Είναι δολοφόνος ο Χριστόφιας;

Ε, οχι βέβαια, ο Χριστόφιας δεν είναι δολοφόνος.

Το πολύ που μπορεί να πει κανείς, είναι ότι οι αναβολές της καταστροφής των εκρηκτικών οδήγησαν σε θανάτους. Αλλά αυτό δεν τον κάνει δολοφόνο.

Αυτό δεν είναι καμμιά πολύπλοκη νομική ανάλυση. Το νομικό μας σύστημα ξεχωρίζει πολύ καθαρά τον φυσικό αυτουργό μιας πράξης από τον ηθικό αυτουργό. Το νομικό μας σύστημα ξεχωρίζει πολύ καθαρά τις ευθύνες του φυσικού αυτουργού από τις πολιτικές ευθύνες. Και αυτό που έχει ο Χριστόφιας είναι πολιτικές ευθύνες, όχι ευθύνες αυτουργού.

Στη προσπάθεια τους να κάνουν αντιπολίτευση στο Χριστόφια, ορισμένοι μιτσιοί εβκάλαν τη γλώσσα τους περίπατο, και είπαν πράματα με χαλαρή ή καθόλου βάση. Το να λες πως, αφού ο Χριστόφιας έχει πολιτικές ευθύνες, άρα είναι δολοφόνος, είναι μια ανεπίτρεπτη ισοπέδωση διαφορετικών εννοιών, και μια θεόστραβη αντιπολίτευση.

Το να λες πως, αφού ο Χριστόφιας έχει πολιτικές ευθύνες, άρα είναι δολοφόνος, δείχνει χαμηλή πολιτική αντίληψη που δεν μπορεί να καταλάβει πως, άμα λες πράματα αβάσιμα, θα χάσεις την αξιοπιστία σου. Δεν θα έχει πάντα εκλογές στη Κύπρο, και κάποτε θα γίνει φανερή τούτη η ισοπέδωση, με την οποία ορισμένοι προσπαθούν να συσχετίσουν το αντικατοχικό κίνημα και να του τη φορτώσουν.

-

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση