Το Σχέδιο Ανάν και η απόρριψη της διζωνικής

Το Σχέδιο Αναν που ήταν ....απόρριψη της διζωνικής

Το Σχέδιο Αναν, για το οποίο έγινε το δημοψήφισμα του 2004, ήταν ένα πακέτο. Δεν μπορούσε να πεις «δέχομαι αυτά, δεν δέχομαι τα άλλα».

Δεν μπορεί λοιπόν να πούμε πως με το δημοψήφισμα απορρίφθηκε η διζωνική, ή ότι απορρίφθηκε η ομοσπονδία. Δεν ήταν αυτό το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Ορισμένοι νομίζουν πως ( ...για χάρη του αντικατοχικού αγώνα... ) επιτρέπεται να κάνουν μιαν ανακρίβεια, και να παρουσιάσουν το δημοψήφισμα για το Σχέδιο Αναν σαν δημοψήφισμα για την διζωνική. Δεν επιτρέπεται, διότι δεν ήταν αυτό.

Τούτα δεν λέγονται επειδή η διζωνική είναι κάτι άλλο από μια ρατσιστική λύση. Λέγονται επειδή δεν βοηθά τον απελευθερωτικό μας αγώνα το να προσπαθούμε να οργανώσουμε τους συμπατριώτες μας με αβάσιμα επιχειρήματα.

Μπορούμε και πρέπει να συντονιστούμε και να οργανωθούμε στον αντικατοχικό αγώνα, χωρίς να καταφεύγουμε σε αβάσιμους ισχυρισμούς.

Οι σύμμαχοι της τουρκίας λένε ένα άλλο αβάσιμο ψέμα. Αφού, λένε, απορρίψαμε το Σχέδιο Αναν, σημαίνει ότι δεν θέλουμε λύση. Μα εκείνο που απορρίψαμε είναι το Σχέδιο Ανάν. Αυτή ήταν η ερώτηση, και όχι ....το αν θέλουμε λύση... Όσο για την λύση, εγώ, πάντως, ποτέ δεν ήθελα, ποτέ δεν θέλω λύση. Θέλω ελευθερία.


το σκίτσο είναι του μεγάλου ΠΙΝ

* * ) ο ( * *

Το ΑΚΕΛ δεν είναι ένα κόμμα επαναστατικό, απελευθερωτικό. Είναι ένα κόμμα φοητσιασμένο, που νομίζει συνέχεια ότι πρέπει.... να προσέχει να μεν πάθουμε κανένα χαττάν.

Για τον λόγο αυτό, και για άλλους, εσκέφτηκε ότι δεν πρέπει να πει ανοιχτά ΟΧΙ στο σχέδιο Αναν. Διότι, τάχα θα εκτεθεί, και θα φανεί ή θα του πουν ότι δεν θέλει λύση.

Το ΑΚΕΛ εμπορούσε μια χαρά να πει κάτι πολλά δυνατό. Δηλαδή ότι το Σχέδιο Αναν εγκαθιστά ένα άππαρτχαϊντ, και δεν το δεχόμαστε.

Αντί για τούτη την δυνατή θέση, και επειδή το ΑΚΕΛ δεν είναι επαναστατικό κόμμα, επροτίμησε να πάει με τα νερά των πολιτικά μεγάλων χωρών. Επροτίμησε να πει πως απορρίπτει τούτο το σχέδιο, για να το σάσει και μετά να έρτει ένα πιο δυνατό ΝΑΙ, ένα τσιμετωμένο ναι.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση