Η Διζωνική, ο Τάσσος και ο Λιλλήκας

Ο μεγάλος Τάσσος είχε πει κάποτε πως έχει πολλούς τρόπους για να πεις το ίδιο πράγμα. Π.χ., μπορεί να σε ρωτήσει ο αμερικανός πρέσβης "τι σκέφτεστε για τη παραμονή μετα τη λύση εκατό χιλιάδων εποίκων"; Στην ερώτηση αυτή, είπε ο Τάσσος, μπορεί να απαντήσει ένας με δυνατή και τάχα-μου θυμωμένη, πατριωτική φωνή: "Τι;; μα, ρωτάτε εμένα έτσι πράμα;;;!! Κανένας Ελληνας πολιτικός δεν πρόκειται να δεχτεί ποτέ παραπάνω από 30 χιλιάδες εποίκους". Η άλλη περίπτωση, συνέχισε ο Τάσσος, είναι να πεις απλά "Κύριε, δεν δεχόμαστε παραμονή κανενός εποίκου".

Ο Τάσσος ύστερα εξήγησε αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι μας: η πρώτη απάντηση σημαίνει: "δέχομαι να παραμείνει μετά τη λύση ένας αριθμός εποίκων, και μάλιστα κάμνω σου και αντιπρόταση". Η δεύτερη απάντηση σημαίνει: "δεν δέχομαι να παραμείνει κανένας έποικος, τελεία".

Τι σημασία έχει αυτό που είπε ο Τάσσος;

Πολλοί λένε πως η διζωνική αναφέρεται και στο τάδε έγγραφο που υπέγραψε ο Τάσσος. Κι άρα, ο Τάσσος δέχεται τη διζωνική.

Αυτό είναι λάθος. Και είναι λάθος διότι δεν παίρνει υπ' όψιν πόσο διαφορετικά καταλάβαινε ο Τάσσος το τι μπορούμε να πετύχουμε, και άρα το τι είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε.

Ο Τάσσος έδειξε τι νομίζει ότι μπορούμε να πετύχουμε: ζήτησε από το Κυπριακό λαό να απορρίψει το σχέδιο Αναν. Και αυτό έγινε μέσα σε συνθήκες όπου όλος ο κόσμος είχε πέσει πάνω μας για να το δεχτούμε: οι μεγάλες χώρες του κόσμου, η Ευρ Ενωση, ακόμα και ο πρωθυπουργός της μητέρας πατρίδας ("την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω").

Με την απόρριψη του Σχεδίου, ο Τάσσος έδειξε πως δεν είναι διατεθειμένος να μετατρέψει το κυπριακό κράτος σε κοινότητα, και μάλιστα με σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ας το συγκρίνουμε αυτό με εκείνο που ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ μας έχουν πει ξανά και ξανά και ξανά: Η ΛΥΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΗ.

Δηλαδή;; όλες τούτες οι ανούσιες συζητήσεις μεταξύ των κομματικοποιημένων οπαδών, στο φάσε-δεφτέρι και αλλού, γίνονται για να καταλήξουμε ....σε μιαν οδυνηρή λύση, και για να πείσουμε τους υποστηριχτές του άλλου κόμματος που αν βκουν θα καταλήξουμε ...σε μιαν οδυνηρή λύση;; Ε, εξίκκον σου.....

Δεν μπορούμε να λέμε "στο τάδε έγγραφο υπάρχει η διζωνική", χωρίς να εξετάζουμε ...και ποιά είναι η πολιτική δύναμη που βρίσκεται στην εξουσία.

Ο όρος "διζωνική" δεν εδέσμευε το Τάσσο να δεχτεί ώστε με πρόσχημα τη διζωνική να γίνει διχοτόμηση.

Οιοσδήποτε όρος οιουδήποτε εγγράφου, ακόμα και του πιο καλού για μας, δεν θα εμποδίσει ποτέ τη δεξιά και την αριστερά από το να επιδώξουν αυτό το οποίο μας έχουν πει τόσες και τόσες φορές: να επιδιώξουν μια λύση οδυνηρή.

Το ΑΚΕΛ μας είπε τη γνωμη του πολλές φορές: νομίζει πως όλη η πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία 38 χρόνια, ήταν μονόδρομος επειδή ....εδεχτήκαμε την ομοσπονδία....

Τρεις υποψήφιοι, δυο πολιτικές.

Θέλετε διχοτόμηση; ή δεν θέλετε;
Θέλετε οδυνηρή λύση; ή δεν θέλετε;

Ο Λιλλήκας έχει δηλώσει: καθόλου εγγυημένες πλειοψηφείες στα δυο συνιστώντα μέρη. Δηλαδή: ο Ελληνισμός μπορεί να πάει και να κατοικήσει όπου θέλει. Τούτο είναι πράμα στοιχειώδες, που γίνεται σε όλη την Ευρωπϊκή Ενωση.

Συμφωνεί ο Αναστασιάδης;
Συμφωνεί ο Μαλάς;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση