Η αμάθεια ἐχει πολιτικές συνέπειες

Σήμερα το διαδίκτυο έχει γίνει ένα μεγάλη μέσο διάδοσης πληροφοριών και απόψεων. Ε, ασχολούμαστε, βέβαια, με όσα μας ενδιαφέρουν. Μα, για ορισμένους από μας, ανάμεσα σ' αυτά είναι και πολλά που δεν μας αρέσουν. Μ' αυτά ασχολούμαστε διότι διαδίδουν γνώμες και απόψεις που επηρεάζουν πολλούς στη κοινωνία και στη χώρα όπου όλοι ζούμε.

Όλοι ξέρουν για τις ατομικές βόμβες. Κι όμως τους αρέσει ένα μακρύ κείμενο, ένα ...άρθρο..., που ...καταρρίπτει τον Αϊνστάϊν....

Όλος ο κόσμος ξέρει και χρησιμοποιεί το παστερειωμένο γάλα. Μα αρκετοί επηρεάζονται από κείμενα ....ενάντια στα εμβόλια... Πόσοι ξέρουν τη σχέση της παστερείωσης με τα εμβόλια;

Η σχέση είναι τούτη: Εμφάνιση ζωής από ανόργανη ύλη συμβαίνει μια φορά κάθε δισεκατομμύρια χρόνια. Και χρειάζονται συνθήκες που ακόμα δεν ξέρουμε.

Αν λοιπόν αφαιρέσουμε με τη παστερίωση σχεδόν όλα τα μικρόβια από το γάλα, αυτό θα διατηρηθεί για μερικές μέρες.

Με τα εμβόλια εισάγονται δείγματα του ιού που προκαλεί μιαν ασθένεια. Η παρουσία τους προκαλεί την ανάπτυξη αντισωμάτων στην ασθένεια. Χωρίς προηγούμενη ασθένεια, ή χωρίς εμβόλιο, δεν υπάρχουν αντισώματα στον οργανισμό --τουλάχιστον για τα επόμενα μερικά δισεκατομμύρια χρόνια.

Η ντομάτα είναι κόκκινη; ή μήπως είναι στρογγυλή;

Σας φαίνεται αστεία η ερώτηση; Σας φαίνεται γελοία;

Ποιά η σημασία της ερώτησης;

Η σημασία είναι πως αν η ντομάτα είναι κόκκινη, τότε, σύμφωνα με όσα λένε ορισμένοι, θα πρέπει να βοηθά στο αίμα.

Αν όμως είναι στρογγυλή, τρώγωντας πολλές ντομάτες κινδυνεύεις να γίνει το μυαλό σου στρογγυλό και παχύ. Αυτά λέει η ομοιοπαθητική.

Η αμάθεια, και κυρίως η ημιμάθεια, εμποδίζουν τον κόσμο να καταλάβει τη σημερινή μας κοινωνία, και να αντιληφθεί σωστά όσα γίνονται.

Εκτός από την αμάθεια, υπάρχει κι άλλος λόγος που εμποδίζει την κατανόηση της κοινωνίας κι όσων γίνονται σ' αυτήν. Πολλοί δεν μπορούν να δουν μια πιο γενική εικόνα, να ακολουθήσουν τα βήματα μιας λογικής προσέγγισης. Αυτό λέγεται: βλακεία.

Κι όταν ο πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει σωστά το τι γίνεται στη κοινωνία και στη χώρα, αυτό έχει πολιτικές συνέπειες.




γραμμένο στις 24 Φεβρ 2016

-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση