Τα αληθινά γεγονότα για τον Σαββόπουλο


Τα αληθινά γεγονότα σχετικά με πολλά

που αφορούν τον Σαββόπουλο

Τα τελευταία πολλά χρόνια ο Σαββόπουλος βρέθηκε κι αυτός στο στόχααστρο του αντι-κοινωνικού ρεύματος της Αθήνας. Συνήθως το περιγράφουν ως αντι-εθνικιστικό ρεύμα, μα η υπονοούμενη έχθρα του με ο,τιδήποτε συλλογικό φτάνει συχνά και στην αβάσιμη έχθρα με πρόσωπα αποδεκτά από την κοινωνία, με μόνο κίνητρο... την αποδοχή που χαίρουν από όλους εμάς. Βάσιμα λοιπόν μπορούμε να μιλούμε και για αντικοινωνικό ρεύμα.

Του απέδωσαν πολλά, και πολλά αποσιώπησαν. Όλοι εμείς που ζούμε μακριά από την Αθήνα δεν το αντιληφθήκαμε αυτό. Τα ακόλουθα δυο ηχογραφήματα περιγράφουν την καλλιτεχνική πορεία του Σαββόπουλου.

Δυστυ΄χως, ο δημιουργός των ηχογραφημάτων επέλεξε να δώσει τίτλο με καθαρή πρόθεση να εντυπωσιάσει και να τραβήξει την προσοχή των θεατών. Άλλο είναι το περιεχόμενο, και άλλα εξυπονοεί ο τίτλος. Χρησιμοποιεί αμερικάνικες εκφράσεις, και μάλιστα με τρόπο ακατανόητο. Η δε επεξεργασία, που έκανε στα ηχητικά αποσπάσματα, δεν έχει ομαλή ροή, μάλλον από πρόθεση παρά από τεχνική αδυναμία. Αυτό προκαλεί άγχος στον ακροατή. Είναι τραγικό να διαπιστώνεις πως πολλοί δεν είναι στο «Λιφο» για λόγους βιοπορισμού, μα ενστερνίζονται και αναπαράγουν και οι ίδιοι τις νεο-φιλελεύθερες αντιλήψεις του ιστότοπου αυτού.

Έστω κι έτσι, τα ηχογραφήματα περιέχουν συγκεντρωμένα αρκετά στοιχεία που αφορούν την πορεία του Σαββόπουλου, και βοηθούν στην αποκατάσταση πολλών παρεξηγήσεων. Αλλά... όσοι έχουν την μύγα, θα μυγιαστούν ούτως ή άλλως.

Το πρώτο μέρος


ηχογράφημα για τον Διονύση Σαββόπουλο
δημιουργός: Άρης Δημοκίδης
σχεδόν 56 λεπτά

Το δεύτερο μέρος


ηχογράφημα για τον Διονύση Σαββόπουλο
δημιουργός: Άρης Δημοκίδης
1 ώρα, 23 λεπτά

-,

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση