Η γκρίζα προπαγάνδα του Πούτιν


Υποτίθεται ότι η φωτογραφία δείχνει μια μικρή Ουκρανή να αντιμετωπίζει ένα Ρώσσο στρατιώτη.
Πρόκειται βέβαια για ψεύτικη φωτογραφία. Πρώτα, το κοριτσάκι είναι πολύ γνωστό. Πολύς κόσμος θα το αναγνωρίσει με την πρώτη. Είναι μια Παλαιστίνια που πριν μερικά χρόνια, όταν ήταν 12 χρονών, αντιμετώπισε ένα στρατιώτη των σιωνιστών.
Μα εκτός από το ποιά είναι, το άλλο ολοφάνερο ψέμα είναι το καλοκαιρινό ντύσιμο.
Στη πραγματικότητα, αυτό είναι γκρίζα προπαγάνδα. Και είναι πολύ, πολύ πιθανό ότι ξεκίνησε από τον ίδιο τον Πούτιν.
Όποιος έκανε την φωτογραφική σύνθεση, αυτό επεδίωκε. Να παρουσιάσει κάτι που εύκολα θα φανεί ότι είναι ψέμα. Και έτσι, το ίδιο εύκολα να βγει το συμπέρασμα «αυτή η προπαγάνδα εναντίον του Πούτιν είναι ψεύτικη. Άρα ο Πούτιν είναι σωστός».
Ποιός όμως κάνει προπαγάνδα για να βγει συμπέρασμα «ο Πούτιν είναι σωστός»; Η πλευρά των Ουκρανών; Η πλευρά των Δυτικών; Ή η πλευρά του Πούτιν;
Τραγικώς, ο ηγέτης αυτού του μεγάλου, όμορφου και ευγενικού λαού δεν είναι σωστός. Έδειξε πως είναι και αυτός ένας φασίστας αδιάφορος για τους λαούς, για την ζωή τους και τα δικαιώματα τους.
Πριν μερικά χρόνια, όταν είχε μόλις γίνει πρόεδρος, αρνήθηκε να δεχτεί βοήθεια για το υποβρύχιο «Κουρσκ», και άφησε τους ναύτες του να πεθάνουν. Διότι, αν το έκανε υπήρχε κίνδυνος οι Δυτικοί να μάθουν για τη σοβιετική τεχνολογία. Και άφησε τους ναύτες να πεθάνουν. Με την ίδια αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή επέτρεψε στη τουρκία να εισβάλει στη συριακή περιοχή της Κουρδικής πόλης Αφρίν. Ένας φασίστας όπως όλοι τους.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση