Η ουρά του νυφικού και άλλες ουτοπίες των εκλογών

Στη εικόνα φαίνονται τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2013.

Τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, 17 Φεβρουαρίου 2013,
για πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο τέταρτος κύριος, Γεώργιος Χαραλάμπους, είναι ο υποψήφιος του Ελαμ. Δεν αξιώθηκε της τιμής να ξέρω ή να τύχει να μάθω ή, πολύ περισσότερο, να ενδιαφερθώ να μάθω περισσότερα.

Η πέμπτη είναι η κυρία Πραξούλα Αντωνιάδου, πρόεδρος των ΕΔΗ (Ενωμένοι Δημοκράτες), με άλλο ηγέτη τον Βασιλείου. Ενα ρεύμα μέσα σ' αυτούς είναι όσοι έφυγαν από το ΑΚΕΛ κάπου στα 1990. Τη θέση του ΑΚΕΛ για επαναπροσέγγιση την έχουν τραβήξει στα άκρα, και κατάντησαν φιλότουρκοι. Ο Μαλάς έκανε κι αυτός ένα πέρασμα από τους ΕΔΗ, αν και έχει πει πως πια δεν είναι ΕΔΗ. Η κυρία Πραξούλα είναι επίσης και τακτική συμμετέχουσα στο τηλεοπτικό πρόγραμμα με τη ονομασία Dansing, όπου λέει πως εκπληρώνει το όνειρο της ...να τραγουδά...

Οταν η κυρία Πραξούλα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της, είπε πως το κάνει επειδή δεν γίνεται να κατεβαίνει υποψήφιος ο Μαλάς, που δεν είναι ο πρόεδρος του κόμματος. Δηλαδή, δενκατέβηκε υποψήφια επειδή έχει κάποιες θέσεις και στόχους, αλλά χάριν της κομματικής ιεραρχίας. Στη δημοσιογραφική διάσκεψη που έκανε για να ανακοινώσει την υποψηφιότητα της για πρόεδρος, μοίρασε επαγγελματικές της κάρτες, όπου αναγραφόταν το τηλέφωνο της εκπομπής όπου τραγουδά η ίδια, και στο οποίο τηλεφωνά ο κόσμος για να ψηφίσει ποιός τραγούδησε καλύτερα...

Η έκτη είναι η Μακαρία-Άντρη Στυλιανού, τακτική ομιλήτρια στις συγκεντρώσεις του κινήματος που ξέσπασε μετά την έκρηξη στο Μαρί.

Ομως πολλές φορές παραβίασε κάθε διαδικασία κινήματος, και ιδίως του κινήματος αυτού. Εφτασε μέχρι και να παρουσιαστεί ως εκπρόσωπος του, χωρίς καμμιάν εξουσιοδότηση.

Εβδομος είναι ο Λάκης Ιωάννου. Λέει πως ήταν ή με κάποιο τρόπο έχει πείρα από τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας σε μια ευρωπαϊκή χώρα. (μπορεί να λέει ότι ήταν, ή ότι ξέρει, αλλά δεν αξιώθηκε της τιμής να ενδιαφερθώ να μάθω ακριβώς). Και άρα, παρουσιάζεται ως ειδικός επί των κοινωνικών προβλημάτων, σύγχρονος, κλπ. Εχει κι ένα κόμμα ΛΑΣΟΚ, Λαϊκό Σοσιαλιστικό κατι-τίς.

Ο όγδοος είναι ο Σόλων Γρηγορίου. Μάλλον πρέπει να είναι ο συνταξιούχος που άκουσα μια φορά να μιλά στο ράδιο, να τους απορρίπτει όλους και να καλεί σε επείγουσα υιοθέτηση ...της έκκλησης του, για να σωθεί η Κύπρος.

Ο έννατος είναι ο Κώστας Κυριάκου, αυτο-ονομαζόμενος και Ούτοπος, από την λέξη ουτοπία. Εχει πρόγραμμα για ριζική λύση όλων των προβλημάτων όλης της ανθρωπότητας. Και αυτό θα γίνει με το κτίσιμο τελείως όμοιων πόλεων σε όλη τη γη. Κάθε πόλη θα έχει το ίδιο τετράγωνο σχήμα, τα σπίτια θα σχηματίζουν τρία (τέσσερα;) τετράγωνα το ένα μέσα στο άλλο, με τις διαγωνίους του τετραγώνου ως δρόμους, ίσως θα έχει και άλλους δρόμους. Γύρω γύρω θα έχει χωράφια με αγροκαλλιέργειες. Ωστε, κάθε πόλη θα έχει τον ίδιο πληθυσμό. Και κάθε πόλη θα ισαπέχει από τις διπλανές της. Τα βασίζει όλα αυτά στη "Πολιτεία" του Πλάτωνα. Επίσης, ο έρωτας θα είναι ελεύθερος. Σε συνεντεύξεις έχει αποκαλέσει τον εαυτό του μεσσία και κατι άλλο παρόμοιο, νομίζω σωτήρα ή βασιλιά, κλπ. Εχει κατεβεί σαν υποψήφιος πρόεδρος και σε δυο-τρεις προηγούμενες εκλογές, με παρόμοια αποτελέσματα. Ο ίδιος θεωρεί πως στη πραγματικότητα πήρε κάπου 72% με 75%, αλλά το κατεστημένο του κλέβει τις ψήφους.

Ο επόμενος κύριος είναι ο Ανδρέας Ευστρατίου. Εχει οίκο νυφικών στο Λονδίνο. Βασίζει το δικαίωμα του για φήμη στο ότι είναι ο άνθρωπος που πριν μερικά χρόναι έφτιαξε το νυφικό με τη μεγαλύτερη ουρά στο κόσμο, και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες. (Εκτότε κάποιος άλλος ανόητος έβαλε ακόμα περισσότερο ύφασμα να κωλοσύρνεται στο δρόμο, οπότε ο Ευστρατίου έχασε το ρεκόρ, αλλά αυτό δεν μας το λέει). Κατέβηκε και άλλες φορές υποψήφιος. Τη πρώτη φορά δέχτηκαν ως έμβλημα του το σήμα των Γκίννες, δεδομένου πως είχε παρουσιάσει και τα πιστοποιητικά που έδειχναν πως είναι όντως ...κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ. Τις επόμενες φορές το ξαναδέχτηκαν, με βάση το ότι ...το είχαν δεχτεί τη προηγούμενη φορά. Φέτος, κάποιος καλοθελητής ειδοποίησε τους Γκίννες. Αυτοί στείλανε μια επιστολή, που προειδοποιούσε τη Κυπριακή Δημοκρατία με κυρώσεις, αν γινόταν δεκτό το έμβλημα των Γκίννες ως έμβλημα ενός υποψηφίου. Οπότε..., ξανατύπωσαν άλλα ψηφοδέλτια, με επι πλέον δαπάνη 44 χιλιάδων ευρώ. --"Η κυβέρηση λέει πως θα ζητήσει τα έξοδα αυτά από σας, κ. Ευστρατίου, θα τα πληρώσετε;" --"Κυρία τάδε, έχω οκτώ παιδιά..."

Και φτάνουμε αισίως στον ενδέκατο. Ο κύριος Λουκάς Σταύρου είναι εθνοκοινωνιστής, πρώην μέλος της ΕΟΚΑ Β'. Είχε συλληφθεί και μια φορά κάπου στο 1978, αλλά τώρα δεν θυμούμαι λεπτομέρειες. Εκανε και ένα πέρασμα από το ΕΛΑΜ, αλλά παραμερίστηκε ή πάντως εχώρισε τη πορεία του, κάτι τέτοιο, μαζί με τις θέσεις του που (...φυσικά...) είναι ο σωστός εθνικισμός-κοινωνισμός, κλπ.

-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια