Αποκάλυψη μιας απάτης με τους αεροψεκασμούς

Σε πολλά ιστολόγια που προβάλλουν το σημερινό αστικό μύθο των αεροψεκασμών, βρίσκει κανείς και την ακόλουθη φωτογραφία:

Μια αναζήτηση στις φωτογραφίες του γκούγκωλ δείχνει πολλές από τις σελίδες αυτές.

Εμείς αναφέρουμε εδώ μόνο μερικές, και μόνο αυτές που σήμερα, 7 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11 μ.μ., έχουν ακόμα την φωτογραφία αυτή:

http://www.inews.gr/0/lete-ontos-na-maspsekazoun-me-chimika.htm

http://helleniclegion.blogspot.com/2012/05/blog-post_6901.html

http://www.olathessaloniki.com/2011/04/blog-post_276.html

http://aorata-gegonota.blogspot.com/2012/04/blog-post_3506.html

http://allfree.wall.fm/blogs/479

http://diadrastiko.blogspot.com/2012/12/chemtrails.html

 

Το DMSO (υποπροϊόν θαλάσσιας άλγης) είναι ένας φορέας που…. όποια ουσία την ακολουθεί, μπαίνει στο ανθρώπινο κύτταρο.
Αυτός είναι ο λόγος που μερικοί ασθενείς  έχουν μέρη εντόμων στο σώμα τους.
Όταν ένα έντομο δαγκώσει η ακόμη να προσγειωθεί μόνον σε κάποιον που έχει έρθει σε επαφή με το DMSO, τότε κάποιο από το DNA του εντόμου θα μπει στην κυτταρική δομή και θα μεταλλαχτεί.(SPIDERMAN????).
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/10/blog-post_6803.html

 

Των άλλων σελίδων αναφέρουμε απλώς τη διεύθυνση. Στη τελευταία από τις πιο πάνω σελίδες, βρήκαμε μια βλακεία όχι μόνο μεγάλη μα και ολοκαινούργια, που...., ε, ήτανε κρίμα να μη την δείξουμε στο φιλοθεάμον κοινό!

Σύμφωνα με τις περιγραφές στα ιστολόγια αυτά, λοιπόν, η φωτογραφία δείχνει ένα αεροπλάνο που κάνει ψεκασμούς με βλαβερές χημικές ουσίες. Στη πραγματικότητα, πρόκειται για τα συνήθη καυσαέρια του αεροπλάνου, που με ορισμένες κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης συμπυκνώνονται αμέσως και σχηματίζουν τις ουρές που βλέπουμε πίσω από τα αεροπλάνα. Άλλη εξήγηση είναι πως πρόκειται για μικροσκοπικά σωματίδια πάγου, που συμπυκνώνονται λόγω της διαφοράς πίεσης στο πάνω και κάτω μέρος της πτέρυγας του αεροπλάνου.

Πως το ξέρουμε όμως πως η συγκεκριμένη φωτογραφία δείχνει συμπυκνώσεις καυσαερίων του αεροπλάνου;

Στην ακόλουθη σελίδα

http://www.photosshow.com/aircraft-condensation-trails/

βλέπει κανείς την ίδια φωτογραφία, αυτή τη φορά με τη σημείωση πως πρόκειται για ίχνη συμπύκνωσης. Στα ηγγλάζικα: "Aircraft Condensation trails".

Οπως βλέπει κανείς, στη πιο πάνω σελίδα η φωτογραφία υπάρχει σε πάρα πολλά μεγέθη, προορισμένα για διαφορετικές οθόνες, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές σε σχήμα πλακέτας. Επίσης, η φωτογραφία υπάρχει και σε πολύ μεγάλο μέγεθος 2880 Χ 1800 :

http://www.photosshow.com/wallpapers/2012/06/aircraft-condensation-trails-1800x2880.jpg

Σύμφωνα με την αναζήτηση στις φωτογραφίες του γκούγκωλ, το πολύ μεγάλο αυτό μέγεθος της συγκεκριμένης φωτογραφίας δεν υπάρχει πουθενά αλλού στο δίκτυο. Η μοναδικότητα αυτή, καθώς και τα άλλα πολλά διαφορετικά μεγέθη, μας δείχνουν ότι πηγή της φωτογραφίας που έχουμε εδώ είναι η σελίδα που αναφέραμε αμέσως πριν. Εδώ στη πηγή της, όμως, η φωτογραφία δεν παρουσιάζεται σαν φωτογραφία αεροψεκασμών, αλλά σαν φωτογραφία ενός αεροπλάνου που αφήνει νέφη συμπύκνωσης.

Από εδώ, η φωτογραφία αντιγράφηκε, τροποποιήθηκε σε μέγεθος και παρουσιάστηκε ύστερα σε πάμπολλες σελίδες σαν φωτογραφία αεροπλάνου που κάνει ψεκασμούς...

Για μιαν ακόμη φορά, αυτοί που μιλούν για αεροψεκασμούς αποδεικνύεται πως στηρίζονται σε ψευδή στοιχεία.

Και όχι μόνο αυτό.

Προφανώς, αυτή τη παραπλανητική παρουσίαση μιας φωτογραφίας σαν αεροπλάνο που ψεκάζει, κάποιος την άρχισε. Κάποιος παρουσίασε συνειδητά μια φωτογραφία που ήξερε πως κάτι άλλο δείχνει, σαν φωτογραφία ψεκασμών. Κάποιος διέπραξε συνειδητά μιαν απάτη.

Αραγε, ποιός ήταν ο σκοπός του; Να μας πείσει ...για τους αεροψεκασμούς; 'Η να κατασκευάσει μιαν τερατολογία, για να μπορέσει να γράψει κάτι εντυπωσιακό στο ιστολόγιο του;

-.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
diladi den ginonte aeropsekasmoi?ate na dektooti i foto einai pseftiki.aeropsekasmoi ginonte?
Ο χρήστης Λάμπρος Καλλένος είπε…
Οχι, δεν γίνονται αεροψεκασμοί.

Εν συντομία: Δεκάδες κι εκατοντάδες ιστοσελίδες δείχνουν φωτογραφίες αεροπλάνων με ουρές υδρατμών από πίσω, και λένε: "βλέπετε; ιδού η απόδειξη". Αλλά κανένας δεν είπε πως τα αεροπλάνα δεν αφήνουν ουρές από πίσω. Αυτό που πρέπει να μας αποδείξουν δεν είναι αν υπάρχουν ουρές, αλλά το τι έχουν μέσα.

Επαναλαμβάνω, για να το καταλάβουν όλοι: Αυτό που πρέπει να μας αποδείξουν δεν είναι αν υπάρχουν ουρές, αλλά το τι έχουν μέσα.

Αντί να ασχοληθούν να αποδείξουν τι έχουν μέσα οι ουρές, δείχνουν ξανά και ξανά φωτογραφίες, λες και αυτές αποδεικνύουν ο,τιδήποτε. Είναι δικό τους καθήκον να αποδείξουν σε μας τι έχουν μέσα οι ουρές, διότι αυτοί είναι που παρουσιάζουν τον ισχυρισμό.

Ολη κι όλη η υπόθεση "των αεροψεκασμών" βασίζεται σ' αυτό το απλό λογικό λάθος. Και αυτό το λάθος το κάνουν χιλιάδες και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κι ιστοσελίδες. Επειδή είνα πολλοί, δεν αλλάζει τίποτε.

Και επίσης: επανειλημμένα αποδεικνύεται πως ορισμένες από τις φωτογραφίες που παρουσιάζουν, δείχνουν άλλο από αυτό που ισχυρίζονται. Δεν πρόκειται λοιπόν μόνο για λογικό λάθος, αλλά και για απάτη.

Το ακόλουθο δείχνει μια φωτογραφία από το εσωτερικό ενός αεροπλάνου, που τη παρουσιάζουν σαν απόδειξη των ψεκασμών. Αρκετά εύκολα μπορέσαμε να βρούμε πως το μεν αεροπλάνο είναι αεροπλάνο δοκιμών, η δε φωτογραφία έχει παραποιηθεί. Και προφανώς η παραποίηση δεν έγινε μόνη της, κάποιος την έκανε.

http://keryneia.blogspot.com/2012/11/blog-post_5.html

Γράφετε με ελληνικά, αλλιώς ό,τι γράψετε θα είναι χαμένος κόπος: θα το φάει ο δράκος.
-
Ο χρήστης Σοφοκλης είπε…
ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΙΛΕ....ΑΧΑΧΑ

Τελευταία δημοσίευση