Το θράσος δεν είναι αντικατοχικός αγώνας

Ο βουλευτής Θεμιστοκλέους, ο πολλά βαρύς με τρεις φουσκάλες στα ακροδεξιά, κατάφερε να φτάσει ξανά στη δημοσιότητα. Επιτέθηκε με χοντράδα και με αγένεια στην Έφη Ξάνθου, συνεργάτιδα του βουλευτή Θεοπέμπτου, μα επίσης και αντιπρόεδρο των Οικολόγων.

Νομίζω πως το επεισόδειο πρέπει να γίνει αφορμή για μερικές σκέψεις.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί νέοι και νέες του λαού μας δίνουν την υποστήριξη τους στο ΕΛΑΜ. Νομίζω πως αυτή είναι μια λάθος απόφαση, και με γεμίζει με θλίψη. Οι νέοι και οι νέες μας αναζητούν ένα δρόμο αγώνα, και νομίζουν.... πως τον ηύραν στο ΕΛΑΜ. Δυστυχώς, αυτή είναι μια λάθος στάση, διότι συγχύζει τη χοντράδα του ΕΛΑΜ με... τον αντικατοχικό μας αγώνα.

Σκεφτείτε τους ήρωες της ΕΟΚΑ, τους τόσο βαθιά δεμένους με την παράδοση και την πίστη του λαού μας. Από εκεί είναι που επαίρναν δύναμη, μα επαίρναν επίσης και ευγένεια και μια ταπεινότητα. Τι σχέση έχουν οι ήρωες της ΕΟΚΑ με τον Θεμιστοκλέους; Πως από την ΕΟΚΑ έφτασε ένα μέρος της σημερινής γενιάς να υποστηρίζει ανθρώπους όπως τον Θεμιστοκλέους;


αγωνιστές και βαρύς με ολίγην

Κάπου έγινε λάθος. Ο αντικατοχικός μας αγώνας δεν παιρνά από το ΕΛΑΜ. Ο αντικατοχικός μας αγώνας δεν παιρνά από απλουστεύσεις του τύπου «όλοι είναι ίδιοι, όλα τα κόμματα είναι λάθος, κι εμείς είμαστε οι σωστοί». Είναι ακριβώς τέτοιες απλοποιήσεις που ανοίγουν τον δρόμο για την επιθετικότητα και το θράσος σε άλλους πολιτικούς εκπροσώπους, και σε συνανθρώπους μας.

Χρειάζεται να βρεθούμε όλοι μαζί, να συζητήσουμε, να συντονιστούμε και να οργανωθούμε. Στον δρόμο του αντικατοχικού αγώνα είναι αδιανόητο να συγχύζουμε την χοντράδα και την αγένεια ....με αγωνιστική στάση...

Μια σωστή πρόταση νομίζω πως είναι να κάνουμε πορείες επιστροφής στα κατεχόμενα. Με τον τρόπο αυτό θα δείξουμε πως το ζήτημα που έχουμε εδώ στη Κύπρο δεν είναι μια διακοινοτική διαμάχη. Έχουμε ζήτημα ξένης εισβολής, εθνοκάθαρσης και κατοχής, και το ζήτημα είναι η απελευθέρωση και η επιστροφή στα χωριά μας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια