Στη Τύρο χάλασε ο τυρός της αμερικανικής φάκας

Ενα ατύχημα της συνοδείας της αμερικανίδας πρεσβευτού στη Τύρο, χάλασε το τυρό στη φάκα της αμερικανικής πολιτιστικής διπλωματίας.

Οπως λέει η είδηση, είτε επειδή βαριόταν είτε επειδή ήταν κουρασμένη για να βγει από το αυτοκίνητο της, η αμερικανίδα πρεσβευτής στο Λίβανο πέρασε μαζί με τη φάλαγγα αυτοκινήτων που τη συνόδευε μέσα από μια περιοχή με αρχαιότητες. Σε ένα στενό σημείο του δρόμου, ένα αυτοκίνητο πάτησε εκεί που δεν έπρεπε, και χάλασε ένα αρχαίο τοίχο. Το γεγονός ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από τους Λιβάνιους, με ανεπανόρθωτες αρνητικές συνέπειες για τη πολιτιστική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι αμερικάνοι πάντα χρησιμοποιούσαν τις αρχαιολογικές αποστολές τους ως ένα μέσο για να προωθήσουν τη πολιτική τους.

Tires over Tyre: US Ambassador Ruins Ruins
("Τροχοί πάνω από τη Τύρο. Αμερικανός πρεσβευτής ερειπώνει τα ερείπεια")

http://www.jadaliyya.com/pages/index/10082/tires-over-tyre_us-ambassador-ruins-ruins

Το γεγονός μας θυμίζει αναπόφευκτα την αμερικανική ιδεολογική επέμβαση στα καθ' ημάς. Με πρόσχημα τη λεγόμενη "επαναπροσέγγιση", ένας ποταμός αμερικανικών δολλαρίων αναστηλώνει μνημεία στη Λευκωσία, και βαφτίζει το κάθε χαλαμάντουρο ως "μνημείο", για να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της πολιτικής "της επαναπροσέγγισης". Με το τρόπο αυτό αποκρύβουν και παραγνωρίζουν τελείως τη τουρκική στρατιωτική κατοχή, και μας παρουσιάζουν μια κατάσταση ωσάν "οι δυο κοινότητες" να τσακώθηκαν μεταξύ τους.

Είναι γεγονός πως η πολιτική "της επαναπροσέγγισης" ξεκίνησε από το ΑΚΕΛ, και υιοθετήθηκε και από τα άλλα κόμματα. Αυτό όμως δεν αλλάζει το χαρακτήρα της αμερικανοκίνητης ιδεολογικής επίθεσης "της επαναπροσέγγισης". Σημαίνει, βέβαια, πως ο διάβολος βρήκε ανοικτή πόρτα και μπήκε. Μα επειδή τη πόρτα αυτή την άνοιξε ο νους του ΑΚΕΛ και των άλλων αφελών, δεν σημαίνει πως ο διάολος παύει να είναι διάβολος.

Ιδού λοιπόν μια περίπτωση, όπου δηλώνεται καθαρά πως η αμερικανική πολιτιστική βοήθεια δεν είναι παρά εξάρτημα της αμερικανικής πολιτικής. Βέβαια, καθόλου τυχαία, πρόκειται για άρθρο που δεν γράφτηκε σε δυτική εφημερίδα ή ιστοσελίδα, αλλά σε αραβική.

η ιδεολογική επίθεση της αμερικάνικης επέμβασης στη Κύπρο
μετέτρεψε το λουτρό της Εμερκές σε ένα πανάκριβο ...χαμάμ...!

-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση