Ο Αναστασιάδης προωθεί τις δικές του θέσεις

Πρόσφατα, ο Χριστόφιας δήλωσε πως «για την υπεράσπιση της ΑΤΑ» είναι έτοιμος να βγει στους δρόμους μαζί με τους εργαζόμενους. Ηταν ένας μάλλον υπερβολικός τρόπος για να πει πόσο έντονα θα υποστηρίξει ορισμένα πράγματα στις συνομιλίες με την τρόϊκα.

Ο Αναστασιάδης προσποιείται πως όταν ο Χριστόφιας είπε πως θα διαδήλωνε, ...κυριολεκτούσε. Ο Αναστασιάδης, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει πως αντί να βγει στους δρόμους (και να χάνει το χρόνο του, να αντιληφθούμε;), ο πρόεδρος πρέπει να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα και να διαπραγματευτεί με τη τρόϊκα. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που ο Αναστασιάδης μίλησε για διαπραγματεύσεις με τη τρόϊκα, και όχι για μια όσο γίνεται πιο γρήγορη υπογραφή μιας συμφωνίας μαζί της.

Υπάρχει λόγος που ο Αναστασιάδης το κάνει αυτό. Ο Αναστασιάδης, και οι κοινωνικοί του φίλοι, βρίσκουν πως η τρόϊκα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να πετύχουν όσα δεν μπόρεσαν εδώ και πολλά χρόνια. Κι ένα από αυτά είναι η κατάργηση της ΑΤΑ. Προκειμένου λοιπόν να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους, παρουσιάζουν συνέχεια (εκτός από εκείνη τη μια περίπτωση που αναφέραμε) πως, επειδή ο Χριστόφιας εκάλεσε τη τρόϊκα, άρα πρέπει και να κάμει ό,τι θέλει η τρόϊκα. Όταν ο Χριστόφιας δεν κάμνει τα χατήρια της τρόϊκας και διαπραγματεύεται, ο νεοφιλελεύθερος Αναστασιάδης το παρουσιάζει αυτό κουτοπόνηρα ...ως κάτι γελοίο: ο Χριστόφιας θα διαδηλώσει ...εναντίον του εαυτού του. Μας λέει ανοικτά πως με τη τρόϊκα δεν έχουμε κανένα δικαίωμα διαπραγμάτευσης, διότι την εκάλεσε ο Χριστόφιας.

Είναι λοιπόν προφανές πως αν, ο μη γένοιτο, βγει ο Αναστασιάδης, δεν θα διαπραγματευτεί καθόλου με τη τρόϊκα και θα κάμει ό,τι θέλει αυτή.

Δεν πρέπει να αφήνουμε τη διαφωνία μας με τη πολιτική του Χριστόφια να μας εμποδίζει να δούμε τη προπαγάνδα του νεοφιλελευθερισμού. Τι λέει ο Αναστασιάδης για την ΑΤΑ; Τι λέει για τις περικοπές μισθών; Τι είναι διατεθειμένος να δεχτεί;

Ο Γιώργος Λιλλήκας έχει δηλώσει καθαρά πως δεν δέχεται να δεσμευτούν τα έσοδα του φυσικού αερίου για να αποπληρώνεται το ΔΝΤ. Συμφωνεί ο Αναστασιάδης με αυτό;

Η πολιτική του Χριστόφια στο Κυπριακό ήταν πολύ επικίνδυνη, αβάσιμη και χωρίς σχέση με τις δυνατότητες μας. Εδέχτηκε πράματα που δεν είχαμε καμμιάν υποχρέωση να δεχτούμε. Αυτό όμως είναι ένα ζήτημα. Το κύριο ζήτημα είναι ότι ο Αναστασιάδης θα κάμει ό,τι μπορεί για να περάσει η θέση του: ο νεοφιλελευθερισμός στην οικονομία. Για να εξυπηρετήσει τη τρόϊκα, παρουσιάζει τον Χριστόφια ως έναν γελοίο που διαφωνεί με τον εαυτό του. Εξ άλλου, ας μη ξεχνούμε πως τώρα έχουμε εκλογές. Ο Αναστασιάδης τα παρουσιάζει όλα μαύρα, για να προωθήσει τη δική του υποψηφιότητα.

Για να παρουσιάσει το Χριστόφια ως γελοίο, ο Αναστασιάδης τον κάλεσε, αντί να κατεβαίνει στους δρόμους, να κάμει κάτι πιο ουσιαστικό για τη κρίσιμη οικονομική κατάσταση, και να διαπραγματευτεί με τη τρόϊκα. Δηλαδή, εκατάφερε να πει το αυτονόητο: τίποτε δεν είναι μονόδρομος με τη τρόϊκα, δεν είμαστε καθόλου υποχρεωμένοι να δεχτούμε ό,τι μας πει, και μπορούμε μια χαρά να διαπραγματευτούμε μαζί της. Εγώ λέω, επιβάλλεται ακόμα και να αντισταθούμε στις πιέσεις της, διότι πολλές από αυτές είναι πολύ απλά απαράδεκτες.

Η κουβέντα πως ο Χριστόφιας "θα διαδηλώσει εναντίον του εαυτού του" εξυπηρετεί το νεοφιλελευθερισμό του Αναστασιάδη. Οσοι νομίζουν πως δεν είναι έτσι...., δέχονται την απαίτηση της τρόϊκας να εκκενώσει η Ελλάδα όσα νησιά έχουν λίγους κατοίκους;;; Ο,τι πει η τρόϊκα πρέπει να το κάμνουμε; Δεν έγιναν μαζικές διαδηλώσεις μισου εκατομμυρίου μόνο στην Αθήνα; Δεν έγιναν μαζικές διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της τρόϊκας; Δεν γίνονται μαζικές διαδηλώσεις στην Ισπανία και σε τόσες άλλες χώρες;

Τη τρόϊκα την εκάλεσε και ο άθλιος Γιωργάκης Παπανδρέου. Σημαίνει αυτό πως ο Ελληνικός λαός μας δεν έχει δικαίωμα να διαδηλώνει ενάντια στη τρόϊκα; Επειδή ο Γιωργάκης εκάλεσε τη τρόϊκα, σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνονται διαπραγματεύσεις μαζί της;

-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση