Οι Ψηφίσαντες και η Αποχή ΔΕΝ ισούνται με τους Εγγεγραμμένους

Στην ακόλουθη σελίδα

http://www.elections.gov.cy/

φαίνονται τα αποτελέσματα των εκλογών για πρόεδρο της Κύπρου στις 24 Φεβρουαρίου 2013.

Οπως ξέρουμε όλοι, ένας δικαιούται να ψηφίσει στις εκλογές όποιον υποψήφιο θέλει, ή λευκό. Ενώ όμως η λευκή ψήφος λογαριάζεται μέσα στα κονονικά δικαιώματα ενός πολίτη, με τρόπο αυθαίρετο και με θράσος χιλίων κομματικών στελεχών, οι κρατικές αρχές δεν τη μετράνε μέσα στις έγκυρες ψήφους. Ακόμα και έτσι, παρατηρεί κανείς ένα παράξενο.

Στα συνολικά παγκύπρια αποτελέσματα, οι εγγεγραμμένοι ισούνται με τους ψηφίσαντες μαζί με την αποχή.

Σε όσα όμως εκλογικά κέντρα κυτάξαμε, αυτό δεν συμβαίνει. Δηλαδή, σε όσα εκλογικά κέντρα κυτάξαμε, ΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ. Από μια προκαταρκτική εξέταση, φαίνεται πως όσο πιο πολλοί είναι οι εγγεγραμμένοι στο κέντρο, τόσο πιο μεγάλη είναι και η διαφορά των ψηφισάντων μαζί με την αποχή.

Τι συμβαίνει; Εκαναν λάθος οι υπηρεσίες του Υπ. Εσωτερικών; Ή πρόκειται για κάποιον άλλο αυθαίρετο κανόνα, που αγνοούμε;

-.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Λάμπρος Καλλένος είπε…
Οπως φαίνεται, η διαφορά προέρχεται από τους εποπτεύοντες και άλλους δημόσιους λειτουργούς των εκλογών, που είναι εγγεγραμμένοι μεν σε άλλο εκλογικό κέντρο, αλλά ψηφίζουν σ' εκείνο που βρίσκονται και εργάζονται τη μέρα των εκλογών.

Τελευταία δημοσίευση