Εορτάζοντας τη στάση του ήλιου (της γνώσης)

Η παχυλή ημιμάθεια μαζί με την αμάθεια, θρασεία σιεροκουτάλα γειτόνισσα της πρώτης, βγάζουν από ένα άσπρο καθαρό σεντόνι από τη ντουλάπα τους, το τυλίγονται, και απαιτούν να τις προσφωνούμε ως δροσερή δεσποινίδα θρησκεία.

Τα κύματα της τεχνολογίας μεταφέρουν το κήρυγμα της θρησκείας: έτσι έγραφαν πριν μερικές δεκαετίες όσοι τους είχε φανεί παράδοξο να μεταδίδει το ραδιόφωνο τους λόγους που ο άνθρωπος έβαλε στο στόμα του Θεού. Τώρα, εφτάσαμε αλλού. Τώρα, οι σελίδες του διαδικτύου ξεχύνουν ένα ποταμό ημιμάθειας και αμάθειας για την ιστορία, τη φιλοσοφία και την επιστήμη, και τη κοινωνία. Ενας ωκεανός ασυνείδητης κοινωνικής εξέγερσης φαντάζεται πως είναι θεός που του τραβήξανε το αφτί, και τώρα επιστρέφει με καλογυμνασμένους κοιλιακούς, ωσάν φοβισμένος νεανίας της χρυσής γαυγής.

Στον αιώνα του αλεξικέραυνου, δεν μπορείς να λατρεύεις το κεραυνό του Δία. Ετσι έγραφε ο φιλόσοφος πριν ενάμιση αιώνα. Ιδού που το θράσος της ημιμάθειας απέδειξε πως τούτο είναι λάθος, και μπορείς μια χαρά να βγάζεις τις πέτρες από τα μουσεία και να τις λατρεύεις.

Εφτάσαμε εις τα ύστερα του κόσμου. Αλλά τούτο δεν είναι σίγουρο, διότι η βλακεία της κοινωνικής αλλοτρίωσης ούτε όρια έχει, ούτε κανόνες παραδέχεται. Γι' αυτό άλλωστε είναι και αήττητη.

 

γυαλιά και πίλος αμερικάνικος

 

ναι, αλλά και η "Αφροδίτη Λουομένη" έχει τα παχάκια της

 

και γιατί να είσαι απλά περιβαλλοντιστής,
αφού μπορείς να είσαι παγανιστής;

-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση