Αποικιοκράτες, κλέφτες, ψεύτες

Στις μέρες μας, διαβάζουμε συχνά όχι για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, μα ....για τα μάρμαρα του Έλγιν.

Το μεγάλο μουσείο της αποικιοκρατίας, κι όσοι συμφωνούν με τις αντιλήψεις του, μα και όσοι δεν μπόρεσαν να διακρίνουν τη πονηρή διατύπωση, αλλάζουν το όνομα στα μάρμαρα, και αντί για τα μάρμαρα του Παρθενώνα τα ονομάζουν ...μάρμαρα του Έλγιν. Επιδιώκουν έτσι να υποβάλουν πως πρόκειται για τα μάρμαρα που έφερε ο Έλγιν, κι όχι για τα μάρμαρα που προέκυψαν από βανδαλισμό του σπουδαιότερου μνημείου της αρχαιότητας.

Η πιο κάτω φωτογραφία, που τη δημοσιεύουμε εδώ για πρώτη φορά, προέρχεται από μια ταινία στο γιου-τούμπα, και δείχνει την είσοδο της αίθουσας όπου βρίσκονται τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Εκεί, γραμμένος στη πέτρα από τους ίδιους τους τότε υπεύθυνους του μουσείου, φαίνεται για τις σημερινές και τις επόμενες γενεές ο αληθινός, σωστός χαρακτήρας των μαρμάρων.

Εξ ίσου καθαρά, όμως, φαίνεται για τις επόμενες γενεές και η κακοπιστία του Βρεττανικού Μουσείου. Το Βρεττανικό Μουσείο προσπαθεί με σοφιστείες και βαφτίζοντας τα μάρμαρα του Παρθενώνα σε ψάρι, να συγκαλύψει το βανδαλισμό και να αποφύγει να τα επιστρέψει εκεί όπου ανήκουν.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση