Ενα φάντασμα πλανιέται στους δρόμους της Ευρώπης

Ενα φάντασμα πλανιέται στους δρόμους της Ευρώπης, το φάντασμα της άμεσης δημοκρατίας.

 

Εγώ στραβώννω τζαι πουλώ, εσού άμπλεπε τζι' γόραζε...

Δίνεις λεφτά, και παίρνεις κάτι για τα λεφτά που έδωσες. Ετσι λέει μια βασικότατη αρχή της κοινωνίας αυτής.

Ναι, αλλά.... Εδώ, μας λένε να δώσουμε λεφτά για να σωθούν οι τράπεζες από τη χρεωκοπία, ....χωρίς όμως να πάρουμε τις τράπεζες δικές μας. Μα...., πως γίνεται;; να δώσουμε λεφτά, και να μη πάρουμε κάτι; Γίνεται να πληρώσουμε για κάτι, αλλά ...να μη πάρουμε αυτό που πληρώσαμε;;

 

Τα δικά τους, δικά τους, και τα δικά μας ....πάλε δικά τους

Αν χρεωκοπήσουν οι τράπεζες, θα έχουμε όλοι μεγάααλο πρόβλημα, και θα τα χάσουμε όλα.

Γι' αυτό, θα μας γδάρουν, θα σωθούν οι τράπεζες, και θα μας τα πάρουν όλα, επειδή ...μετά το γδάρσιμο δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τις δόσεις στις τράπεζες, τις οποίες ...γδαρθήκαμε για να σώσουμε.

 

Φύσηξε ο Βαρδάρης και καθάρισε...

Στες μέρες μας, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής περπατά στους δρόμους.

 

Είναι Γιάννης. Δεν είναι Γιαννάκης.

Προσοχή, ε; Είπαμε: η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Δεν είπαμε η κρατικοποίηση των μέσων παραγωγής.

 

Ανοιξε τ' φτιά σου, να δεις καθαρά

Κρατικοποίηση σημαίνει τα μέσα παραγωγής να γίνουν ιδιοκτησία του κράτους. Αυτό θα κάνει το κράτος πολύ ισχυρό και θα οδηγήσει σε γραφειοκρατία. Η κρατικοποίηση είναι το λάθος που έγινε στη Σοβιετική Ενωση.

Κοινωνικοποίηση σημαίνει να γίνουν τα μέσα παραγωγής ιδιοκτησία της κοινωνίας, δηλαδή του λαού και του έθνους. Η κοινωνικοποίηση είναι ο στόχος που θα αλλάξει ριζικά τη κοινωνία και θα πολιτικοποιήσει όλους τους ανθρώπους. Η κοινωνικοποίηση θα συνοδεύσει τη βλακεία στη τελευταία της κατοικία.

Κάθε τόπος δουλειάς, θα ανήκει σε αυτούς που δουλεύουν εκεί. Και οι εργαζόμενοι θα εκφράζονται μέσα από τη γενική τους συνέλευση. Κάθε χωριό θα έχει δικά του όλα τα χωράφια, τις αποθήκες, τις μηχανές, τα εργαλεία και ό,τι άλλο δουλεύουν με αυτά οι κάτοικοι του. Και το χωριό θα εκφράζεται με τη γενική του συνέλευση.

-

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση