Νιαζί σε παροξυσμό


γραμμένο στις 12 Σεπ 2019



Στις τελευταίες ευρωεκλογές εκλέγηκε κι ένας τουρκοκύπριος ευρωβουλευτής, ο πολύς Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, με το ΑΚΕΛ. Ο Νιαζί εφέντης είναι κι αυτός ένας απ' όσους δεν τους άρεσαν τα θέματα που θα ασχολείται ο Σχοινάς. Σύμφωνα με το πιο κάτω δημοσίευμα:

«[ . . . ] Ποιο «ευρωπαϊκό τρόπο ζωής» θα προστατεύσει, δήθεν, ο Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς και η Πρόεδρος της Κομισιόν; Αυτόν που αντιλαμβάνονται οι βαθιά συντηρητικοί λευκοί άντρες Ευρωπαίοι, οι οποίοι του δίνουν μια ερμηνεία που ταυτίζεται με την χριστιανική θρησκεία; Οι οποίοι έχουν την τάση να αποκλείουν όσους ζουν διαφορετικά και πιστεύουν διαφορετικά από αυτούς; [. . . ]

https://www.sigmalive.com/news/politics/587258/niazi-enantion-sxoina-poio-europaiko-tropo-zois-tha-prostatefsei


Ο Νιαζί, λοιπόν, βασίζει τη κριτική του όχι στη περιγραφή του χαρτοφυλακίου, μα ...σε ρητορικές ερωτήσεις. Κι έτσι μιλά με άνεση γι «βαθιά συντηρητικούς λευκούς ευρωπαίους», οι οποίοι «δίνουν μια ερμηνεία που ταυτίζεται με την χριστιανική θρησκεία».

Και οι οποίοι «ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΤΑΣΗ να αποκλείουν όσους ζουν διαφορετικά και πιστεύουν διαφορετικά από αυτούς».

Τα κεφαλαία είναι δικά μου. Όχι μόνο βασίζεται ανοικτά σε δικές του ρητορικές ερωτήσεις, μα παρουσιάζει ως κριτική το ότι «έχουν τη τάση»!! Κάνει ο ίδιος τη ρητορική ερώτηση ποιός να είναι αυτός ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, δίνει μόνος του την απάντηση για το τι σκέφτονται όσοι μόνος του ανήγαγε σε στόχο, και συνεχίζει ακάθεκτος για να πει πως τούτοι ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΤΑΣΗ να είναι έτσι κι έτσι!!!

-- ) ] ο [ ( --

Το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας επιβλήθηκε από τις συμφωνίες Ζυρίχης του 1960 --όπως και η ίδια η άρνηση της αυτοδιάθεσης και η επιβολή κρατικής οντότητας.

Είναι ένα σύνταγμα ανοικτά ρατσιστικό. Οι Κύπριοι είναι γραμμένοι και ψηφίζουν σ' έναν εκλογικό κατάλογο, οι τουρκοκύπριοι σε ένα άλλο εκλογικό κατάλογο. Μετά από δεκαετίες αντιεθνικισμού και εθνομηδενισμού, κανένας αντιεθνικιστής και αντιρατσιστής δεν έγραψε ποτέ μιαν γραμμή για τούτο τον ρατσισμό.

Από το 1963-64 οι τουρκοκύπριοι κλείστηκαν σε θύλακες. Και λίγους μήνες μετά την εισβολή, όσοι ζούσαν στις ελεύθερες περιοχές μετακινήθηκαν στα κατεχόμενα. Ζώντας στους θύλακες, οι τουρκοκύπριοι δεν συμμετείχαν στις εκλογές, διότι δεν τους επέτρεπε η ηγεσία τους. Ζώντας στα κατεχόμενα, και πάλι δεν συμμετείχαν, διότι ζούν σε περιοχή όπου η Κυπριακή δημοκρατία δεν μπορεί να κάνει εκλογές.

Ενώ λοιπόν συνεχίζεται η τουρκική κατοχή, ένας τουρκοκύπριος έκανε αγωγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, διότι ...η Κυπριακή Δημοκρατία του στερεί το δικαίωμα να ψηφίζει στις ευρωεκλογές.... Το επιχείρημα του ήταν ότι οι ευρωεκλογές δεν γίνονται από το κυπριακό κράτος, μα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και άρα, δεν ισχύει σ' αυτές το σύνταγμα της Ζυρίχης, και το κυπριακό κράτος πρέπει να φροντίσει να ψηφίζουν και οι τουρκοκύπριοι. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δέχτηκε το επιχείρημα. Κι έτσι στις ευρωεκλογές συμμετέχουν και οι τουρκοκύπριοι, σε ενιαίο κατάλογο με τους Κύπριους.

Με βάση αυτά είναι που το ΑΚΕΛ μπόρεσε να έχει υποψήφιο ένα τουρκοκύπριο.

Στις ευρωεκλογές του 2019 ψήφισαν κάπου 5 ή 6 χιλιάδες τουρκοκύπριοι. Ο Νιαζί πήρε 4 χιλιάδες, και ο Σενέρ Λεβέντ λιγότερες από 2 χιλιάδες. Ένας αριθμός τουρκοκυπρίων δεν ψήφισε τουρκοκύπριο αλλά ένα από τα κυπριακά κόμματα.

Ο Νιαζί λοιπόν εκλέγηκε σε μιαν χώρα υπό ξένη κατοχή. Εκλέγηκε σε μια χώρα με δοτό σύνταγμα, το οποίο επιβάλλει το ρατσιστικό διαχωρισμό του λαού σε δυο ξεχωριστούς εκλογικούς καταλόγους. Διαχωρισμός υπάρχει και στη δημόσια υπηρεσία του κράτους. Και το κυριότερο: ο Νιαζί υποστηρίζει την πολιτική για μια λύση με διζωνική ομοσπονδία. Τέτοιο πολίτευμα δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο. Η διζωνική είναι ο τρόπος του τουρκικού σωβινισμού για να επιβάλει τις απαιτήσεις του για το διαχωρισμό και την τουρκοποίηση της Κύπρου. Η τουρκία απαιτεί ανοικτά και καθαρά, και τα κυπριακά κόμματα δέχτηκαν περιορισμούς στη δημοκρατία και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Περιορισμούς στη διακίνηση, στο που θα κατοικήσει ένας, στο που θα μπορεί να δουλέψει.

Όλα αυτά ο Νιαζί τα παραγνωρίζει. Με το πολιτικό και ιδεολογικό κλίμα που επικρατεί, είναι αρκετά ισχυρός ώστε να βγαίνει ανοικτά και να κανοναρχεί για λευκούς ευρωπαίους άντρες, για δημοκρατία και πολυπολιτισμό...

-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση