Ο πολιτικοϊδεολογικοβραστός Στυλιανίδης
Αποκαλύπτει αυθόρμητα την εσωτερική υποταγή του, ξεπερνά κατά πολύ
κάθε έννοια διπλωματικών σχέσεων, και αγκαλιάζει θερμά τον τούρκο.
Ο Στυλιανίδης είναι πολύ χλιαρός έως κρύος (κρυόκωλος;) απέναντι στη τουρκική κατοχή. Και πολύ περισσότερο την απελευθέρωση.
Με τέτοιαν στάση απέναντι στην κατοχή, είναι για τον ίδιο κανονικό να αποκαλεί την γραμμή κατοχής ως πράσινη γραμμή. Λάθος, διότι η πράσινη γραμμή αναφέρεται σε μια περιοχή μέσα στη Λευκωσία, και μόνο για την περίοδο 1964-1974.
Όντας χλιαρός αποκάλεσε τα κατεχόμενα όπως τα βιώνει. Τα ονόμασε ....τουρκική Κύπρο.
Πολύ σωστά, η κρύα στάση του ξεσήκωσε αντιδράσεις.
Καταλάβει όμως ο Στυλιανίδης από κατοχή και από αντίσταση στον αττίλα; Αντί να απολογηθεί και να αποσύρει το ατόπημα, αντέδρασε με ένα άλλο ατόπημα: μα... το κάνουν και άλλοι...
Κι έτσι, ο Στυλιανίδης μπήκε μαζί με όσους κατάφεραν να κάνουν μια πράξη της οποίας η δικαιολογία να είναι χειρότερη της πράξης.
Η χλιαρή έως ανύπαρκτη αντίληψη του για την κατοχή, και το ανύπαρκτο πνεύμα αντίστασης, φαίνεται και από όλα όσα είπε. Αντί να μιλήσει για αντίσταση και για αγώνα απελευθέρωσης, αναπαρήγαγε και αυτός το πνεύμα των νεναίκων για υποταγή και προσκύνημα του πασά: «Να κάτσουμε φρόνιμα, να γίνουμε νοικοκύρηδες, να μην πάθουμε κανένα χαττά».
Έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελή
Πάνος Τζαβέλας
https://youtu.be/8G1bwt3czkg?si=2oqL2At7dO0eI3yH
Τα μαλλιά του Στυλιανίδη δεν ασπρίσαν επειδή μαύρισε η καρδιά του από την τουρκική κατοχή. Ασπρίσαν από την πείρα που απέκτησε στο να ελίσσεται και να ανέρχεται τα σκαλιά της εξουσίας.
πολιτικοϊδεολογικοβραστός : εφευρέτης της ορολογίας είναι ο ίδιος ο Στυλιανίδης, στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
-.
0 Σχόλια