Πολλές ευκαιρίες

Ο νεναικισμός μοιάζει με την βαφή των ξανθών μαλλιών. Όταν ποτίσει τον άνθρωπο, αυτός αδυνατεί να σκεφτεί ακόμα και τα στοιχειώδη.

«Αχ!! καλέ....!» μας λένε. «Χάθηκε μια ευκαιρία. Αν ερχόταν στην αντικατοχική εκδήλωση το στέλεχος του αττίλα που παριστάνει τον δήμαρχο Αμμοχώστου, θα δείχναμε την ταινία σε όλο τον κόσμο! Αχχ!! καλέ!!.... χάθηκε μια τόσο καλή ευκαιρία!...»


γκρίζος λύκος που συμμετέχει σε αντικατοχική εκδήλωση
Προσέχετε από τους γκρίζους λύκους που συμμετέχουν σε αντικατοχικές εκδηλώσεις

Οι νεναίκοι συνήθισαν να θεωρούν την κατοχή σαν κάτι δεδομένο, που αγωνίζονται (...νομίζουν...) εναντίον του μα αυτό.... δεν αλλάζει. Συνήθισαν στις κατ' όνομα αντικατοχικές εκδηλώσεις, που στη πραγματικότητα είναι νερόβραστες συνάξεις της κυρίαρχης πολιτικής των κομμάτων. Και δεν μπορούν να σκεφτούν τρόπους ώστε μια εκδήλωση όχι μόνο να λέγεται μα και να είναι αντικατοχική.

Ιδού πόσο πολλές ευκαιρίες, όπως λένε, μπορεί να κάμει μόνος του ο αζάς του αττίλα.

Πρώτη ευκαιρία: Μπορεί σήμερα, έστω και βραδυνή ώρα, να δηλώσει πως αποχωρεί από το κατοχικό καθεστώς και δεν θα συνεργάζεται μαζί του, δεν θα εμφανίζεται πια σαν δήμαρχος Αμμοχώστου. Και θα έρθει στις ελεύθερες περιοχές για να αγωνιστεί εναντίον του αττίλα.

Άλλη ευκαιρία: Μέσα στην εβδομάδα, το στέλεχος του αττίλα που εμφανίζεται σαν δήμαρχος Αμμοχώστου μπορεί να καλέσει μια δημοσιογραφική διάσκεψη. Μπορεί να την καλέσει στα κατεχόμενα. Ή μπορεί να την καλέσει στις ελεύθερες περιοχές. Να έρθουν εκεί όλα τα διεθνή πρακτορεία. Και μπροστά στις κάμερες να δηλώσει πως δεν θα εμφανίζεται πια σαν δήμαρχος Αμμοχώστου, και δεν θα συνεργάζεται με το κατοχικό καθεστώς. Να δηλώσει ότι απαιτεί την άμεση αποχώρηση του τουρκικού στρατού κατοχής και όλων των εποίκων. Την επιστροφή όλων των προσφύγων. Την αποκατάσταση των ιστορικών τοπωνυμίων. Και να καλέσει τον Κυπριακό λαό, Κυπρίους και τουρκοκύπριους, σε κοινό αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία και ειρήνη.

Αν είναι ειλικρινής στην αντικατοχική του στάση, μπορεί να τα κάμει αυτά. Μπορεί να κάμει και άλλα πολλά.

Αν η ...αντικατοχική του στάση εξαντλείται στις γιορτούλες που οργανώνουν τα κόμματα.... τότε σημαίνει πως είναι κι αυτός ένα όργανο του αττίλα που συσκοτίζει την κατοχή, και παραπλανά τον λαό μας. Και κυρίως: συγχύζει τον Κυπριακό λαό και καθυστερεί την αυτόνομη οργάνωση και τον συντονισμό του αντικατοχικού μας αγώνα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση