Τα προκλητικά σχόλια στα κοινωνικά μέσα

Το πιο κάτω άρθρο λέει πως τα προκλητικά ή και προσβλητικά σχόλια είναι πολύ πιο πιθανό να γίνουν αργά το βράδυ, ή... τη Δευτέρα! όταν αρχίζει η εργάσιμη εβδομάδα. Εξαρτώνται επίσης από τη διάθεση που έχει εκείνη την ώρα ένα πρόσωπο στο δίκτυο. Αλλά επηρεάζονται πολύ και από το κλίμα της συζήτησης. Ένα προκλητικό ή και προσβλητικό σχόλιο στην αρχή μιας συζήτησης είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει και να προκαλέσει πολλά παρόμοια σχόλια στην συνέχεια.


The Real Reasons People Troll
By Justin Cheng, Michael Bernstein March 02, 2017

https://www.livescience.com/58084-why-people-troll.html


Για την έρευνα χρησιμοποίησαν προγράμματα τεχνητής ευφυίας, στα οποία δίδαξαν αρχικά να ξεχωρίζουν τα προκλητικά και προσβλητικά σχόλια. Τα προγράμματα αυτά διάβασαν στη συνέχεια εκατομμύρια σχόλια. Το άρθρο ισχυρίζεται πως με τη βοήθεια των συμπερασμάτων της έρευνας τους, μπόρεσαν να προβλέψουν ένα προκλητικό ή και προσβλητικό σχόλιο με ακρίβεια 80% !!



Το συμπέρασμα τους πως ένα προκλητικό ή και προσβλητικό σχόλιο στην αρχή μιας συζήτησης μπορεί να επηρεάσει πολλά άλλα σχόλια στη συνέχεια, ίσως μπορεί να είναι η εξήγηση για ένα από τα θλιβερά φαινόμενα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δηλαδή, το φαινόμενο όπου χρήστες με μέτριαν αντίληψη και παρόμοια μόρφωση αξιούνται να έχουν σχόλια και αντιδράσεις από δεκάδες άλλους. Φαίνεται, δηλαδή, πως στο δίκτυο ο κάθε πελλός βρίσκει τον αντίπελλο που του ταιριάζει. «Όποιος ψάχνει τον θεό, τον βρίσκει», όπως είπε ο Πασκάλ τον ΙΖ' αιώνα. «Ναι, αλλά δεν βρίσκει κανείς παρά μόνο τον θεό που ψάχνει», όπως απάντησε τον Κ' αιώνα ο Φρανσουά Ζακόμπ («Η λογική του ζώντος», εκδόσεις Ράππα).

.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση