Μια προσπάθεια για να ξυπνήσουν οι καλοί άνθρωποι

Αρχίζουν να πληθαίνουν οι σελίδες στο διαδίκτυο όπου κάποιος φανατισμένος λαφαζάνης καλεί το κόσμο "να ξυπνήσει". Δηλαδή, πως να ξυπνήσουμε; τι να κάνουμε που να λογαριάζεται ξύπνημα;

Πως θα καταλάβουμε ποιός είναι ο κοιμισμένος; Δηλαδή, όποιος συμφωνήσει μαζί τους, ε, καλά έκανε, δεν είναι κοιμισμένος. Αμα δεν συμφωνήσει, ιδού η απόδειξη, ειναι κοιμισμένος. 'Η μάλλον, δεν είναι κοιμισμένος, είναι μαλάκας.

Είναι λοιπόν μια γενικολογία και ασάφεια, που κρύβει μόνο τον αυταρχισμό και τη ρηχή προσέγγιση όσων τη χρησιμοποιούν. Αντί να παραθέσουν εξήγηση και να πείσουν για κάτι, πετάνε μια γενικόλογη αυθαίρετη απόφανση ...ότι κοιμόμαστε, και πρέπει να ξυπνήσουμε.

Μαζί με την αυθαιρεσία και τη ρηχότητα της απλοποίησης, εννοούν, βεβαίως, πως όσοι κοιμούνται είναι όλοι οι άλλοι, ενώ αυτοί ...όχι. Αυτοί ...ξύπνησαν... Και απόδειξη του ότι ξύπνησαν είναι αυτή τούτη η αυθαιρεσία τους να θεωρούν όλο το κόσμο κοιμισμένο. Αφέθηκαν να νανουριστούν από τον αυτοθαυμασμό του αυταρχισμού, και κατέληξαν να ζητούν ξύπνημα ...από όσους δεν προσχώρησαν στον αυταρχισμό.

Δεν μπορώ να αποφύγω τη σκέψη πως η διάδοση αυτής της έκκλησης "ξυπνήστε" είναι μια από τις αντιλήψεις στο έδαφος των οποίων βλαστάνει η χρυσή γαυγή.

Αμα ακούουν για φασισμό, οι καλοί άνθρωποι λένε αυτό που ακούστηκε και στο Μυστικό Δείπνο: "μα..., τι μας λες, Κύριε; είναι δυνατόν να είμαι εγώ; είναι δυνατόν να είμαι εγώ; Μα..., εγώ είμαι καλός άνθρωπος, Κύριε."

Είναι όμως ακριβώς αυτοί που φαίνονται και λογαριάζουν τον εαυτό τους για καλό άνθρωπο, που πολλές φορές κρύβουν μέσα τους αυτή την λανθασμένη στάση: "Αμα δεν συμφωνήσει μαζί μας, ε..., είναι κοιμισμένος".  "Αμα δεν θέλει τον Θεό και δεν το πει με το στόμα του, ε..., είναι άπιστος, και άρα θα τον τιμωρήσουμε".  Ε, ακριβώς αυτό λέγεται "χρυσή αυγή".  Η "χρυσή αυγή" δεν είναι όσοι έχουν κάρτα μέλους.  Είναι όσοι αρέσκονται με τη δύναμη και με την επιβολή και με τον αυταρχισμό.  Κυρίως, η "χρυσή αυγή" είναι όσοι θέλουν να αποφασίζουν για μένα χωρίς εμένα και πριν από μένα.  Ο φασισμός δεν είναι κόμμα, είναι στάση ζωής.

Αμα λοιπόν φτάνεις στο σημείο να πεις "ξυπνήστε ρε μαλάκες", ε, κι εσύ αυτό κάνεις, καλέ άνθρωπε.  Διότι, αποφάσισες εσύ για μένα πως, άμα δεν συμφωνώ μαζί σου, άρα κοιμάμαι.

-.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Petros Evdokas, Πέτρος Ευδόκας είπε…
Συμφωνούμε. Αυτή η αντι-λαϊκή νοοτροπία ήταν εντοιχισμένη και μέσα σε μια από τις παρατάξεις της Κίνησης Αγανακτισμένων (εκείνοι που πάντα κολλούσαν και το "αφυπνισμένων" στ' όνομα τους). Εκείνη η παράταξη έχει μεγάλες ευθύνες για την αντιδημοκρατική λειτουργία της κινητοποίησης και την τελική της πτώση. Λόγω αυτών, αντί να μετατραπεί η Κίνηση σε συνεχόμενο λαϊκό κίνημα με ολοένα διευρυνόμενες απαιτήσεις και δημοκρατικότητα, αναγκάστηκε να τα διπλώσει και να πάει σπίτι.

Αυτά και άλλα αναλύουμε εδώ:

Η Λοιδορία δεν είναι χώρα στη μακρυνή Ασία
Όταν χλευάζουμε τον Λαό, ορθώς μας αποστρέφεται
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/09/blog-post_25.html

Πέτρος, petros@cyprus-org.net

Τελευταία δημοσίευση