Δεν τα τρώμε μαζί, μόνοι τους τα τρώνε!!

Για την ακρίβεια...

Ε, που λέτε..., τη περίφημη φράση "μαζί τα φάγαμε", ο Πάγκαλος δεν την είπε. Ή μάλλον, δεν την είπε έτσι όπως έμεινε στη συλλογική συνείδηση.

Αυτό που συνέβη είναι το ακόλουθο: τον ρωτήσανε "που πήγανε τα λεφτά;", κι αυτός απάντησε: "Η απάντηση είναι: μαζί τα φάγαμε... Στο ερώτημα, 'που πήγαν τα λεφτά', η απάντηση είναι 'σας διορίσαμε'. " (περίπου, διότι εδώ το γράφουμε από μνήμης).

Ηθελε να πει, δηλαδή, πως έγιναν πολλοί διορισμοί-ρουσφέτια, και αυτό έφερε τη κρίση.

Βέβαια, μια τέτοια εξήγηση είναι η ίδια που λένε οι Γερμανοί, η τρόϊκα και οι κατά χώρα σφουγγοκωλάριοι τους. Δηλαδή: δεν πρόκειται για οικονομική επίθεση, δεν πρόκειται για φόρτωμα των συστημικών προβλημάτων της Δυτικής οικονομίας πάνω στους λαούς. Πρόκειται για περίπτωση ελληνικής κακοδιαχείρισης, απομονωμένη από ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες.

Μπροστά στην ουσία αυτή, θα ήτανε κακό γούστο να επισημάνει κανείς πως ακριβώς το είπε ο Πάγκαλος. Κι έτσι, η επαναστατική μας οργάνωση δεν το επεσήμανε μέχρι τώρα. Τώρα, με την ευκαιρία του σημερινού σκίτσου, μπορούμε να κάνουμε μια μικρή κουβέντα.

το σκίτσο είναι του Γιώργου Μητίδη,
από την εφημερίδα "Αλήθεια", Σάββατο 13 Απρ 2013

Αλλά η ουσία παραμένει: αυτοί έχουν εκατομμύρια και δεκάδες εκατομμύρια, και σπρώχνουν στην εξαθλίωση τους λαούς πολλών χωρών. Δεν τα τρώμε μαζί, μόνοι τους τα τρώνε. Αρα, βαράτε τους, κάτω τα μνημόνια, κι έξω ο αττίλας.

.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση