Οι αμπάλατοι και η επιδημία

Σε ορισμένους υπάρχει μια δυσκολία να καταλάβουν την έννοια της ευπαθούς ομάδας.

«Ευπαθής ομάδα» δεν σημαίνει πως πεθαίνουν από τον ιό ΟΛΑ τα μέλη της. Σημαίνει πως πεθαίνουν *σε πιο μεγάλο ποσοστό*.

Σημαίνει επίσης και κάτι άλλο: μια άλλη ασθένεια ή χαρακτηριστικό που είχαν δεν είναι από μόνο του θανατηφόρο. Για παράδειγμα, διαβήτης ή μεγάλη ηλικία. Ε, και γι' αυτό ήταν ζωντανοί, ελπίζω να το καταλαβαίνετε αυτό. Αλλά η ασθένεια που προϋπήρχε ΜΑΖΙ με τον ιό οδηγεί πολλούς στον θάνατο.

Το πιο κάτω απόσπασμα από δηλώσεις του Τσιόδρα, έδωσε σήμερα αφορμή σε πολλούς να νομίσουν πως ...αποκαλύφθηκε η μεγάλη απάτη...

Στη πραγματικότητα, αυτό που σχολιάζει ο Τσιόδρας είναι μια διάκριση ανάμεσα σε όσους πέθαναν από το έμφραγμα των πνευμόνων που δημιουργεί ο ιός, και όσους δεν άντεξαν το έμφραγμα αυτό διότι είχαν και κάτι άλλο.

Λοιπόν, πολλοί πεθαίνουν κατευθείαν από τον ιό.
Και πολλοί από τις συνέπειες του ιού.

Τι έπρεπε να κάνει η ανθρωπότητα; «Ε, 'ντάξει μωρέ, πολλοί θα πεθάνουν από τις συνέπειες, όχι από τον ιό. Άρα δεν τρέχει τίποτις μ' αυτούς. Αφαιρούνται, κι η σοβαρότητα του ιού πέφτει».

Η μεγάλη προβολή του αποσπάματος αυτού από τους αμπάλατους και τους ψεκασμένους, δείχνει και κάτι άλλο. Διότι, αυτά που λέει ο Τσιόδρας *δεν είναι κάτι καινούργιο*. Είναι όσα λέγονται *επανειλημμένα* από την αρχή της επιδημίας. Οι αμπάλατοι όμως δεν τα κατάλαβαν και νομίζουν πως τώρα ο Τσιόδρας είπε ...κάτι καινούργιο.... Δηλαδή, δείχνουν πως πάσχουν από /λειτουργικό αναλφαβητισμό/: δεν καταλάβουν αυτά που διαβάζουν.




5 Μαϊου 2020
-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση