Η Μεσόγειος αλλάζει, να αλλάξουμε κι εμείς πολιτική

Οι γνώμες αλλάζουν. Τα πράγματα αλλάζουν. Τελευταία έγιναν πολλές αλλαγές στη περιοχή μας. Θα ήταν μεγάλο λάθος να συνεχίσουμε την ίδια πολιτική, χωρίς να τις εκμεταλλευτούμε για την ελευθερία της Κύπρου. Ιδού μερικές από τις αλλαγές αυτές:

-- Οι εξεγέρσεις στις αραβικές χώρες

-- η άνοδος της Κουρδικής επανάστασης

-- οι ανταγωνισμοί για τα θαλάσσια αποθέματα

-- η αποστασιοποίηση του Τελ Αβίβ ("Ισραήλ) απο τη Τουρκία

-- κυρίως η προσέγγιση της Κύπρου στο Τελ Αβίβ ("Ισραήλ")

-- επίσης, και η προσπάθεια της Ρωσσίας να αποκτήσει επιρροή στην ανατολική Μεσόγειο

Ολα αυτά έχουν αλλάξει και αλλάζουν τη κατάσταση. Πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς πολιτική.

Μετά την εισβολή, είχαμε 200 χιλιάδες πρόσφυγες χωρίς σπίτι, ο στρατός είχε μαρτίνια, δεν είχαμε βαριά όπλα. Και η οικονομία ήταν καταστραμμένη. Στις συνθήκες εκείνες, η κυπριακή ηγεσία δέχτηκε το συμβιβασμό της ομοσπονδίας. Μια λανθασμένη αντίληψη, που ήταν ηττοπάθεια, οδήγησε ώστε από το παράθυρο της ομοσπονδίας να μπει ο διάβολος της διζωνικής ομοσπονδίας. Δηλαδή, να δεχτούμε περιορισμούς στη διακίνηση και στην εγκατάσταση.

Τώρα, τα πράγματα αλλάζουν. Εχουμε τη δυνατότητα να απορρίψουμε τη διζωνική. Εχουμε τη δυνατότητα να επιδιώξουμε μια συμφωνία με τους Τούρκους η οποία να κατοχυρώνει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους νόμιμους κατοίκους.

Και επίσης: τώρα που όλα αλλάζουν στη περιοχή μας, έχουμε τη δυνατότητα να διώξουμε τις βάσεις. Οχι να κατεβάσουμε το θυρέο τους από το προεδρικό. Αλλά, να διώξουμε τις βάσεις.

(Αν θέλουμε, σπάζουμε και το θυρεό).

Οταν ο κόσμος αλλάζει, μπορούμε να αλλάξουμε κι εμείς. Και όχι μόνο μπορούμε, αλλά και πρέπει να αλλάξουμε.

-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση