Απ' ο' 'ν αντρέπεται, βκάλλει τη γλώσσα του περίπατο

Τα γιουσουφάκια του πασά ξεκίνησαν αυτές τις μέρες μιαν ακόμα εκστρατεία, αυτή τη φορά για να δυσφημίσουν την Ελένη Θεοχάρους, ευρωβουλευτή και επί κεφαλής του κινήματος «αλληλεγγύη».

Για την εκστρατεία αυτή, απομόνωσαν μια φράση που είπε, στη πρόσφατη συζήτηση που είχε στην Αθήνα με τον συγγραφέα και πολιτικό αγωνιστή Γιώργο Καραμπελιά.

Στο κλείσιμο της συζήτησης με το Καραμπελιά, και απαντώντας σε ερώτηση για την Ένωση, η κ. Θεοχάρους είπε πως, «Αν για να γίνει η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα χρειάζεται να αυτοπυρποληθεί κάποιος στο Σύνταγμα, θα κάνω μάχη για να είμαι εγώ».

Το ρεύμα που θέλει να επιβάλει ένα κλείσιμο του Κυπριακού και μασκάρεμα της κατοχής σε διζωνική ομοσπονδία, απομόνωσε αυτή τη φράση, και παρουσιάζει τη Θεοχάρους ...σαν ανόητη και υπερφίαλη... Είχαν το θράσος να πουν πως κάνει ανέξοδες δηλώσεις που ποτέ δεν θα χρειαστεί να κάνει πράξη. Ωστόσο, σαν γιατρός χειρούργος που είναι, η κυρία Θεοχάρους δεν έμεινε στην ησυχία της. Πήγε πάμπολλες φορές σε εμπόλεμες ή σεισμόπληκτες περιοχές, στη Παλαιστίνη, Δυτικό Κουρδιστάν (μέσα στη Συρία), Αρμενία, Σερβία, και αλλού. Με τις πολλές αυτές αποστολές έδειξε πως δεν είναι άνθρωπος που αποφεύγει τους κινδύνους και τους κόπους.

Οι νεναίκοι, όμως, όχι μόνο δεν ενοχλούνται από τη κατοχή και το συμβιβασμό με τους αττίλες, μα δεν ντρέπονται να κοροϊδεύουν ανοικτά κι όσους δηλώνουν την αγωνιστική τους στάση.

Από τη συζήτηση στην Αθήνα που έγινε, οι νεναίκοι κυκλοφορούν μόνο ένα μικρό απόσπασμα, διαρκείας λιγότερο κι από λεπτό. Πιο κάτω βρίσκεται ολόκληρη η συζήτηση, ώστε να μπορεί ο καθείς να κρίνει συνολικά.



Συναντήσεις Κορυφής στη καφετηρία του βιβλιοπωλείου «ΙΑΝΟΣ», στην Αθήνα
Ελένη ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ, Γιώργος ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ 
θέμα : «Η Κύπρος ενόψει ενός νέου σχεδίου Ανάν»27.1.2016

https://www.youtube.com/watch?v=aLSvGelskV4
1 ώρα, 48 λεπτά

Όσοι αφιερώσουν το χρόνο να ακούσουν όλη τη συζήτηση, θα δουν πως πράγματι όλη η τρέχουσα εκστρατεία δυσφήμησης βασίζεται στην απομόνωση μιας φράσης. Με χυδαιότητα και με φανερή τουρκολαγνεία, βγαίνουν και κοροϊδεύουν ανοικτά τη κ. Θεοχάρους επειδή εξέφρασε την αγωνιστική της στάση.

Έπρεπε να είναι φανερό σε όλους πως αυτή η εκστρατεία γίνεται για να δυσφημιστεί η Ελένη Θεοχάρους. Προφανώς, αυτό γίνεται επειδή η κυρία Θεοχάρους στέκεται κριτικά στη πολιτική που ακολουθεί ο Αναστασιάδης απέναντι στη κατοχή και τη κατοχική χώρα τουρκία.

Γίνεται, επίσης, και για έναν άλλο λόγο: η κυρία Θεοχάρους αποχώρησε πριν λίγο καιρό από τον ΔΗΣΥ. Το μεγάααλο λάθος της είναι ότι έπρεπε να είχε αποχωρήσει από καιρό πολύ. Ο Αβέρωφ και οι άλλοι της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, φοβούνται πως την κ. Θεοχάρους θα ακολουθήσει κι ένα μεγάλο μέρος της εκλογικής βάσης του ΔΗΣΥ. Και γι' αυτό εξαπολύουν εναντίον της μια δυσφημιστική εκστρατεία.

Ο φόβος των γραφειοκρατών του ΔΗΣΥ είναι βάσιμος. Διότι, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές η κ. Θεοχάρους εξελέγη πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στη Λευκωσία.
-- == ) Ο ( == --

Με το σημείωμα αυτό υποστηρίζουμε τη κυρία Θεοχάρους επειδή έχει αντικατοχική πολιτική, και στέκεται κριτικά στη ξεπουληματική πολιτική του Αναστασιάδη. Δεν είμαστε άκριτοι οπαδοί ούτε της κ. Θεοχάρους, ούτε κανενός.

Πρέπει να απαιτήσουμε από τη κυρία Θεοχάρους, το κ. Λιλήκα, τους Οικολόγους, την ΕΔΕΚ, το ΔΗΚΟ, τα προσφυγικά σωματεία, την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων, όλους και όλες που υποστηρίζουν μιαν αντικατοχική απελευθερωτική πολιτική, να ενωθούν και να εμφανιστούν με κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές.

Επαναλαμβάνω ξανά πως αυτό πρέπει να το απαιτήσουμε. Όχι απλά ...να το ζητήσουμε. Αν δεν ενωθούν σε μερικές εβδομάδες, όλοι και όλες να αποσύρουμε κάθε υποστήριξη προς αυτούς.

Το τι θα ψηφίσουμε στις εκλογές δεν είναι ο μόνος τρόπος για να οργανώσουμε αντικατοχικό κίνημα. Οι εκλογές όμως είναι μια σημαντική ευκαιρία για να εκφραστεί η αντικατοχική απελευθερωτική πολιτική.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση