ΚΟΥΡΙΟ, 2 Ιουν, 7.30 μμ, Πρωτ Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού

Οι εγγλέζικες βάσεις έχουν ανακοινώσει μιαν εκδήλωση στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου, με σκοπό να τιμήσουν την ματοβαμμένη βασίλισσα τους.

Μέχρι σήμερα, ο πολιτιστικός όμιλος «Διάσταση», που είχε ανακοινωθεί πως θα συμμετείχε στην εκδήλωση, αποσύρθηκε από αυτήν. Ένας φιλανθρωπικός οργανισμός, που είχε ανακοινωθεί πως θα λάμβανε τα έσοδα από την εκδήλωση, ανακοίνωσε και αυτός πως δεν θα τα δεχτεί.

Που ξανακούστηκε στρατιωτικές βάσεις να κάνουν.... μουσικές εκδηλώσεις;;!!!..... Είναι καθαρά και φανερά μια προπαγανδιστική ενέργεια, που έχει σκοπό να παρουσιάσει μια καλή εικόνα για αυτό το κατάλοιπο αποικιοκρατίας που είναι οι βάσεις --μα και για την ίδια την αποικιοκρατία.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΣΑΑΚ-ΣΟΛΩΜΟΥ καλεί σε μιαν εκδήλωση στο ΚΟΥΡΙΟ, την ίδια μέρα και ώρα με την εκδήλωση των εγγλέζων. Δημοσιεύουμε πιο κάτω την ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού».

— ) • ( —


Υπέρ μνήμης

Πέμπτη, 2 Ιουνίου

στις 7.30 μ.μ.

στο Κούριο

https://www.facebook.com/events/1035577593715672/

Η Ιστορία μας καλεί να σπεύσουμε στο αρχαίο Κούριο. Ο Βαγορής, ο Αυξεντίου, ο Μάτσης, ο Δράκος, ο Δημητράκης, οι βασανισθέντες, οι εκτελεσθέντες μας καλούν να πάρουμε θέση υπέρ της μνήμης, μακριά από τη γιορτή του θανάτου, που στήνουν οι Βρετανικές Βάσεις προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Μαχαιράς, ο Αχυρώνας, τα Φυλακισμένα Μνήματα, τα Σπήλια, ο Πενταδάκτυλος σηκώνουν τις πλάτες τους και μας καλούν να επανατοποθετήσουμε την ιστορική μας συνείδηση.

Οι πρώην αποικίες, οι σκλάβοι, οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί, οι εκτοπισθέντες μας καλούν να επισημάνουμε τα εγκλήματα μιας βασίλισσας που γιορτάζει το «Πλατινένιο Ιωβηλαίο» της στα χώματα της πατρίδας μας. Μας καλούν οι πρώτοι απαγχονισθέντες, Καραολής και Δημητρίου, που κινητοποίησαν ολόκληρο τον κόσμο αλλά η βασίλισσα Ελισάβετ δεν συγκινήθηκε.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», υπόλογη μόνο στη μνήμη, στους ήρωες και στην ιστορική συνέχεια του κυπριακού Ελληνισμού, δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη μπροστά στη γιορτή του θανάτου, που διαφημίζουν οι Βάσεις. Τα χώματα είναι ακόμα νωπά από το αίμα των ανταρτών της ΕΟΚΑ και όσα διέπραξε η πάλαι ποτέ Βρετανική Αυτοκρατορία στον τόπο μας, πριν και μετά την ίδρυση της Δημοκρατίας.

Στην υπηρεσία της μνήμης, υπογράφουμε πως η συναυλία δεν γίνεται στο όνομά μας. Στο όνομα του κυπριακού Ελληνισμού που πλήρωσε βαρύ το τίμημα της αντίστασης στην αποικιοκρατία, η οποία συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι σήμερα με άλλα μέσα.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου, θα είμαστε εκεί, στο ιστορικό αρχαίο Κούριο, με μπροστάρη τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, που δεν πρόλαβε να κλείσει 20 χρόνια επειδή ανηφόρισε για τη λευτεριά. Θα είμαστε εκεί, για να υπηρετήσουμε τη μνήμη, σε σαφή απόσταση από τους αυλικούς της εορτάζουσας μονάρχη, που άνοιξε την καταπακτή των εννιά απαγχονισμών.

ΧΩΡΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ:

-- Λευκωσία: Χώρος στάθμευσης ΓΣΠ – 17:30

-- Λεμεσός: Χώρος στάθμευσης Εκκλησίας Αγίου Σάββα Ύψωνα – 18:00

-- Λάρνακα: Κυκλικός κόμβος Καλού Χωριού (Περίπτερο STOP) – 17:30

Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ–Σολωμού


-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση