Λύκος που γαυγίζει, δεν δαγκώνει

Η Τουρκία, λοιπόν, δεν είναι παρά ένας λύκος που αλυχτά.

Το Σεπτέμβριο, η Τουρκία έσκιζε το κ*λο της απειλώντας τη Κύπρο αν έκανε γεωτρήσεις στη θάλασσα. Όμως πολύ γρήγορα ...ο τουρκικός λύκος υποχώρησε και σιώπησε.

Τις μέρες αυτές, αλυχτούν ξανά και σκίζονται ενάντια στη Γαλλία, επειδή η Γαλλία ψήφισε νόμο για τη τιμωρία όσων αρνούνται τη γενοκτονία των Αρμενίων και των Εβραίων. Ομως ο τουρκικός λύκος έχει ήδη υποχωρήσει. Στα κρυφά, και παρ' όλο το θόρυβο και τις ασυμβίβαστες δηλώσεις, έχουν δώσει το συμβόλαιο για τα ηλεκτρονικα μικροεξαρτήματα των τουρκικών διαβατηριων ...σε γαλλική κρατική εταιρεία...

Λύκος που γαυγίζει, δεν δαγκώνει.

Μας λυπεί, βέβαια, μας θλίβει που αυτή η υποχώρηση της Τουρκιάς δεν έγινε με τη δική μας δύναμη, μα με την ανοικτή επέμβαση πολεμικών πλοίων από τις κυρίαρχες χώρες. Αλλά, είμασταν εδώ όταν η ιστορία ξεκινούσε. Εχουμε γερές ρίζες και θα είμαστε εδώ και για τις επόμενες χιλιετίες. Έσσεται ήμαρ.

Αυτό που ακολουθεί είναι δική μας μετάφραση μιας είδησης από την αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής "Χουρριέτ":

Στις 22 Δεκ. 2011 μια γαλλική εταιρεία κέρδισε το συμβόλαιο για τα τουρκικά ηλεκτρονικά διαβατήρια, δυο μέρες μετά τη ψήφιση από το Γαλλικό Κοινοβούλιο του νόμου για την Αρμενική γενοκτονία, σύμφωνα με τη "Χουριέτ". Το γαλλικό κράτος έχει το 8% στην εταιρεία αυτή.

http://www.hurriyetdailynews.com/french-firm-wins-digital-passport-bid.aspx?pageID=238&nID=12514&NewsCatID=345

Ευχαριστούμε το φίλο που μας ειδοποίησε για την είδηση αυτή. Per spas!!

-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση