίζει πολλά να έχουμε πλοίο να κάνει τη συγκοινωνία.

Τι σημαίνει τεχνοκράτης; Σημαίνει πως το σπίτι που γεννήθηκε ένας στα κατεχόμενα και έχει αναμνήσεις, θα το αντιμετωπίζουμε ως περιουσία, θα το αποτιμήσουμε σε τόσες λίρες και χρυσά, και θα κάμουμε ένα συμψηφισμό. Τεχνοκρατική αντίληψη σημαίνει να βλέπεις τους ανθρώπους σαν πράγματα, σαν αριθμούς και εξαρτήματα.

Τι σημαίνει τεχνοκράτης; Σημαίνει να ξεχάσουμε τη γλώσσα μας, και να μάθουμε ολοι εγγλέζικα, διότι θα είναι πιο οικονομικό.

Τι σημαίνει τεχνοκράτης; Σύμφωνα με τη τεχνοκρατική αντίληψη, τρόπος να γινείς πλούσιος είναι και η μέθοδος να πλουτίσεις πουλώντας κ*λο.

Τι σημαίνει όταν ένας υποψήφιος πρόεδρος δηλώνει ότι δεν θέλει να γίνει πολιτικός; Σημαίνει ότι θα του άρεσκε πολλά να του προσηκώνονται στο καφενέ επειδή είναι πρόεδρος. Δεν ενδιαφέρεται όμως αρκετά για τες δημόσιες υποθέσεις, και αντί για τη πολιτική στη πραγματικότητα θα προτιμούσε να ασχοληθεί ....με το Αποέλ, την Ομόνοια και την Αελ...

Τι έγινε το 1922; Ο Ελληνισμός λέει πως έγινε η Μικρασιατική Καταστροφή με αποτέλεσμα ενάμιση εκατομμύριο πρόσφυγες. Η τεχνοκρατική άποψη λέει πως έγινε ανταλλαγή πληθυσμών.

Τι έκαμε η τουρκική εισβολή; Ο κόσμος λαλεί: εγινήκαμε πρόσφυγες, εδκιώξαν μας που τους τόπους μας. Η τεχνοκρατική αντίληψη λαλεί: έγινε μετακίνηση πληθυσμών σε εθνική βάση.

Τι είναι τεχνοκράτης; Τεχνοκράτης είναι ο άνθρωπος που λαλεί: "δεν πειράζει αν έγινε η Μικρασιατική Καταστροφή, δεν βλέπετε ότι ο Ελληνισμός επήγε στην Αυστραλία;"

-.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ποιες οι συναιπειες της κυριαρχιας των τεχνοκρατων?

Τελευταία δημοσίευση