Η παραπλάνηση για τη τουρκοποίηση των περιουσιών στα κατεχόμενα

Στη τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Αναστασιάδης ανέφερε ότι έγινε πρόοδος σε ΔΥΟ πράγματα, ΟΧΙ σε ΕΝΑ: στο δικαίωμα επανεγκατάστασης Ή στο να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης αφού πάει στο Ευρ Δικαστήριο. Αυτό μπορεί μια χαρά να σημαίνει πως η συμφωνία είναι ΠΟΤΕ να μην εγκαθίσταται ο ιδιοκτήτης αλλά πάντοτε να αποζημιώνεται. Το διαζευκτικό «ή» μπήκε για να θολώσει τα νερά.



Για να πάεις στο Ευρ Δικαστήριο πρέπει να περάσεις από τα ένδικα μέσα της χώρας. Πόσα χρόνια θα χρειαστούν γι' αυτό; και προπάντως όταν θα εμφανιστούν δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις με πρόσφυγες που θέλουν να παν πίσω;

Κι όταν φτάσεις στο Ευρ Δικαστήριο, με ποιό νόμο θα κρίνει; Αντίθετα με τη γενική εντύπωση, η ιδιωτική περιουσία ΔΕΝ είναι αναπαλλοτρίωτη. Μπορεί μια χαρά να απαλλοτριωθεί για σκοπούς δημόσιου συμφέροντος. Π.χ. για να πλατύνει ένας δρόμος. Ή θυμηθείτε το Σχέδιο Ανάν, και σήμερα τη νέα απειλούμενη διευθέτηση (τη «λύση»): θα παρουσιάσουν πως το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει απαλλοτριώσεις. Και το πιο απλό: θυμηθείτε αυτό που ονομάστηκε «κούρεμα». Ήταν μια απαλλοτρίωση για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος.

Με αυτά υπ' όψιν, η απόφαση του Ευρ Δικαστηρίου είναι μονόδρομος. Οπως όλα τα δικαστήρια, δεν κρίνει με βάση το δίκαιο, μα με βάση το νόμο. Οπότε..., θα αποφασίσει πως καλώς απαλλοτριώθηκε η περιουσία σου. Οι πρόσφυγες θα παραμείνουν πρόσφυγες, τώρα και με συμφωνία που θέλουν να μας βάλουν να εγκρίνουμε εμείς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια