σχόλιο για ταινίες ε.φ.

Πως γίνεται και τόσο πολλές μικρές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, που βρίσκει κανείς στο γιου-τούμπα-τούμπου, νομίζουν πως δεν τρέχει τίποτις άμα δεν σου εξηγούν τι γίνεται στη ταινία;

Τόσο πολλές ταινίες φαίνονται να επενδύουν όλη τη προσπάθειά τους στην έκπληξη του θεατή, και στο μυστήριο. Μα.... Αν το ζήτημα ήταν η έκπληξη και το μυστήριο, δεν θα λεγόταν επιστημονική φαντασία, μα αστυνομικές ιστορίες, ή ιστορίες μυστηρίου.

Μου αρέσουν πολύ οι ταινίες με έξυπνο, ενδιαφέρον σενάριο. Μα, το είδος των μικρών ταινιών ε.φ. που βρίσκει κανείς στο γιου-τούμπα-τούμπου, πολύ σπάνια ικανοποιεί το γούστο μου. Εννοώ, είναι πολύ σπάνιο για μια ταινία να ξεχωρίσει πιο πάνω από το σωρό.

Ε, καλά.... Το κανάλι ΔΥΣΤ (DUST) το λένε καθαρά εξ αρχής, δεν είναι; Κατά το διαφημιστικό τους, νομίζουν πως το μέλλον είναι επικίνδυνο. Θα μπορούσαν να πούνε πως το μέλλον είναι ενδιαφέρον, φρέσκο, δροσερό, όλο νιάτα και έρωτα, νέες γνώσεις της αρχαίας ιστορίας και νέες χώρες της φιλοσοφίας... Κατά πως φαίνεται, συγχύζουν την ε.φ. με το μέλλον, και το μέλλον με ταινίες δράσης και περιπέτειας.

Όπως πάντα, η λογοτεχνία είναι ένα προϊόν της εποχής της και των καιρών όπου γράφεται. Κατά πως φαίνεται, δεν είμαι και κανένας νεοϋρκέζος ή αμερικανάκι.




Sci-Fi Short Film "The Leap" presented by DUST







A Sci-Fi Short Film "TRAVELER" - by Simon Brown

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση